keskiviikko 10. helmikuuta 2016

"Tehty ei muutu tekemättömäksi eikä eilistä voi muuttaa"

Arvatkaa mitä? :D

Tää postaus on ollut mun luonnoksissa ihan mun blogin alkuajoista lähtien! Pohdiskelin silloin aihetta ja aloin kirjoittamaan tätä postausta, mutta jostain syystä se hukkui tuonne muiden postausten joukkoon. Lueskelin tuossa Jonin blogia ja törmäsin postaukseen, joka muistuttikin oman postaukseni olemassaolosta! :D Aihe on mielestäni hyvin tärkeä ja ainakin itselleni tuo paljon ajattelemisen aihetta. Otsikko on suoraan lainattu Jonin tekstistä, jos haluat lukea aiheesta lisää, käy tsekkaamassa postaus täältä.


Kuinka usein mietit, että olisikohan sittenkin pitänyt jättää viikonlopun baarireissu välistä? Olisiko sittenkin pitänyt jättää ne darrasafkat syömättä? Olisiko sittenkin pitänyt käydä mielummin treenaamassa? Olisiko sittenkin pitänyt syödä vähän vähemmän sitä suklaata eilen, tai jättää ne viimeiset pizzapalat syömättä? Olisiko pitänyt nukkua paremmin ja levätä rankan työviikon jälkeen?

Jos en olisi lähtenyt ulos, olisin nyt virkeämpi ja energisempi. Jos en olisi syönyt sitä täytekakkua, olisi oloni nyt paljon parempi. Jos olisin laihduttanut viime vuonna tavoitepainooni, olisin nyt hyvässä kunnossa. Jos olisin käynyt enemmän salilla, olisin vahvempi ja näyttäisin paremmalta.


Jos sitä ja jos tätä. "Jossittelua" voisi jokainen jatkaa varmasti loputtomiin ja aina löytyisi jotain jossiteltavaa. Mitä JOS lopetettaisiin se jossittelu ja suunnattaisiin katse tähän hetkeen ja tulevaan?

Ei ole väliä, kuinka kauan asioita päässään pyörittelee, tehty ei muutu tekemättömäksi eikä eilistä voi muuttaa. Vaikka kuinka jossittelet niin ne karkit on jo syöty ja treenit jätetty tekemättä. Ei se asia korjaannu vaikka kuinka asiaa kääntelisit ja vääntelisit.

Turha jäädä märehtimään sitä mitä tuli tai ei tullut tehtyä eilen, viime viikolla tai viime vuonna. Siihen ei voi kukaan enää vaikuttaa. Mutta voit vaikuttaa siihen mitä teet tänään, mitä teet ensi viikolla tai ensi vuonna.Jos sinua siis jäi harmittamaan väliin jätetty treeni, tee se tänään. Jos sinua jäi kaivelemaan viikonloppuna syöty suklaalevy, jätä sulkaat tänään syömättä. Jos et viime vuonna onnistunut pääsemään tavoittelemaasi kesäkuntoon, ota itseäsi niskasta kiinni ja tee se tänä vuonna.

Jokapäiväiset valinnat merkitsevät, mutta yksi väärä valinta ei tarkoita pelin olevan menetetty. Voit päättää yhden suklaapalan jälkeen, että päivä on pilalla koska tavoitteenasi on pudottaa painoa. Voit myös päättää antaa asian olla ja keskittyä loppupäivän tekemään hyviä ruokavalintoja. Voin luvata, että se suklaapala ei ole pilannut laihdutusyritystäsi. Se miten jatkat eteenpäin, on sinun päätettävissäsi.Jos me kaikki käyttäisimme vähemmän aikaa ja energiaa menneiden murehtimiseen ja enemmän aikaa tähän hetkeen ja tuleviin juttuihin, mitä kaikkea saisimmekaan aikaan? Jos lopettaisimme jossittelun, ottaisimme härkää sarvista ja tekisimme ne jutut tänään, mitkä aiemmin olivat jääneet tekemättä, mihin kaikkeen me hetken päästä pystyisimmekään?

Emme voi vaikuttaa enää asioihin, jotka tapahtuivat eilen, toissapäivänä tai toissavuonna. Voimme kuitenkin vaikuttaa huomiseen, ylihuomiseen ja seuraavaan vuoteen. Tee tänään valintoja, joista voit olla ylpeä ja iloita huomenna! :)

"Because the next few months will go by no matter if you workout or not, make them count!" 
(sopii musta hyvin myös muuhunkin kuin treenaamiseen ;))

♥:lla Teresa

 (Kuvat: Katja Kosola)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti