torstai 21. tammikuuta 2016

Kilpailulisenssi & antidoping sopimus


Nyt se olis sitten virallista! Sain Jyväskylän Voimaklubin edustusjäsenyyden, eli JVK:n nimissä lähdetään kilpailemaan klassisessa voimanostossa! Siistiä!

Eikä siinä vielä kaikki! Nyt on myös virallinen kilpailulisenssi hankittu Suomen Voimanostoliitolta sekä antidopingsopimus allekirjoitettu! Hurjaa. :D

Kilpailuoikeus minulla alkaa toki vasta 16.4., sillä ilmeisesti noiden antidoping sopimusten käsittelyssä menee se 3kk. Eipä tuo haittaa, enpä mä olisi tässä vielä alkukeväästä kilpaillut muutenkaan. :D Nyt on aikaa treenailla.

Empä ois muuten osannut arvata, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kun kirjoittaa tuon antidopingsopimuksen! Sai kyllä käydä kaikki lisäravinteet vitamiinipurkeista lähtien läpi ja yks kaks lähti monta purkkia pois käytöstä.. :D Tosi moni vitamiinitabletti sisälsi esimerkiksi glyserolia (mitä löytyy myös esim. hammastahnasta, käsisaippuasta..), mikä on kielletty aine ottaa suun kautta. Eipä auttanut kun laittaa kyseiset vitamiinit sivuun. Ootteko ikinä kattellu vitamiinipurkkien taakse? :D B-vitamiini ei ookkaan pelkkää b-vitamiinia, vaan joukosta löytyy liuta muitakin valmisteita! (Toki nämä vaihtelevat tuotteiden mukaan.)

Noiden kiellettyjen aineiden lista on kyllä ihan järkyttävän laaja! Miten ihmeessä kaikki sopimuksen kirjoittaneet urheilijat pysyvät kärryillä mitä saa ottaa ja mitä ei? :D Toki osa aineista on luokiteltu kiellettyiksi ainoastaan kisojen aikana, mutta mistäpäs sitä tietää kuinka kauan aineet säilyvät elimistössä.. Ja tässä asiassa ei huvita ottaa pientäkään riskiä. :D

Tavoitteistani ja tulevista kisoista postailen myöhemmin lisää. :)


♥:lla Teresa

(Kuva 1: google, kuva 2: Katja Kosola)

3 kommenttia:

  1. Kiva et oot löytäny lajin pariin! Sen verran pitää kommentoida, et glyseroli on kielletty vaan tosi isoissa määrissä. Melkein kaikista lääketableteista löytyy glyserolia ja sitä on myös päivittäistavaroissa. Esim. glyserolia sisältävät lääkkeet on listattu sallituiksi, koska määrät on niin pienet. Eli mun käsittääkseni ei tarvi pelätä vitamiineista saatavaa glyserolia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ajattelin, että on kiva kokeilla jotain ihan uutta! Ja okei, hyvä tietää. :) Oon vielä ihan noviisi näiden kiellettyjen/sallittujen aineiden suhteen, että neuvot eivät ole yhtään pahitteeksi.. :D Jotenkin haluan mielummin pelata varman päälle, vaikka tuntuuhan se hassulta välttää sitten kaikkea mahdollista - vaan varmuuden vuoksi. Pitää vaan perehtyä asioihin vieläkin tarkemmin, eiköhän näitä pikkuhiljaa opi! :) Kiitos kommentista!

      Poista