perjantai 15. tammikuuta 2016

One of my favorite greensmoothie recipe ♥


Joulun aikana smoothieiden teko jäi hiukan vähemmälle, mutta nyt oon taas alkanut tehdä näitä terveellisiä ja superherkullisia välipaloja päivittäin ♥ Käytin vielä blenderini korjauksessa vian vuoksi, mutta koska sainkin kuitin käteen millä olisin saanut hakea liikkeestä uuden koneen, päädyinkin valitsemaan vielä hiukan tehokkaamman vehkeen. Kyllä nyt kelpaa surrutella smoothieita. ;)

Tykkään aina laittaa paljon vihreitä lehtivihanneksia smoothieihin, sillä se on helppo tapa saada päivän viherannos täyteen! Vihreät kasvikset ovat vähänkalorisia, mutta täynnä ravinteita. Toisin sanoen oikeita superfoodeja!


One of my favorite greensmoothie recipe for two ♥

Pinaattia ja/tai lehtikaalia (esim. 2-3 lehtikaalin lehteä + muutama "kuutio" pakastepinaattia)
Yksi lehtisellerin varsi
Yksi hedelmä, kuten banaani tai päärynä
Vaniljan makuista proteiinijauhetta (reilu kauhallinen)
Chiansiemeniä ja psylliumia (=kuitujauhe) yht. 1-2rkl
(Kookos- tai mantelijuomaa / vettä)


Laita chiansiemenet ja psyllium erilliseen astiaan/mukiin ja kaada sekaan nestettä. Anna niiden turvota sillä aikaa, kun lisäät muut aineet blenderiin. Kun siemenet ja psyllium ovat turvonneet hyytelömäiseksi massaksi, lisää ne blenderiin ja sekoita koko setti tasaiseksi.

Jos haluan smoothiesta täyttävämmän, lisään joukkoon puolikkaan avocadon. Avocado tekee smoothien koostumuksesta ihanan paksua ja täyteläistä. Silloin jätän yleensä psylliumin pois, tai vaihdan sen esim. fibrexiin (=sokerijuurikaskuitujauhe), sillä psyllium imee runsaasti nestettä ja yhdessä avocadon kanssa smoothiesta tulee usein jo liian paksua. :D

Smoothie sisältää paljon hyvää tekevää kuitua, sopivasti luonnollisia pehmeitä rasvoja sekä lisäksi kasvisten sisältämiä vitamiineja ja kivennäisaineita! Hedelmä ja proteiinijauhe tuovat smoothieen makeutta. Terveellistä, raikasta ja hyvää, nam!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti