torstai 18. helmikuuta 2016

Matkani balettitanssijasta voimanostajaksi

Moikka!

Kuinka balettitanssijasta tuli voimanostaja? :D Voit lukea tarinani tästä postauksesta!

Aloitin kuntosaliharrastuksen vasta vajaa kolmisen vuotta sitten. Siihen asti olin harrastanut aktiivisesti eri tanssilajeja sekä yleisurheilua. Muuttaessani uudelle paikkakunnalle ja aloittaessani liikunnanohjauksen peruskurssin (lok97) Varalan Urheiluopistossa, pääsin upeaan cheer-tanssi joukkueeseen, mutta koin aikataulujeni menevän liikaa päällekäin ja päätin lopulta pitää ainakin taukoa tanssiharrastuksesta. Koko ikäni urheilua harrastaneena en tietenkään lopettanut liikkumista, vaan annoin uusille jutuille mahdollisuuden.Aloin tutustua kuntosalimaailmaan ensimmäisiä kertoja kesällä ennen lok-kurssia. Aluksi kävin pitkälti vain erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla, mutta pikkuhiljaa kuntosalilla treenaaminen alkoi houkuttaa ja lähdin tutustumaan erilaisiin laitteisiin ja painoihin. Suoraan sanottuna ensimmäiseen puoleen vuoteen mulla ei ollut hajuakaan mitä sielä salilla kuului tehdä.. :D Katsoin mallia muilta ja etsin tietoa netistä. Kokeilin paljon erilaisia liikkeitä ja yhdistelin niitä netistä löytämieni kuntosaliohjelmien mukaan. Tein paljon fiiliksen mukaan: vähän hauiskääntöä ja punnerruksia, mitä sielä nyt näki muidenkin tekevän. :D

Liikunnanohjauksen peruskurssilla lähdin mukaan kuntosaliohjaaja -koulutukseen, joka avasi minulle lisää kuntosalilla työskentelystä ja ennen kaikkea treenien ohjelmoinnista. Aloin ymmärtää, miksi mitäkin tehdään ja mitä lihasta mikäkin liike harjoittaa. Paljon apua ja innostusta sain myös anatomian kurssilta, missä käytiin läpi lihasten lähtö- ja kiinnityskohtia sekä lihasten tehtäviä. Aloin ymmärtää, että mitä sielä salilla oikeasti pitäisi tehdä ja miten. :DTein ensimmäisen oman kuntosaliohjelmani tammikuussa 2014 aloittaessani Varalassa liikuntaneuvojan opinnot. Työskentelin vielä suhteellisen pienillä painoilla treenaten voimakestävyyttä, mutta tein jo suurimman osan liikkeistä vapaita painoja käyttäen. Voimatasot paranivat pikkuhiljaa ja koko ajan opin uutta. Mitä enemmän harjoittelin, luin ja opiskelin aiheesta, sitä enemmän innostuin ja halusin oppia ja tehdä lisää!


Vuoden treenaamisen jälkeen olin jo paljon itsevarmempi salilla käydessäni. Sain myös paljon apua ja erityisesti varmuutta tekemiseen nykyiseltä avopuolisoltani. ♥ Uskalsin lisätä rautaa tankoon ja treenaata oikeasti kovaa ja loppuun asti. Sain hurjasti lisää ideoita ja ajatuksia treenaamisesta, opin erilaisia erikoistekniikoita ja sain aivan uudenlaista ärsytystä kropalleni!


Viimekeväisen projektini jälkeen innostuin ensimmäisen kerran maksimivoimaharjoittelusta. Halusin kokeilla rajojani ja testata kuinka paljon voimaa tästä naisesta löytyisi. :D Tein muutaman kuukauden mittaisen voimaohjelman, jonka päätteeksi kokeilin ykkösmaksimit. Tämän jälkeen treenailinkin aika fiilispohjalta seuraavan syksyn.

Joulukuussa 2015 innostuin kuitenkin uudelleen kokeilemaan maksimeita ihan kisojen merkeissä! Osallistuin siis Kinkkukisoihin, joihin en kyllä edes valmistautunut mitenkään erityisesti. :D Olisin mennyt kisoihin joka tapauksessa kannustamaan poikaystävääni, mutta lopulta tulin siihen tulokseen, että miksen itsekin osallistuisi! Ja olihan se kiva nähdä, mitä muutaman vuoden saliharjoittelulla oli saatu aikaiseksi! :) (Jos unohdetaan se fakta, että melkein koko saliurani aikana olin lähinnä tavoitellut kiinteämpää kroppaa, pyöreämpiä pakaroita ja olkapäitä tai muuten vain sporttisia muotoja tms. eikä siis todellakaan oo ollut mikään voiman lisääminen se ykköstavoite, jos ei tuota yhtä voimailujaksoa lasketa.. :D)


Kinkkukisat olivatkin käännekohta treenihistoriassani! Olin jo pidempään kaivannut enemmän tavoitteellisuutta treeneihini, ja voiman lisääminen ei kuulostanutkaan yhtään hullummalta ajatukselta tai tavoitteelta jatkoa ajatellen. Lisäksi fiilis kisoissa oli jotenkin tosi kannustava ja se tunne kun ylitti itsensä oli aivan jotain uskomatonta. :D

Sain kisoista hurjasti motivaatiota ja aloin pohtimaan kilpailemista ihan tosissani. Joulukuun ajan pyörittelin ajatusta mielessäni ja lopulta tulin siihen tulokseen, että uusi laji oli oikein tervetullut mun seuraavaan vuoteen!


Näin sitä siis päädyttiin klassisesta baletista klassiseen voimanostoon! Ei varmaan se ihan tyypillisin lajin vaihdos.. :D Olin kuitenkin jo pitkään etsinyt itselleni sopivaa uutta lajia, jota lähtisin harrastamaan tosissani ja mahdollisesti kilpailemaan. Enkä minä toisaalta tässä varmaan ilman poikaystävääni olisi, hänen kauttaan on nimittäin innostukseni kyseiseen lajiin lähtenyt.. :D Enpä pistä pahakseni, yhteisistä kilpailureissuista tulee varmasti hienoja kokemuksia! ♥

Semmoinen on tarinani tanssiajoista uuden lajin pariin! Ensimmäiset kisatkin taitavat olla jo tiedossa, mutta niistä lisää myöhemmin. ;)

♥:lla Teresa

Ps. Kuvat ovat tanssivuosiltani. Pakko kyllä myöntää, että tuli niiin ikävä tanssiaikoja, kun noita kuvia selailin tätä postausta varten! ♥ Super ihania muistoja, jotka säilyy mulla aina lajin vaihdosta huolimatta. ♥Ei kommentteja:

Lähetä kommentti