perjantai 12. helmikuuta 2016

Kolme helppoa ja hyvää lounasreseptiä

Heipähei kaikille!

Jaoin syksyllä reseptit sen hetken kolmeen suosikki arkiruokaani. Sain niistä hyvää palautetta ja koska sain myös toiveen jakaa lisää reseptejä, olisi niitä luvassa tässä postauksessa. :) Vaikka enpä tiedä voiko näitä edes resepteiksi kutsua, sillä ruoat ovat erittäin yksinkertaisia valmistaa.. :D Tuokoon nämä siis enemmänkin inspiraatiota keittiöön! Luvassa siis ohjeet lehtikaalimunakkaalle, kesäkurpitsa-porkkanapastalle sekä kvinoa-salaatille. ♥

Lehtikaalimunakas

Kuvan munakas on mun ensimmäisiä, joihin laitoin vielä varovaisemmin lehtikaalia. Nykyään tulee kyllä silputtua aika paljon enemmän joukkoon.. :D



Tämä herkku sopii niin lounaaksi, aamupalaksi kuin välipalaksikin! :D Tarvitset vain kananmunia, kookos/mantelimaitoa, lehtikaalia sekä lorauksen öljyä. Laita siis pannu kuumenemaan, pilko/revi lehtikaali pieniksi paloiksi ja sekoita haarukalla kananmuna, pari valkuaista sekä loraus kookos/mantelimaitoa keskenään kulhossa. Heitä lehtikaalit pannulle öljyn kanssa ja sekoittele hetken aikaa. (Paistettuna lehtikaalin maku ei ole yhtä voimakas.) Heitä mukaan vatkatut munat ja paista munakkaaksi molemmin puolin. Lisää halutessasi mausteita, kuten yrttisuolaa, chiliä tai grillimaustetta. Helppoa!

Kesäkurpitsa-porkkanapasta



























Tää on ehkä mun suosikki nykyään! :D Yhteen annokseen tarvitset puolikkaan kesäkurpitsan ja kaksi porkkanaa (sekä haluamasi lisukkeet). Tee juustohöylällä kesäkurpitsasta ja porkkanasta suikaleita. (Kesäkurpistan keskusta on aika pehmeä, joten siinä vaiheessa kun suikaloiminen menee vaikeaksi, voit leikata keskustan paloiksi ja heittää palat pastan joukkoon.) Paista suikaileita öljytyllä pannulla niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet. (Kesäkurpitsasta tulee pehmeämpää kuin porkkanasta, mikä tuo kivaa vaihtelevuutta purutuntumaan lautasella. ;)) Mausta ripauksella herbamarea. Heitä suikaleet lautaselle ja paista päälle jauhelihaa tai kanaa sekä lisää pähkinäöitä ja siemeniä. Nam!

Kvinoa-salaatti


Laita 1dl vettä kiehumaan ja mittaa 0,5dl kvinoaa siivilään (tästä tulee yksi annos). Huuhtele kvinoa huolellisesti ja lisää kattilaan veden kiehuessa. Anna kiehua kannen alla hiljalleen n. 15min. Leikkaa odotellessasi suosikki kasviksesi salaatiksi (itse käytän yleensä tomaattia, kurkkua, pinaattia, porkkanaa, paprikaa, avocadoa yms..) ja paista kyytipojaksi jauhelihaa tai kanaa. Lohikin varmasti toimisi tähän tarkoitukseen loistavasti! Kvinoa on valmista, kun kattilassa ei ole enää vettä, eli toimii samalla tavalla riisin kanssa. Nostele kvinoa ja lihat salaatin päälle, sekoita ja nautiskele!

Nää kolme ruokaa on kyllä vakiinnuttaneet paikkansa mun ruokapöydässä. :D Herkullista, hývää ja helppoa!

♥:lla Teresa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti