tiistai 3. marraskuuta 2015

Today's food diary & my principles of eating

Iltaa!

Tein tänään niin herkullisen näköistä (ja makuista♥) aamupalaa, että sain siitä idean koota teille mun tän päivän ruokapäiväkirjan kuvien muodossa!

Nykyään mun ruoat vaihtelee aika paljonkin päivistä riippuen. Perus raaka-aineet ovat kuitenkin pitkälti samoja. Pienillä muutoksilla on kuitenkin mahdollista saada aina jotain uutta herkkua aikaiseksi. ;)

Tältä ruokapöydässäni näytti tänään!

8.30 Aamupala: Superherkullinen marjaisa smoothiekulho ♥


12.00 Lounas: Kanaa, bataattiranskalaisia, kesäkurpitsa-sipulihöystöä sekä tuoreita kasviksia ♥


15.30 Välipala: Raikas vihersmoothie, joka sisälsi mm. avocadoa, lehtikaalia sekä vaniljan makuista heraproteiinia ♥


18.00 Päivällinen: Naudan jauhelihaa, bataattiranskalaisia sekä raikasta vihersalaattia ♥


20.30 Iltapala: Pieni annos kaurapuuroa Cookies&cream -proteinbuddingilla, maitorahka sekä mansikoita ja puolikas banaani ♥


Tämän päivän ruoat kuvaavat aika hyvin mun tavallisia ruokailutottumuksia. Valmistan aina ruoat itse, valmisruokia en muista syöneeni useampaan vuoteen. :D Kun ruoat valmistaa itse, tietää tarkalleen mitä ne sisältävät. Monet valmisruuat ovat kyllästettyjä sokerilla, rasvalla sekä erilaisilla lisäaineilla. Sen vuoksi valitsen aina mielummin itse raaka-aineet, jolloin saan valmistaa niistä juuri semmoista ruokaa kuin itse haluan. :) Toki kuten kuvista huomaatte, mistään erikoisesta ruoasta ei ole kyse. :D Jollekin pelkkä jauheliha voi maistua puulta, mutta omasta mielestä esim. noiden mausteisten ranskalaisten kaa sopi kuin nenä päähän! ;)

Ruoan itse valmistamisen lisäksi mulla on muitakin periaatteita, joita noudatan ruokavaliossani. Tässä niistä muutamia:

1. Jokainen ateria sisältää vaihtelevasti kasviksia, marjoja ja/tai hedelmiä. 
2. Jokainen ateria sisältää jotain proteiinin lähdettä.
3. Käytän luonnollisia pehmeitä rasvoja päivittäin. Hyviä lähteitä ovat mm. pellavansiemenet, avocado, pähkinät sekä oliiviöljy.
4. Huolehdin riittävästä kuidun saannista käyttämällä kuitulisiä ruokavaliossani (esim. psyllium, sokerijuurikaskuitu)
5. Juon vettä vähintään 3 litraa päivässä.

Syön näiden periaatteiden mukaisesti, sillä koen näiden tapojen sopivan minulle. En väitä, että ruokavalioni olisi kaikin puolin optimaalinen, mutta tämä tapa sopii minulle. :) Kun syön puhdasta, terveellistä ja ravintorikasta ruokaa, koen voivani hyvin. Ruokavalio on asia, johon haluan panostaa, sillä koen sillä olevan suuri merkitys terveyteen ja yleiseen hyvinvointiin. Mitä mieltä te olette?

- Teresa


2 kommenttia:

  1. Sillä ON merkitystä. Ravintotiheällä ruokavaliolla olet paljon energisempi kuin syömällä lisäainepitoista/ravintoköyhää ruokaa. -mama

    VastaaPoista