sunnuntai 27. elokuuta 2017

PM-kilpailut ja kisaravintovalmennus

Sain kuukausi sitten mahtavia uutisia. Minut oli valittu Suomen maajoukkueeseen edustamaan maatamme syyskuussa klassisen voimanoston PM-kilpailuihin!

Kilpailut järjestetään 14.9. Norjan länsirannikolla Elnesvågenissa. Aikaa kilpailuihin on siis enää kaksi ja puoli viikkoa! Treenit ovat kulkeneet ihan kiitettävästi ja matkavalmistelut alkavat vihdoin olemaan paketissa - lennot on varattuna, maajoukkueverkkarit tilattuna ja kilpailuvarusteet päivitetty. Motivaatio treenien suhteen on ainakin ollut korkealla viimeisten viikkojen aikana. Ovathan nämä kuitenkin isoimmat kilpailut, joissa olen koskaan ollut!Päätin myös pian kilpailupäätöksen jälkeen kokeilla jotain uutta - kisaravintovalmennustaTörmäsin Hanna Rantalan nettisivuihin ja samalta istumalta laitoinkin Hannalle viestiä. Hannan nimi oli tuttu ennestäänkin lajin puolesta, sillä Hanna on itsekin kilpaillut voimanostossa jo pidempään kansainvälisellä tasolla menestyen. Onnekseni Hannalle sattui vapautumaan juuri yksi valmennuspaikka kesän loppuun, joten pääsimme heti aloittamaan yhteistyön.

Joku saattaa ihmetellä, mihin tarvitsen ravintovalmentajaa - olenhan valmentaja itsekin?

Syy tähän oli se, että kilpailuihin tähtäävästä painonvedosta minulla ei kuitenkaan ole kokemusta kuin sen verran, mitä olen lyhyen kilpaurheilu-urani aikana ehtinyt itse kokeilemaan. Välillä onnistuneesti, välillä vähän huonommalla menestyksellä. Jälkimmäisestä löydät kokemuksiani täältä. :D

Halusin siis vinkkejä painonvetoon, jotta saisin pudotettua painon tuleviin kilpailuihin mahdollisimman "kivuttomasti" ja näin ollen suorituskykyni olisi paras mahdollinen tulevissa isoissa kilpailuissa. En muutenkaan kokenut pahitteeksi, että joku ulkopuolinen tekisi katsauksen ruokavaliooni, sillä uskon, että aina voi oppia ja oivaltaa uutta.

Yksi suurimmista syistä valmennuksen aloittamiselle oli kuitenkin lopulta myös yhden ison stressitekijän poistaminen. Ulkoistamalla ravintoasiat olen pystynyt keskittymään itse täysillä treenaamiseen sekä lisääntyvään työmäärään yrittäjänä. Myös muut matkavalmistelut sekä tulevat opiskelut ovat vaatineet jonkin verran aikaa ja paneutumista, jolloin arkea on helpottanut hurjasti, kun on ollut selkeät ohjeet ravinnon suhteen.

Onneksi dieettiruoan ei tarvitse olla tylsää. :)
Tuntuu hullulta, etten muutama vuosi sitten olisi osannut kuvitellakaan kilpailevani klassisessa voimanostossa ja nyt olen todella matkalla taistelemaan Pohjoismaiden mestaruudesta! Vähän kyllä jännittää, mutta silti odotan jo innolla, että pääsen korkaamaan kansainväliset kilpailulavat ensimmäistä kertaa elämässäni!

♥:lla Teresa

2 kommenttia: