sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Top 3 arkiruuat

Nykyään ollaan montaa mieltä tavallisista kotiruuista. Osalle makaroonilaatikot ja kinkkukiusaukset ovat arkipäivää ja toisille taas ehdoton nou nou. Toisille kelpaa vain jauheliha pastalla tai kanaa riisillä jossa lisukkeena on läjä parsakaalia. Löytyy siis kannattajaa suuntaan jos toiseenkin.


Itse taidan tällä hetkellä kuulua enemmän tähän puhtaaseen jauheliha-riisi kategoriaan. :D Syy tähän on yksinkertainen: mielestäni ne vaan maistuu niin hyvältä! :D Lisäksi niiden valmistaminen on helppoa ja nopeaa, eikä tarvi miettiä mitä laittaisi ruuaksi ja saati mitä pitää ostaa kaupasta. Jääkaapista löytyy siis pitkälti kanaa ja jauhelihaa sekä runsaaasti erilaisia kasviksia.

Oon kuitenkin innostunut lähiaikana kokeilemaan paljon myös uusia ruokia! Siitä huolimatta perusainekset ovat samat. :D Pienillä lisäyksillä näistä perinteisistä "fitness -ruuista" saa kuitenkin erittäin monipuolisia ja maistuvia kokonaisuuksia, laadusta ja terveellisyydestä tinkimättä. ;) Myös makrot ovat helposti laskettavissa, joten vaikka olisit tarkempi ruokavaliosi suhteen, ei nämä reseptit aiheuta sinulle päänsärkyä vaan saat mahdollisesti uutta motivaatiota dieettisi pysymiseksi. :)


TOP 3 ARKIRUUAT

Pinaattinen jauhelihakastike

Ainekset:

- Vähärasvaista naudan jauhelihaa
- Pakastepinaattia
- Herkkusieniä
- Mausteita (chili, grillausmauste, paprika...)

Valmistus:

Laita liesi kuumenemaan ja leikkaa herkkusienet valmiiksi pannun lämmetessä haluamasi kokoisiksi siivuiksi tai paloiksi. Heitä jauheliha pannulle ja anna paistua hetken. Lisää joukkoon reilusti pakastepinaattia ja anna sen sulaa joukkoon "kastikkeeksi". (Voit myös halutessasi sulattaa pinaattia ensin mikrossa, ja lisätä sitten kokonaan paistuneen jauhelihan joukkoon.) Heitä joukkoon herkkusienet ja mausta koko setti runsaalla määrällä mausteita, esim. chilillä, grillausmausteella ja paprikamausteella. Keitä kaveriksi pastaa tai riisiä, tee kylkeen esim. kevyt ja herkullinen kesäkurpitsahöystö ja herkuttele! (Alkuperäinen ohje täältä.)


Chili-kookosbroileri

Ainekset:

- Broilerin fileesuikale
- Herkkusieniä
- Kookosmaitoa
- Mausteita (chili, grillausmauste, paprika...)

Valmistus:

Paista ensin pannulla kana kypsäksi pienessä määrässä oliiviöljyä ja pilko ohessa herkkusienet. Kun kana on kypsää, lisää sienet joukkoon ja mausta reilulla määrällä chiliä ja muita mausteita. Lopuksi loraus kookosmaitoa sekaan. Valmista! Tää muuten on mun ehdoton suosikkiruoka nykyään, niiin herkkua! Kylkeen sopii erittäin hyvin esim. raikas vihersalaatti, nam!


Kevyt pinaatti-tomaatti munakas

Ainekset:

- Kananmuna + 2-3 valkuaista
- Kirsikkatomaatteja
- Tuoretta pinaattia
(- maitoa)

Valmistus:

Laita pannu kuumenemaan ja levitä siihen loraus oliiviöljyä. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita haarukalla keltuainen ja valkuaiset tasaiseksi seokseksi. (Jos haluat lopputuloksesta hieman mukakasmaisemman, lisää joukkoon 1-2 rkl maitoa ja sekoita tasaiseksi.) Pannun lämmettyä kaada seos pannulle ja paista miedolla lämmöllä. Lisää pilkotut tomaatit ja pinaatti munakkaan toiselle reunalle ja anna vielä paistua hetken aikaa, lopuksi käännä "tyhjä" puoli täytteiden päälle ja nosta lautaselle. Munakkaan päälle koristeeksi muutama pinaatinlehti ja kylkeen raikasta salaattia. Ja ei muuta kun nauttimaan!


Tässä mun suosikki arkiruuat tällä hetkellä! Helppoja ja nopeita valmistaa ja maistuu hyvältä! Ruoka on vaan parasta ja syöminen kivaa, ainakin mun mielestä. ;)

Nauttikaahan terveellisistä ja maukkaista kotiruuista!

- Teresa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti