tiistai 10. marraskuuta 2015

Miten minä rentoudun?

Heippa!

Elämäni on tällä hetkellä aika kiireistä ja tekemistä riittää aamusta iltaan. Myönnän, että koen haastavaksi aikatauluttaa tekemisiäni niin, että välillä jäisi aikaa vain olla ja rentoutua. Niinkuin aikaisemmassa postauksessani mainitsin (lue postaus täältä), olen kuitenkin ottanut itselleni tavoitteeksi nauttia viimeisistä kouluviikoistani, ja yksi tärkeä osa sitä on osata rentoutua välillä kiireidenkin keskellä.

Mitkä sitten ovat minun keinojani rentoutua? Olen löytänyt joitain toimivia juttuja, jotka auttavat minua saamaan ajatuksia muualle kaikista tekemättömistä töistä ja deadlineista. Tässä niistä muutamia.


Liikunta
Liikunta toimii aina, kun haluan ajatukset pois kiireestä ja stressistä. Raskaan salitreenin tai porrasjuoksun aikana ei käy mielessäkään, että täytyisi hoitaa hommia. Silloin kun lähden urheilemaan, keskityn olennaiseen ja nautin siitä mitä teen. Liikunnan jälkeinen hyvä olo kropassa tuo myös hyvää oloa pääkopalle.

Ruoanlaitto/leipominen
Kiireessä ruoaksi tulee usein tehtyä samoja tuttuja sapuskoja, sillä tuttuja ruokia on helppo ja nopea valmistaa. Viikonloppuisin kun pahin kiire helpottaa, nautin siitä kun saan käyttää aikaa ruoanlaittoon ja valmistaa jotain uutta ja herkullista. Tykkään kokeilla uusia reseptejä ja maistella uusia makuja. Erityisesti leipominen tuo minulle jonkinlaista tyydytystä ja hyvää oloa. :D Perinteisten pullien ja kakkujen sijaan teen kuitenkin mielummin erilaisia raakaherkkuja!

Ensimmäinen raaka-kakkuni ♥
Teehetki hyvän kirjan parissa tai blogia kirjoitellen
Olen ihan koukussa vihreään teehen, ja sitä tuleekin juotua päivittäin. Iltasella on kiva keittää iso kuppi teetä ja syventyä hyvän kirjan pariin, siitä jos jostain saa kivan rennon fiiliksen. Viimeaikoina lukeminen on jäänyt hiukan vähemmälle, ja olenkin viettänyt teehetkeni koneen ääressä blogia kirjoittamassa. Tälläkin hetkellä teen niin. ;) Koen blogin kirjoittamisen rentouttavana ajanvieteenä, enkä malta odottaa, että pääsen valmistumiseni jälkeen paneutumaan tähän vieläkin enemmän.

Jooga/kehonhuolto
Olen löytänyt syksyn aikana uuden ihanan lajin viikkorutiineihini: joogan! Jooga tekee hyvää niin keholle kuin mielellekin. Kiireettömänä aamuna on ihana aloittaa päivä pienellä joogaharjoituksella omassa olohuoneessa. Nautin myös joogahetkistä illalla ennen nukkumaanmenoa. Joogan lisäksi pyrin venyttelemään/rullailemaan kehoa silloin tällöin. Hyvä olo kehossa välittyy mielellekin.

Tv-sarjojen katselu
Varsinaisesti tv:tä ei tule katseltua koskaan, mutta esimerkiksi netflixistä on tullut katsottua jo useampia sarjoja läpi kaikkine tuotantokausineen. :D Sohvalla löhöily rankan päivän jälkeen, hyvän sarjan ääressä ja kullan kainalossa on yksi suosikki tavoistani rentoutua ♥

Hyvän ystävän kanssa vietetty aika
Tätä kohtaa ei kyllä voita mikään! Varsinkin nykyään, kun iso osa ystävistä asuu muilla paikkakunnilla, heidän kanssaan vietettyä aikaa arvostaa vielä aiempaakin enemmän. Sillä ei ole väliä mitä tehdään, käydäänkö yhdessä kahvilla, shoppailemassa, urheilemassa vai vain istutaan ja jutellaan pöydän ääressä, se on vaan silti ihan parasta ♥ Viime viikolla paras ystäväni kävi luonani Jyväskylässä, minkä lisäksi pääsimme viettämään huippukivoja synttäreitä viikonloppuna. Oli kyllä niin mahtavat juhlat, että unohtui kyllä kaikki muu mielestä! Iso kiitos kaikille mukana olleille ja onnittelut vielä syntymäpäiväsankarille. ;)
Nukkuminen
Iso juttu, mikä auttaa minua selvitytymään arjen kiireistä, on riittävä uni. Tämä ei ole varsinaisesti rentoutumiskeino, mutta ilman riittävää ja laadukasta unta palaisin äkkiä loppuun, joten koin sen olevan mainitsemisen arvoinen tässä postauksessa. Erityisesti arkena tulee kyllä pidettyä kiinni tarpeeksi aikaisista nukkumaanmenoajoista, sillä koen, että yksikin huonosti nukuttu yö vaikuttaa seuraaviin päiviin. Väsyneenä hommia on vaikea saada hoidettua ja on vaikea keskittyä yhtään mihinkään.

Kyky rentoutua on yksi erittäin tärkeä osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Jos jatkuvasti suorittaa ja tekee töitä aamusta iltaan, jossain vaiheessa pää ja kroppa sanoo varmasti itsensä irti. Ihminen jaksaa yllättävänkin pitkään sinnitellä ja taistella tietään eteenpäin, mutta loputtomia työtaakkoja kenenkään elimistöä ei ole luotu kestämään. Kehoaan ja mieltään täytyy oppia kuuntelemaan ja täytyy osata reagoida kehon merkkeihin ajoissa. Kiireen keskellä on hyvä antaa itselleen välillä aikaa tehdä myös niitä ei niin tärkeitä juttuja, semmoisia jotka tuovat itselle sitä hyvää fiilistä ja rentoa oloa.

Mitkä ovat teidän tapojanne rentoutua?

- Teresa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti