sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Tekniikoiden merkitys voimalajeissa & uusia treeniennätyksiä!

Hyvien tekniikoiden varmasti suurin ja perimmäinen tarkoitus on tehdä harjoittelusta turvallista, sillä hyvillä tekniikoilla treenatessa loukkaantumisriski on erittäin pieni. Oikeat suoritustekniikat ovat tärkeitä lajissa kuin lajissa, mutta puhun tässä postauksessa tekniikoista voimanoston näkökulmasta.

En kuitenkaan tänään ajatellut perehtyä enempää turvallisuustekijöihin. Haluan tuoda esille, kuinka suuri merkitys tekniikoilla on tulosten maksimoinnissa.


Testasin tämän ja viime viikon aikana treenimaksimit kaikissa liikkeissä (ensimmäiset maksimit kinkkukisojen jälkeen) ja olen kyllä tyytyväinen tuloksiin. :) Haluan muistuttaa, etteivät treenimaksimit ole sama asia kuin kisanostot, sillä kisoissa on todella tarkat kriteerit, joiden mukaan suoritukset tulee tehdä. Pienikin virhe tekee suorituksesta hylätyn. Treenimaksimit kuitenkin antavat suuntaa siitä missä mennään ja tapahtuuko kehitystä. Lisäksi niiden pohjalta on helppo suunnitella tulevia treenejä (maksimien perusteella pystyy laskea hyvin sarjapainoja) ja niiden pohjalta on hyvä miettiä tulevien kisanostojen suuruutta.


Uudet "ennätykseni" ovat siis seuraavat:
(oma paino n. 58kg)

Kyykky: 120kg
Penkki: 55kg
Maastaveto: 110kg
(Yht. 285kg)

(Jos haluat kurkata aikaisempia tuloksiani, voit tsekata Kinkkukisojen tulokset täältä ja ensimmäiset maksimikokeiluni täältä.)

Huomasin todella tekniikoiden merkityksen, kun olin testailemassa penkkimaksimiani. Aluksi uutta ennätystä ei tullut ollenkaan, joten päätettiin vetää tekniikkatreenit. Levennettiin otetta reilusti ja kaarrettiin selkää, ja johan alkoi treeni kulkea! Alkuun uuden asennon testailua tangolla ja sitten lisää rautaa tankoon ja lyhyitä sarjoja. Koska tuntuma oli erittäin hyvä, halusin lähteä koittamaan isompia painoja ja kipusin pikkuhiljaa kohti aikaisemmin yrittämääni uutta maksimia. Sarja ja toisto toisensa jälkeen nousi niin nätisti, että oli pakko kokeilla uudelleen tuota maksiminostoa, ja onnistuin! (Eli tuo 55kg) Siitä huolimatta, että olin ehtinyt jo väsyttää itseäni aika isolla määrällä toistoja alle.. :D Kauan paikallaan junnannut penkkipunnerrus otti siis ison askeleen eteenpäin! Kyllä se oma paino sieltä vielä joskus nousee.. ;)

Lisäksi tekniikoiden merkityksen voi huomata tuloksissani, sillä kyykkään edelleen enemmän kuin vedän maasta. :D Kyykännyt olen paljon pidempään eli toistoja on alla erittäin paljon enemmän kuin maastavedossa, jota aloin tekemään kunnolla vasta hiukan ennen Kinkkukisoja eli loka-marraskuun aikoihin.. Voimaa jaloissa siis on, mutta tekniikassa on vielä paljon hiomista. Uskon, että kun tekniikka saadaan siinäkin kuntoon, alkaa ne isommatkin raudat liikkumaan. :)

Vaikka kyse on puhtaasti voimalajista, on tekniikoilla erittäin suuri merkitys. Erilaista tekniikkaa hyödyntämällä voidaan saada painoa lisää tankoon ja sitä kautta parempi tulos kisoissa.. Siinä ei siis kannata hävitä. ;)


Nyt onkin vuorossa kevyempi viikko, niin omista treeneistä kuin jumppaohjauksistakin! Tekee varmasti kropalle hyvää palautua oikein kunnolla ennen viimeisen parin kuukauden rutistusta. :) Ohjauksia on vain muutamana päivänä, salitreenit pidän kevyinä ja panostan kehon huoltamiseen! Varasin jopa hierojan pitkästä aikaa. :D

Tällä hetkellä jäljellä on siis 9 viikkoa kisoihin! Aika menee kyllä hurjaa vauhtia.. :D Viimeisen parin kuukauden treeniohjelmakin alkaa olla pikkuhiljaa selvillä ja todella hyvillä fiiliksillä mennään!

Mukavaa sunnuntaita kaikille! :)

♥:lla Teresa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti