Oon kuitenkin innostunut lähiaikana kokeilemaan paljon myös uusia ruokia! Siitä huolimatta perusainekset ovat samat. :D Pienillä lisäyksillä näistä perinteisistä "fitness -ruuista" saa kuitenkin erittäin monipuolisia ja maistuvia kokonaisuuksia, laadusta ja terveellisyydestä tinkimättä. ;) Myös makrot ovat helposti laskettavissa, joten vaikka olisit tarkempi ruokavaliosi suhteen, ei nämä reseptit aiheuta sinulle päänsärkyä vaan saat mahdollisesti uutta motivaatiota dieettisi pysymiseksi. :)
TOP 3 ARKIRUUAT
Pinaattinen jauhelihakastike
Ainekset:
- Vähärasvaista naudan jauhelihaa
- Pakastepinaattia
- Herkkusieniä
- Mausteita (chili, grillausmauste, paprika...)
Valmistus:
Laita liesi kuumenemaan ja leikkaa herkkusienet valmiiksi pannun lämmetessä haluamasi kokoisiksi siivuiksi tai paloiksi. Heitä jauheliha pannulle ja anna paistua hetken. Lisää joukkoon reilusti pakastepinaattia ja anna sen sulaa joukkoon "kastikkeeksi". (Voit myös halutessasi sulattaa pinaattia ensin mikrossa, ja lisätä sitten kokonaan paistuneen jauhelihan joukkoon.) Heitä joukkoon herkkusienet ja mausta koko setti runsaalla määrällä mausteita, esim. chilillä, grillausmausteella ja paprikamausteella. Keitä kaveriksi pastaa tai riisiä, tee kylkeen esim. kevyt ja herkullinen kesäkurpitsahöystö ja herkuttele! (Alkuperäinen ohje täältä.)
Chili-kookosbroileri
Ainekset:
- Broilerin fileesuikale
- Herkkusieniä
- Kookosmaitoa
- Mausteita (chili, grillausmauste, paprika...)
Valmistus:
Paista ensin pannulla kana kypsäksi pienessä määrässä oliiviöljyä ja pilko ohessa herkkusienet. Kun kana on kypsää, lisää sienet joukkoon ja mausta reilulla määrällä chiliä ja muita mausteita. Lopuksi loraus kookosmaitoa sekaan. Valmista! Tää muuten on mun ehdoton suosikkiruoka nykyään, niiin herkkua! Kylkeen sopii erittäin hyvin esim. raikas vihersalaatti, nam!
Kevyt pinaatti-tomaatti munakas
Ainekset:
- Kananmuna + 2-3 valkuaista
- Kirsikkatomaatteja
- Tuoretta pinaattia
(- maitoa)
Valmistus:
Laita pannu kuumenemaan ja levitä siihen loraus oliiviöljyä. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita haarukalla keltuainen ja valkuaiset tasaiseksi seokseksi. (Jos haluat lopputuloksesta hieman mukakasmaisemman, lisää joukkoon 1-2 rkl maitoa ja sekoita tasaiseksi.) Pannun lämmettyä kaada seos pannulle ja paista miedolla lämmöllä. Lisää pilkotut tomaatit ja pinaatti munakkaan toiselle reunalle ja anna vielä paistua hetken aikaa, lopuksi käännä "tyhjä" puoli täytteiden päälle ja nosta lautaselle. Munakkaan päälle koristeeksi muutama pinaatinlehti ja kylkeen raikasta salaattia. Ja ei muuta kun nauttimaan!
Tässä mun suosikki arkiruuat tällä hetkellä! Helppoja ja nopeita valmistaa ja maistuu hyvältä! Ruoka on vaan parasta ja syöminen kivaa, ainakin mun mielestä. ;)
Nauttikaahan terveellisistä ja maukkaista kotiruuista!
- Teresa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti