Viikonlopun kunniaksi ja yleisön pyynnöstä julkaisen ohjeen muutama viikko sitten serkkuni kanssa valmistamiin herkullisiin snickers -patukoihin! Ohje on siis sokeriton, viljaton, gluteeniton, maidoton ja kaiken kaikkiaan "ton ton" eli lähes kaiketon, heheh. :D
Tarvitset:
♥ 8-10 taatelia
♥ 1-1,5dl cashewpähkinöitä (tai esim. maapähkinöitä)
♥ 2rkl maapähkinävoita
♥ Ripaus suolaa
Suklaa:
♥ 2-3rkl raakakaakaojauhetta
♥ 3/4dl kaakaovoita
♥ 2rkl kookosöljyä
♥ Hunajaa tms. makeutukseen
Valmistus:
Paahda pähkinöitä pannulla koko ajan sekoittaen niin kauan, että ne saavat hieman väriä. Heitä pannulle ripaus suolaa ja sekoittele. Rouhi veitsellä pähkinät karkeiksi muruiksi, saa jäädä isompiakin paloja.
Soseuta taatelit (muista poistaa kivet!) sauvasekoittimella (me lisättiin mukaan hiukan vettä, jotta massasta tuli helpommin käsiteltävää) ja lisää joukkoon maapähkinävoi. Levitä ja painele taateli-maapähkinävoiseos lautaselle tai vuokaan n. 0,5-1cm paksuiseksi kerrokseksi ja ripottele pähkinämuru massan päälle.
Laita vettä kuumenemaan kerroskattilan alempaan osaan (meillä ei ollut kerroskattilaa käytössä, joten käytimme vain isompaa ja pienempää kattilaa päällekäin --> toimii!). Mittaa ylempään kattilaan kaakaovoi ja kookosöljy (vaihtoehtoisesti voi käyttää pelkkää kaakaovoita, silloin määrä on n. 1dl) ja odota, kunnes ne sulavat yhdeksi massaksi. Sekoita joukkoon raakakaakaojauhe sekä makeutusta oman maun mukaan. Kaada sula suklaa pähkinöiden ja taatelimassan päälle. Nosta pakastimeen ja anna jähmettyä vähintään 30min, tai kunnes suklaa on kovettunut. Leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja nauti! ♥
♥:lla Teresa
(Alkuperäinen ohje täältä.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti