keskiviikko 8. helmikuuta 2017

8+2 Kirjavinkkiä treenaajalle

Luen paljon treenaamiseen ja ravintoon liittyvää kirjallisuutta. Saan niistä lisää motivaatiota omiin treeneihin ja ruokavalioon sekä lisään ammattitaitoani personal trainerina. Tänään halusin tulla jakamaan teille muillekin tiedonjanoisille ja lukemisesta inspiroituville omat kirjavinkkini!


VOIMAHARJOITTELU / TREENAAMINEN

Mark Rippetoe - Strong Enough (Thoughts from Thirty Years of Barbell Training)
Yksi parhaista kirjoista, joita olen lukenut! Mark kirjoittaa faktaa voimaharjoittelusta, kuitenkin reippaasti huumorilla höystettynä. Vaikka kirja on kirjoitettu englanniksi, on teksti helposti ymmärrettävää, vaikkei kieli olisikaan vahvuusalueesi. Suosittelen!

Timo Haikarainen - Lihaskasvu & rasvanpoltto (Tee tuloksia ennätysajassa)
Selkokielinen opas, jossa käydään läpi toimivia periaatteita niin lihaskasvun kuin rasvanpoltonkin osalta. Käypä opus niin liikunta-alan ammattilaisille kuin kuntosaliharjoittelijoillekin, jotka kaipaavat lisää eväitä omaan harjoitteluunsa!

Frédéric Delavier - Lihaskuntoharjoittelu ja venyttely (Toiminnallinen anatomia)
Jos haluat lisää inspiraatiota kuntosaliharjoitteluun, suosittelen tutustumaan tähän kirjaan. Kirjassa käydään läpi lihaskuntoliikkeitä sekä venytyksiä, liikkeiden tekniikoita sekä liikkeissä töitä tekeviä lihaksia. Kun ymmärrät hiukan ihmisen anatomiasta, ymmärrät miksi teet salilla mitäkin liikettä - tämä lisäsi aikoinaan omaa motivaatiotani saliharjoitteluun!


RAVITSEMUS / RUOKAVALIO

Kaisa Jaakkola - Hormonitasapaino (Opas energiseen elämään)
Kirjan avulla opit tiedostamaan elämäntapojen ja ruokavalion vaikutukset hyvinvointiin ja hormonitasapainoon. Kirjassa käsitellään optimaalisen ravinnon periaatteita ja se opastaa kohti energisempää elämää. 

Kaisa Jaakkola - Hormonidieetti (Opas yksilölliseen täsmälaihdutukseen)
Tämä kirja auttaa sinua ymmärtämään mm. kuinka jenkkakahvat ovat ravintovalintojesi tulos ja kuinka riittävä uni voi parantaa hiilihydraattien sietokykyäsi. Kaisa Jaakkolan kirjat ovat laajentaneet omaa ravitsemusajatteluani ja saanut minut tajuamaan, kuinka jokapäiväiset valinnat ruokavaliossa vaikuttavat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä kehonkoostukseen. Iso suositus molemmille!

Olli Ilander - Liikuntaravitsemus (Tehoa, tuloksia ja terveyttä ruoasta)
Tämä kirja tarjoaa puolueetonta ja luotettavaa tietoa siitä, miten ruoan avulla voidaan edistää terveyttä ja hyvinvointia, parantaa harjoittelun laatua ja saada harjoittelu tuottamaan mahdollisimman hyviä tuloksia. Kirja sopii niin omaksi ilokseen liikkuville kuin myös kilpaurheilujoille sekä valmentajille.    


KEITTOKIRJAT / RESEPTIT

Virpi Mikkonen - Kiitos hyvää (Herkkuja ilman sokeria ja gluteenia) 
Jos kaipaat inspiraatiota terveellisempään herkutteluun, tämä kirja on sinulle! Kirjasta löytyy yli 70 herkullista reseptiä, joista itse olen kokeillut mm. suussa sulavia Jogurtti-Vadelma lohkareita.. Nam! Kirjasta löytyy ohjeita erilaisiin raakaherkkuihin, jäätelöihin, juomiin ja lisukkeisiin - ilman valkoista sokeria ja gluteenia. 

Karita Tykkä & Sanna Ala-Seppälä & Ulla-Maija Lähteenmäki - Raakaa ja Makeaa (Herkullisimmat raakajälkiruoat)
Lisää inspiraatiota raakaherkkuihin löytyy tästä kirjasta! Kun sain kirjan lahjaksi hyvältä ystävältäni, pistin heti kolmen raaka-aineen suklaa-browniet kokeiluun - helppoa ja hyvää! Tarvitset ainoastaan 2,5dl pekaanipähkinöitä, 4rkl raakakaakaojauhetta ja 2,5dl tuoreita taateleita.. Aineet sekaisin blenderissä, taikina silikonivuokaan ja hetkeksi jääkaappiin vetäytymään ja voila! Hyvää tekevä herkku on valmista nautittavaksi! Raakaherkkuja nauttiessa kannattaa kuitenkin muistaa kohtuus - vaikka niissä olisikin hyvää tekeviä ainesosia, on niissä myös paljon energiaa!


Omalla lukulistalla ovat seuraavat kirjat, joiden uskon olevan myös lukemisen arvoisia (ennen kaikkea ammattini kannalta):

Mark Rippetoe - Starting Strenght
Mark Rippetoe & Andy Baker - Practical Programming for Streghth Training

Jos teillä on joitain hyviä kirjavinkkejä, niin olisi huippua jos jakaisitte niitä kommenttiboksissa! :) Kaikki treenaamiseen, ruokaan ja hyvinvointiin liittyvät kirjavinkit ovat enemmän kuin tervetulleita! ♥

♥:lla Teresa


2 kommenttia: