perjantai 9. lokakuuta 2015

Tämän päivän aakkoset!

Moikkamoi vaan!

Peurungan kaunista ympäristöä!
Pahoittelut kaikille blogihiljaisuudesta! Arki on ollut todella kiireistä, eikä meno taida hellittää ennen valmistumistani.. :D Opiskeluni ovat tällä hetkellä siinä vaiheessa, että suoritan viimeistä työharjoittelujaksoani, jonka teen Kylpylä Hotelli Peurungassa Laukaalla. Työ on ollut erittäin opettavaista ja olen saanut jo muutaman viikon aikana paljon eväitä tulevaan työelämään!

Työmäärä on kuitenkin suuri, kun päälle laskee opinnäytetyön kirjoittelut ja muut kirjalliset tehtävät. :D Toivoin blogia perustaessani, että pystyisin kirjoitella useamminkin, mutta tällä hetkellä täytyy kuitenkin priorisoida, jotta saisin ne paperit joulukuussa käteen.. :D Vaikka kuinka intoa ja aiheita kirjoiteltaviksi riittäisikin, nyt on maltettava hoitaa ensin työt alta pois! Sitten kun koulujutut alkaa olla paketissa, lupaan olla aktiivisempi täällä blogin puolella. ;)

Peurunka selfie ;)
Otsikkoon palatakseni, olen muutamissa blogeissa törmännt tämänkaltaiseen "tehtävään", joka houkutteli minutkin sitten mukaan! Käyn siis aakkoset läpi, ja kerron jokaisesta kirjaimesta ensimmäisen mieleeni tulevan asian. Katsotaan mitä asioita mulla pyörii tällä hetkellä mielessä. :D


A = Aamupala! Mun mielestä aamupala on vaan päivän paras ateria. :D Päivä ei lähde käyntiin ilman kunnon aamiaista. Lemppareita ovat viikonloppuaamut, kun saa nukkua myöhään ja aamiaisen saa nautiskella rauhassa sängyssä katsellen hyvää sarjaa netflixistä<3

Herkkuaamupalaa<3
B = Banaani. Varmaan lemppari hedelmä tällä hetkellä. :D Onhan se nyt hyvää omnomnom.. 

C = C-vitamiini. Nykyään tulee nautittua treenin jälkeen, sillä luin jostain, että se mahdollisesti pienentää treenin jälkeistä "tulehdusikkunaa" elimistössä ja sitä kautta pienentää riskiä sairastua. On totta tai ei, eipä tuosta haittaakaan voi olla. :D

D = D-vitamiini. D-vitamiinia käytän päivittäin, sillä monien tutkimusten mukaan suomalaisten D-vitamiinin saanti jää alle suositusten. D-vitamiinihan vaikuttaa mm. vastustushykyyn, luuston terveyteen sekä hormonitoimintaan. Pelkästä ravinnosta ja auringosta syksyisenä vuodenaikana D-vitamiinin saanti jää väistämättä liian vähäiseksi, joten näen tarpeelliseksi napata sitä ravintolisänä. :)

E = Eväät. Teen aika pitkiä päiviä työharjoittelussa, joten eväiden teko on tullut aika tutuksi. :D Haluan panostaa hyvälaatuiseen ruokaan, joten valmistan aina itse reilun annoksen ruokaa puhtaista raaka-aineista ja otan mukaan myös terveellisiä välipaloja. Joku kerran kommentoi taukohuoneessa kun näki mun ruokalautasen, että tollahan pitäisi jaksaa pari päivää syömättä, kun ruokaa oli niin paljon.. :D Mutta eipä siinä kyllä kauan mennyt kun oli taas nälkä!

F = Foam roller. Liian harvoin käytössä oleva erittäin hyödyllinen kapistus!

G = Gluteeniton. Nykyään melkein mitä vaan tuotetta saa gluteenittomana vaihtoehtona. Vielä reilu pari vuotta sitten, kun itsellänikin keliakia todettiin, oli paljon vähemmän valikoimaa. Nykyään moni noudattaa gluteenitonta ruokavaliota erilaisista syistä, mikä varmasti on vaikuttanut siihen, että nykyään tarjontaa löytyy paljon aikaisempaa paremmin. Sehän sopii mulle!

H = Hiilihydraatti. Jostain syystä melkeen kaikista kirjaimista tulee jotain ruokaan liittyvää mieleen.. :D Hiilihydraatit on tärkeitä, varsinkin urheilevalle ihmiselle. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana mitä hiilareita syöt, valkoisilla höttöhiilareilla et tee mitään, kun taas hyviä hiilarinlähteitä ovat mm. kasvikset, marjat ja hedelmät! :)

I = Ilo. Tällä hetkellä oon todella iloinen monista asioista. Vaikka kiirettä ja stressiä pukkaa olemaan enemmän kuin tarpeeksi, on minulla monia asioita, jotka tekevät minut iloiseksi tällä hetkellä: uusi asunto, rakastava avopuoliso ja paras ystävä tulossa vierailulle ensi viikolla<3

Monta hyvää syytä hymyillä!
J = Joulukuu. Joulukuussa olisi tarkoitus saada ne liikuntaneuvojan ja personal trainerin paperit käteen! Vähän jännittää miten saan kaikki kurssit ja tehtävät pakettiin siihen mennessä, mutta onneksi on vielä pari kuukautta aikaa. Oon kuitenkin varma, että tää tyttö pistää parastaan loppuun asti. ;)

K = Kesäkurpitsa. Ehdottomasti mun tän hetken suosikkivihannes! :D En oo edes aina pitänyt siitä, mutta olen vanhemmiten oppinut tykkäämään kesäkurpitsan kaltaisista miedoista mauista, joten nykyään lapsena vihaamani kasvikset ovat suurinta herkkuani! Nam<3

L = Loma. Monella alkaa syyslomat tänään! Nauttikaahan ihmiset, syökää hyvin, nukkukaa paljon, rentoutukaa, tavatkaa ystäviä ja perheenjäseniä ja tehkää lomasta ikimuistoinen<3 Itsehän viettelen lomaa vasta marraskuun alkupuolella, mutta ajattelin nauttia vapaasta viikonlopusta senkin edestä!

M = Magnesium. Magnesiumista on tullut lueskeltua paljon lähiaikoina. Oletteko miettineet, että magnesiumin laadulla on suuri merkitys sen vaikuttavuuteen elimistössä? Marketeista löytyvä halpa magnesiumoksidi on laadultaan heikkoa, eikä se imeydy elimistöön juuri ollenkaan. Saat sillä korkeintaan vatsasi sekaisin. Vastaavasti esim. magnesiumsitraatti on jo paljon laadukkaampi valmiste, ja sen hyvän imeytyvyyden vuoksi se pääsee vaikuttamaan elimistössä paljon magnesiumoksidia paremmin. Muita hyviä magnesiumin muotoja ovat mm. magnesiumtauraatti ja -glysinaatti, jotka vaikuttavat mm. unenlaatuun ja nukahtamiseen positiivisesti.

N = Nukkuminen. Nukkuminen on ihanaa ja hyvät yöunet tekee hyvää niin kropalle kuin mielelle. Unen aikana elimistö palautuu päivän rasituksesta ja valmistautuu uuteen päivään. Pidä siis huolta riittävästä unen määrästä ja laadusta!

O = Oliiviöljy. Hyvän rasvan lähde, jota tulee käytettyä niin ruuanlaitossa kuin salaatissa kastikkeena. :)

P = Pinaatti. Yksi tämänhetken käytetyimmistä viherkasveista. :D Sopii ihan joka paikkaan, vihersmoothieen, salaattiin tai munakkaan väliin. Kannattaa kokeilla!


Q = Quest Bar! Parhaita protskupatukoita ikinä! En osaa ees päättää mikä maku on paras, kaikki on niiin herkkuja! Mm mm...

R = Ruoka. Tää nyt oli helppo, koska ruoka on aina mielessä, se on hyvää ja syöminen kivaa<3

S = Sali. Ehdoton ykkösharrastus tällä hetkellä tuo puntilla käyminen. :D Oon siirtyny taas voimaharjoittelusta vähän pidempiin sarjoihin, mutta voiman lisäännyttyä on kiva, kun niissäkin saa käyttää isoja painoja. ;)

T = Tampere. Kotipaikka ollut viimeiset pari vuotta, mutta joulukuussa virallisesti tää tyttö lähtee valloitamaan Jyväskylää! :) Vaikka täälä asustelen jo nyt muutenkin työharjoittelun aikana. :D En ihan kauheesti oo kerinnyt kaupunkiin vielä tutustua, mutta kyllä tää taitaa olla aika rakkautta ensi silmäyksellä<3

U = Uni. Viime aikoina kiireiden keskellä oon ihan ottanu asiakseni panostaa tähän. Tulisin hulluksi jos ottaisin tunteja yöunista. :D Yleisen jaksamisen kannalta on erittäin tärkeää nukkua tarpeeksi ja ennen kaikkea laadukasta unta. Oon tottunut juomaan paljon vettä päivän aikana, mikä välillä aiheuttaa sen, että yöllä heräilen hyppäämään wc:ssä. Nykyään juon edelleen reilusti vettä, mutta vähennän juomista iltaa kohti, jotta saisin nukuttua yön sikeästi heräilemättä välillä. :) Ja se toimii!

V = Viini. Valkoviini. Alkoholia tulee nykyään erittäin harvoin nautiskeltua. :D Joskus on ollut toisinkin, mutta nykyään niinä harvoina kertoina kun alkoholia tulee nautittua, tekee eniten mieli esim. jotain puolikuivaa valkoviiniä. :) Lähes kaikki ligöörit ja siiderit on juotu siihen pisteeseen, ettei niistä paljon mitään enää alas saa. :D Aiheesta tulossa omaa postausta tulevaisuudessa!

W = Walter White. The Breaking Badin päähahmo, ihan paras tv-sarja! :D Ei kauaa nokka tuhissut, kun oli kaikki tuotantokaudet taputeltu!

X = X-factor. Sarja, mitä ei oo tullu edes katottua. :D Mutta yritäpäs nyt jotain muuta X:stä keksiä..

Y = Ystävät. Mulla on aika iso joukko hyviä ystäviä, joista olen erittäin kiitollinen<3 Iso ikävä monia tärkeitä ihmisiä, joita oon nähnyt ihan liian pitkä aika sitten viimeksi!! Ootte mulle jokainen ihan super tärkeitä, lupaan että oon enemmän tavoitettavissa kun työmäärät helpottaa! Pusuja ja haleja kaikille rakkaille<3

Ihania naisia<3
Z = Zalando. Olin joskus aika kova tilailemaan mm. vaatteita ja kenkiä netistä. :D Zalando oli yks suosikkisivusto. Löysin sieltä joskus aivan super ihanat nilkkurit<3 Pitäisköhän taas käydä pitkästä aikaa tsiikailemassa, mitä sieltä löytyisi.. :D

Å = Ååååå ei tuu nyt kyllä mitään mieleen. :D

Ä = Äiti. Äitini on yks mun elämäni tärkeimmistä ihmisistä<3 Tiiän, ettei tuu tuota liian usein ääneen sanottua, enkä aina sitä varmaan ulospäin edes näytä. Jos kuitenkin satut äiti tän lukemaan, haluan että tiedät: oot mulle tärkeä<3

Ö = Ötökät. Vihaan ötököitä yli kaiken! :D Ei oo edes väliä, minkälainen ötökkä on kyseessä, todennäköisesti en pidä siitä. En edes tiedä mikä niissä on niin iljettävää, mutta jotenki vaan ne etoo mua tosi paljon.. :D Erityisesti kaikki koppakuoriaiset! (vaikka ne ei edes tee mitään...)


Valmista tuli, huh. Jostain syystä varmaan yli puolet mieleen tulleista asioista liittyy ruokaan.. :D Hahah. Mutta tälläisiä asioita mulla tuli tänään kirjaimista ekana mieleen. Palaillaan!


- Teresa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti