sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Kansalliset voimanostokilpailut Äänekoskella 25.3.2017

Kilpailin muutama viikko sitten Äänekoskella kansallisissa voimanostokilpailuissa. Painonvedosta kirjoittelinkin jo aikaisemmin täällä, ja nyt olisi luvassa ajatuksia itse kilpailuista!

Pääsin punnituksesta läpi juuri ja juuri painoni ollessa vaa'alla tasan 57kg. Punnituksen jälkeen aikaa kilpailun alkuun oli vajaa kaksi tuntia, joten ehdin rauhassa tankkailemaan nestettä ja ruokaa. Aloitin tankkaamisen suolavedellä ja perään kaurapuuroa sekä keitettyjä kananmunia. Vaikka koitin syödä ja juoda rauhassa, meinasi iskeä hiukan huono olo ja mahakin tuli vähän kipeäksi. Mikään vahva olo ei tässä kohtaa ollut. Pikkuhiljaa olo kuitenkin alkoi parantua, kun sain kehoa nesteytettyä ja energiavarastoja täytettyä.


Lämmittelyn aloitin noin 45 minuuttia ennen kilpailun alkua. Kyykky tuntui lämmitellessä ihan hyvältä ja tanko liikkui nopean tuntuisesti. Olin päättänyt laittaa aloitusraudaksi 125kg, jonka PITI tulla varmasti ylös. Olen kuitenkin aika kova jännittämään kilpailutilanteessa, mikä on kostautunut ennenkin erityisesti ensimmäisissä nostoissa - ja niin kävi tälläkin kertaa. Otin tangon kilpailulavalla niskaan ja tunsin kuinka jalkani tärisivät jännityksestä kun kyykkäsin alas. Ylöstullessa kaaduin kuitenkin eteenpäin suoraan päin tankotelinettä.. Onneksi paikalla on aina varmistajat, joten ei käynyt kuinkaan. :D

Toisella nostolla sain kuitenkin onneksi painot ylös asti jännityksestä huolimatta. Viimeisellä nostolla tein vielä uuden kilpailuennätykseni kyykätessäni 130kg.

Penkkipunnerruksen aloitin varmasta 55kg painosta ja toisella nostolla otin tässäkin lajissa uuden kilpailuennätyksen 60kg! Rauta tuntui sen verran kevyeltä, että hiukan yliarvioin omat voimani ja kokeilin viimeisellä nostaa 65kg, joka jäikin sitten vielä tällä kertaa rinnalle.

Maastaveto on ollut alusta asti heikoin lajini ja kilpailussa tuloksekseni jäi aloitusnostoni 115kg. Treeneissä rautaa on noussut 125kg ja korokkeilta jopa 160kg, joten tulos jäi hiukan harmittamaan. Tiedän kuitenkin hyvin, missä nostot menevät pieleen ja mitä minun täytyy harjotella jatkossa. Eiköhän tuokin tulos saada vielä tulevaisuudessa kilpailukelpoiseksi!

Yhteistulokseksi sain siis 305kg, joka oli sama kuin SM-kilpailuissa nostamani tulos. Ennätykset kyykyssä ja penkkipunnerruksessa eivät riittäneet nostamaan yhteistulosta heikon maastavedon takia, mutta tämä ei minua juurikaan jäänyt harmittamaan. :)

Kilpailuissa ei palkittu nostajia erikseen painoluokkien välillä, vaan mitalit jaettiin Wilks -pisteiden mukaan (yhteistulos suhteutettuna nostajan kilpailupainoon) kolmelle parhaalle naiselle ja kolmelle parhaalle miehelle. Yllätyksekseni olinkin (kaikista painoluokista) PÄIVÄN PARAS NAISNOSTAJA!! Toinen seuraamme edustanut nainen tuli hopealle, joten kirkkaimmat mitalit napattiin tällä kertaa molemmat Jyväskylän Voimaklubille!!


Kultamitali kaulassa siis kotiin ja vaikka tuloksissa jäi parantamisen varaa, olin kokonaisuuteen tyytyväinen! Kilpailuiden yksi parhaista puolista on aina niiden tuoma lisämotivaatio harjoitteluun - jälleen kerran tuli vahva tunne siitä, että ensi kerralla haluan olla vieläkin parempi!!!

Yhden viikon otin kevyemmin harjoittelun suhteen antaen kropalleni aikaa palautua, mutta toisella viikolla starttasin taas treenit käyntiin tosissani. Seuraavat kilpailut on jo merkitty kalenteriin ja nyt painetaankin täyttä höyryä niitä kohti!!

Lopuksi jaan teille vielä hiukan videomateriaalia kilpailuista. Lisää treenivideoitani pääset kurkkimaan instagramistani nimimerkillä ttteresaa.

♥:lla Teresa


2 kommenttia: