maanantai 2. marraskuuta 2015

Onni on tässä ja nyt - osaatko nauttia arjesta?

Välillä sitä huomaa vaan suorittavansa päivästä toiseen. Pitää tehdä koulutehtäviä, hoitaa työkuvioita, siivota, käydä kaupassa ja tehdä sitä, tätä ja tuota. Varsinkin kiireen keskellä sitä helposti miettii vaan miten ehtii hoitaa kaikki tarvittavat jutut määräaikaan mennessä ja miten selviytyy tästäkin päivästä kunnialla iltaan saakka. Oma haasteeni hyvinvoinnissani onkin selvästi tällä saralla: oppia olemaan myös välillä stressaamatta ja ottamaan rennosti kiireisenkin arjen keskellä.

Tällä hetkellä vietän syyslomaani. Lomasta se on kuitenkin aika kaukana, sillä pitäisi kirjoittaa mm. opinnäytetyö, pt-portfolio sekä yrityksen toimintasuunnitelma koulua varten. Otin kuitenkin itselleni tavoitteen lomalle: teen myös niitä kivoja juttuja, mitä on jäänyt kiireen keskellä tekemättä ja ennen kaikkea, olen välillä tekemättä yhtään mitään.Mitä on onni? Onni koostuu arjen pienistä iloista. Onni on sitä, että osaa elää hetkessä ja nauttia siitä mitä tekee. Pystymme kuitenkin itse pitkälti vaikuttamaan siihen, millaista arkea elämme: teemmekö työtä, josta pidämme tai opiskelemmeko sitä, mitä haluamme. Suurin osa elämästämme ajasta koostuu tavallisesta arjesta, siksi siitä kannattaa opetella nauttimaan. Loppujen lopuksi itse valitsemme, millainen arki meillä jokaisella on.

Kuva täältä.
Ajattelinkin ottaa itselleni haasteen loppuvuodelle:

Haastan itseni nauttimaan matkasta kohti liikuntaneuvojan ja personal trainerin ammattia.

Haastan itseni ottamaan kaiken tiedon ja taidon irti viimeisistä opiskeluviikoista. Haastan itseni olemaan itselleni armollinen tehtävien kanssa. Haastan itseni nauttimaan ihanista ystävistä, joita olen opiskeluideni aikana saanut. Haastan itseni nauttimaan yhteisestä ajasta heidän kanssaan. Haastan itseni ottamaan välillä rennosti, vaikka työt painaisivatkin päälle. Haastan itseni olemaan onnellinen tässä arjessa, mitä elän tällä hetkellä.

Kuva täältä.
Siinä onkin haastetta kerrakseen. Joillekin tämä on itsestään selvää, mutta itse koen haastavaksi löytää tapapainon työn ja levon välillä. Olen aina ollut tunnollinen, mikä on toki positiivinen ominaisuus, mutta sekin voi mennä överiksi.. :D Tiedän kuitenkin opiskelevani oikeaa alaa, joten on aika ottaa viimeisetkin tiedot, taidot ja kokemukset irti opinnoista. Olla onnellinen tässä hetkessä ja nauttia tästä arjesta, jota elän tällä hetkellä. Olla onnellinen kaikista pienistä arkipäivän asioista. Olla onnellinen nyt, eikä odottaa onnen saapuvan ammatin mukana tai loman koittaessa. Onni on tässä ja nyt ♥

Mikä tekee teidät onnellisiksi? Tässä lista asioista, joista itse olen onnellinen tällä hetkellä ♥

1. Loma ♥
2. Siisti koti, jossa on vihdoin kalusteet paikoillaan ♥
3. Paras ystävä tulossa kylään ♥
4. Avopuoliso tukemassa kiireiden keskellä ♥
5. Porrasjuoksutreenit auringonpaisteessa ♥

- TeresaEi kommentteja:

Lähetä kommentti