torstai 6. huhtikuuta 2017

Kuinka saavutat tavoitteesi + Varmat keinot onnistumiseen!

Tiedätkö, miksi et ole vielä(kään) saanut haluamiasi tuloksia?
Mietitkö, miksei kehitystä tule?
Mietitkö, miksi joudut aloittamaan alusta kerta toisensa jälkeen?

Jos vastasit yhteenkin näistä kysymyksistä KYLLÄ, suosittelen jatkamaan lukemista postauksen loppuun saakka. Lupaan, että lukemisen jälkeen ymmärrät, mitä tavoitteisiin pääsy vaatii, on tavoitteenasi sitten muuttaa elämäntapojasi, parantaa suorituskykyäsi tai muokata kehonkoostumustasi - mitä ikinä JUURI SINÄ tavoitteletkin!USKON, ETTÄ SUURIN OSA IHMISISTÄ TIETÄÄ, MITEN TULOKSIA SAADAAN. Vai onko joku eri mieltä kanssani jos väitän, että muun muassa runsas kasvisten syöminen, treenaaminen, arkiliikunta, riittävät yöunet, stressinhallinta sekä sokerin, alkoholin ja prosessoidun ruoan välttäminen muun muassa edistävät terveyttä sekä tukevat painonhallintaa? En usko. Silti etsimme jotain uutta ja mullistavaa, HELPPOA keinoa saada mitä haluamme.

Etsimme vastauksia liian usein trendeistä ja muoti-ilmiöistä. Mietimme, mikä ruokavalio on terveellisin ja millä paino putoaa helpoiten. Mietimme, mikä treenityyli polttaa tehoikkaiten rasvaa tai mikä liike on tehokkain kasvattamaan isomman hauiksen tai pyöreämmät pakarat. Käytämme rahaa erilaisiin lisäravinteisiin ja superfoodeihin. Minulta kysytään usein parasta vinkkiä rasvanpolttoon tai penkkipunnerrustuloksen nostamiseen. Tässäpä teille vastaukset näihin kysymyksiin:

Paras keino saada tuloksia on panostaa laadukkaaseen ja monipuoliseen ruokavalioon, nukkua riittävästi, treenata ja liikkua säännöllisesti sekä huolehtia levosta ja palautumisesta. TYLSÄÄ, tiedän. Mutta fakta on se, että ilman näitä sinun on aivan turha haaveilla tuloksista ja kehittymisestä, on tavoitteesi mikä tahansa.

On yhdentekevää, mikä treenimuoto polttaa parhaiten rasvaa, jos treenin jälkeen heität energiatiheää mättöruokaa naamariin. Pelkät goji -marjat eivät tee ruokavaliostasi terveellistä eikä jokapäiväinen pakaratreeni kasvata takapuoltasi, jos et anna välillä kehollesi aikaa levätä ja palautua. Liian lyhyet yöunet vakuttavat negatiivisesti jaksamiseesi ja hankaloittavat rasvanpolttoa. Penkkipunnerrustulos ei kasva yhden vinkin voimalla, jos ei tehdä säännöllistä ja nousujohteista treeniä.


Miksi näiden periaatteiden noudattaminen on niin vaikeaa? Koska nämä neuvot ovat TYLSIÄ. Kaikki haluavat tuloksia NOPEASTI ja mahdollisimman VÄHÄLLÄ VAIVALLA. Ei olla OIKEASTI valmiita tekemään töitä oman hyvinvoinnin, terveyden ja/tai tavoitteiden eteen vaan etsitään ratkaisua ulkopuolelta - vaikka todellisuudessa tiedetään, mitä se omiin tavoitteisiin pääsy vaatii

Keskitytään myös aivan liikaa yksityiskohtiin eikä osata katsoa KOKONAISUUTTA. Halutaan tuloksia, muttei olla valmiita tekemään TÖITÄ TULOSTEN ETEEN. Pelkkä Personal Trainerin palkkaaminen ei vielä saa liikakilojasi katoamaan, vaan joudut oikeasti tekemään töitä sen eteen ITSE.

Ja vaikka töitä on tehtävä, mistään ydinfysiikasta ei näissä hommissa ole kyse. Ei elämäntapamuutoksessa, ei kehonmuokkausprojektissa, ei suorituskyvyn nostamisessa. Laihtuakseen ei tarvi syödä pelkkää kanaa ja parsakaalia, mutta JOS HALUAA MUUTTUA, ON JONKIN MUUTUTTAVA. Jos vanhat keinosi eivät ole vieneet sinua maaliin ennenkään, miksi ne toimisivat tälläkään kertaa?


On myös harhaanjohtavaa ajatella, että tavoitteisiin pääsy vaatii armotonta itsensä rääkkäämistä, kaikista nautinnoista luopumista sekä sosiaalisten tilanteiden välttämistä. Kilpaurheilu on asia erikseen, joskin sekään harvoin tarkoittaa täydellistä eristäytymistä muusta maailmasta. Tuloksia on mahdollista saada joustavalla suunnitelmalla, varsinkin kun puhutaan pysyvästä elämäntapamuutoksesta ja niistä terveellisemmistä elämäntavoista.

Unohda rasvanpolttopillerit, pussikeittokuurit sekä itsesi näännyttäminen. Tähtää hyvinvoivaan, terveeseen ja suorituskykyiseen kehoon. Pyöreämmät pakarat ja litteämpi vatsa seuraavat kyllä perässä.


Näihin ajatuksiin päätän postaussarjani "10 Askelta kohti pysyvästi terveellistä elämäntapaa". Toivon, että sait konkreettisia eväitä omien tavoitteidesi saavuttamiseen sekä pysyvästi terveellisemmän elämäntavan toteuttamiseen. ♥

Aurinkoista kevättä jokaiselle sielä ruudun toisella puolella!! ♥

♥:lla Teresa

Ps. Alta löydät vielä linkit kaikkiin postausarjan postauksiin. Ota lista talteen, jos haluat palata postauksiin myöhemmin! :)

10 Askelta kohti pysyvästi terveellistä elämäntapaa
Nuku riittävästi
Kuusi kultaista ravitsemusperiaatetta
Arkiliikunta apuna painonhallinnassa
Tee tuloksia säännöllisellä harjoittelulla
Panosta palautumiseen
Vältä näitä ja voi paremmin
Stressin vaikutus terveyteen
Mikä erottaa onnistujan ja epäonnistujan?
Älä mieti liikaa, tee vaan
Kuinka saavutat tavoitteesi + varmat keinot onnistumiseen

2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus! Näitä asioita olen koittanut itsekin kertoa ihmisille. Tylsää ja itsekuriavaativaa hommaahan tavotteisiin pääseminen voi olla, mutta kukaan ei tule tekemään sitä duunia sun puolesta. Ja huvittaa aina, kun keksitään tekosyitä sille, miksi on heitetty häränpyllyä viikkokaupalla. Mie ainakin myönnän suoraan, että motivaatio on ollut hukassa enkä syytä siitä jotain koulutehtävää, puolisoa, kumminkoirankaimaa tai ketään muutakaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta! Kun kaikki vaan ymmärtäis, että perus jutuilla pääsee tosi pitkälle niin johan alkais tapahtua :) Onneks saan tehdä työtä, jossa saan auttaa ihmisiä juuri näissä asioissa!<3 Ja hahah hyvin sanottu, kyllähän niitä "syitä" aina keksii miksei mitään tapahdu mutta kyllä se syypää yleensä on ihan itse.. :D Ihanaa tulevaa viikkoa sulle Emma ja kiva kun kommentoit! ♥

      Poista