lauantai 13. elokuuta 2016

Se hiukan terveellisempi hampurilaisateria!


Tykkään kokeilla uusia juttuja keittiössä, mutta lähtökohtana on aina terveellisyys, herkullisuus sekä ravitsevuus. Haluan että ruoka näyttää ja maistuu hyvältä, se on kehoa ravitsevaa ja terveellistä sekä kaikin puolin sellaista, mitä kehoni ja mieleni kaipaa.

Tykkään yksinkertaisista ja nopeista ruoista arjen kiireessä, mutta silloin kun minulla on enemmän aikaa, nautin uusien reseptien kokeiluista ja keittiössä hääräämisestä. Viime aikoina ollaan menty kiireiden vuoksi aika yksinkertaisella linjalla, mutta alkukesästä loihdin tämmöisen herkullisen hampurilaisaterian! ♥

Ateria on täynnä makua, mutta se on fiksuista ainesosista koostettu. Upposi ainakin meidän talouteen hyvin. ;) Valmistus vie jonkin verran aikaa, mutta esimerkiksi nyt viikonloppuna jos sattuu löytymään enemmän aikaa ja jos keittiössä viihtyy, kannattaa tätä herkkua kokeilla!


BATAATTIRANSKALAISET
(Yhdestä keskikokoisesta bataatista tulee n. pellillinen ranskalaisia.)

Pistä uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori bataatti tai pese se hyvin, ja leikkaa haluamasi kokoisiksi ranskalaisiksi. Pyri tekemään lohkoista saman kokoisia, jotta ne kypsyvät yhtä aikaa. Huuhtele bataatit kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin pyyhkeen päällä tai talouspaperilla (näin saat rapeamman lopputuloksen). 

Nosta ranskalaiset uunipellille leivinpaperin päälle, lorauta päälle oliiviöljyä ja lisää reilusti mausteita. Sekoita ranskalaisia niin, että mausteet tarttuvat tasaisesti kaikkiin bataatteihin. Mausteiksi sopivat esimerkiksi paprikajauhe, grillimauste, valkosipulijauhe sekä chili. (Vinkki! Voit myös heittää ranskikset pussiin, perään oliiviöljy ja mausteet, jonka jälkeen ravistellaan pussia niin, että mausteet tarttuvat bataatteihin.) 

Paista bataatteja uunissa n. 30-40 minuuttia bataattien koosta ja määrästä riippuen. Välillä kannattaa sekoittaa, etteivät bataatit pala pohjasta. Pyri jättämään bataatit aina mahdollisimman erilleen toisistaan.


JAUHELIHAPIHVIT
(400g jauhelihapaketista tulee n. 3-5 pihviä pihvien koosta riippuen.)

Sekoita 400g jauhelihaa (nauta 10%), runsaasti mausteita (chili, paprikajauhe, grillimauste, valkosipulijauhe, yrttisuolaa tms.), ruokalusikallinen psylliumia sekä yksi kananmuna keskenään. Lisäksi voit halutessasi lisätä mukaan esimerkiksi hienonnettua sipulia. Pyörittele massasta haluamasi kokoisia pihvejä ja esipaista pihvejä pannulla n. 10min niin, että molemmat puolet saavat väriä. Kun bataattiranskalaiset ovat valmiit, nosta jauhelihapihvit uuniin (225) ja anna paistua vielä n. 10min. 

KAURA-PORKKANA-SIEMENSÄMPYLÄT

Hampurilaissämpyät tein samalla ohjeella kuin olen tehnyt aikaisemmin sämpylöitä sellaisenaan syötäväksi! Herkullinen ohje löytyy jo blogistani ja löydät sen täältä! Toimi oikein hyvin myös hampurilaissämpylänä, ja näistä sämpylöistä koko idea hampurilaisateriaan oikeastaan lähtikin. :D Itse tein sämpylät hiukan etukäteen, jotta sain uunin bataattiranskisten käyttöön ja lämmitin ne vain nopeasti mikrossa ennen hamppareiden kokoamista. :) Huom! Tein tuosta ohjeen määrästä vain 3 sämpylää (ohjeessa 4kpl), jotta niistä tuli hiukan isompia ja toimivampia hampurilaisiin.


Hampurilaisen väliin voi jokainen laittaa täytteitä oman makunsa mukaan! Herkullisia mutta terveellisiä täytevaihtoehtoja ovat esimerkiksi avocado, tomaatti ja pinaatti, joita mm. meidän hampurilaisemme sisälsivät. Kylkeen voi halutessaan tehdä raikkaan salaatin kruunaamaan herkullisen aterian!

Herkkuhetkiä viikonloppuun! ♥

♥:lla Teresa


4 kommenttia:

  1. Oih miten herkun näköstä! 8)

    VastaaPoista
  2. Voi miten hyviltä nuo sämpylät kuulostavat, pitää ehdottomasti testata! :) Mie en ole bataattiranskisten ystävä, mutta onneksi tieto siitä, etteivät ne ole oikein sen terveellisempiä kuin perunakaan, helpottaa edes vähän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! :) Monta kertaa hyväksi todettu resepti. ;) Ja joo niissähän on melkeimpä samat ravintoarvot. :D Mä en taas oo ikinä ollut oikeastaan perunoiden ystävä, mutta viime viikkoina mausteiset lohkoperunat ovat olleet ihan suosikkilisuke! :D

      Poista