maanantai 29. elokuuta 2016

Link your blog!


Kiireisen arjen keskellä pienen vapaahetken ilmaantuessa on mukavaa pysähtyä hetkeksi paikoilleen. Inspiraatiota ja aikaa ei välttämättä riitä oman blogin päivittämiseen, ja silloin kaipaankin itse jotain mukavaa luettavaa. Minulla on muutamia suosikkiblogeja, joita seuraan ihan viikoittain, mutta tällä hetkellä tuntuu, että kaipaisin myös jotain uutta inspiraatiota.. Ajattelinkin tehdä blogini ensimmäisen "linkitä blogisi" -postauksen!

Homma on varmasti monelle tuttu. Voit linkittää blogisi tämän postauksen kommenttikenttään ja käyn sitten kurkkailemassa kaikki linkitetyt blogit läpi. :) Eniten tykkään lukea hyvinvointi, liikunta ja ruokablogeja sekä myös näiden aiheiden ympärillä pyöriviä lifestyle blogeja. Myös kauneus- ja muotiblogit ovat mieleeni. Kaikki blogilinkit ovat kuitenkin tervetulleita! :) Kirjoitathan myös lyhyen esittelyn blogistasi, jotta myös muut kommentoijat voivat löytää mieleistään luettavaa kommenttien joukosta. :)Ajattelin, että voisin toisessa postauksessa esitellä blogit, jotka nousevat suosikeikseni bloginsa linkittäneiden joukosta! :)

Aikaa blogien linkittämiseen on tämän viikon loppuun asti, joten ei muuta kun kommenttiboksi laulamaan!

♥:lla Teresa

lauantai 27. elokuuta 2016

Sokerivieroitus ja korjausliike syksyyn

Heippa kaikki!

Täällä eletään kiireistä arkea. Syksy on tammikuun ohella varmasti vauhdikkainta aikaa kuntosaleilla, sillä kesän jälkeen ollaan valmiita taas satsaamaan enemmän omaan hyvinvointiin. Syksyllä usein kesän rennompi vaihe ruokailuiden ja treenien osalta vaihtuu motivaatioon ja tavoitteellisempaan treenaamiseen.


Itsekin olen osaltani ottanut kesällä rennommin, mutta järki päässä kuitenkin. Viikonloppuisin on tullut herkuteltua enemmän ja on tullut valvottua ja juhlittua varmasti enemmän kuin muuten koko viimeisen vuoden aikana. Vaikka kesä on tietyllä tavalla mielestäni vuoden parasta aikaa, otan syksyn vastaan mielelläni! On hyvä aika satsata myös siihen omaan hyvään oloon, mikä muodostuu niin aikaisemmista nukkumaanmenoajoista, viikonloppuisin rentoutumisesta juhlimisen sijaan sekä omalla kohdallani myös pienestä sokerivieroituksesta.

Treenaaminen ei omalla kohdalla muutu juuri vuodenaikojen välillä. Treenimäärät ovat samaa luokkaa ympäri vuoden, joten tämän suhteen minulla ei ole tarvetta petrata syksyn saapuessa. Omalla kohdallani haluankin enemmän kiinnittää huomiota riittävään uneen sekä ruokavalioon, ja ruokavaliossa erityisesti herkuttelun vähentämiseen.


Ruokavalioni perusrunko on mielestäni sen verran kohdillaan, että silloin tällöin herkuttelu on enemmän kuin ok. Viime aikoina olen kuitenkin huomannut himoitsevani erilasia herkkuja paljon enemmän kuin aikaisemmin, mikä johtuu varmasti siitä, että niitä on myös tullut syötyä useammin. Puhun tässä lähinnä sokerisista herkuista, kuten jogurttipähkinöistä, suklaasta yms. Myös esimekiksi taatelit ovat maistuneet minulle liiankin hyvin. :D

Ajattelinkin pistää sokeriset herkut itseltäni hetkeksi pannaan, mutta vain siksi, että pääsisin näistä himoista eroon. Kirjoittelin keväällä sokerikoukusta, ja nyt on pakko myöntää, että sokeri on alkanut ottaa mua pitkästä aikaa valtaansa. :D Tiedän, että jo muutaman viikon sokerittomuuden jälkeen ei herkkuja tee enää niin paljon edes mieli. Mutta tähän juuri pyrinkin. Sitten, kun olen päässyt yli joka viikkoisista - jopa joka päiväisistä - sokerihimoista, palaan normaaliin rentoon, mutta terveelliseen ruokavaliooni, joka sallii herkut silloin kun mieli oikeasti niitä tekee. :)


Löytyykö sieltä muita, jotka meinaavat parantaa ruokailutottumuksiaan, unirytmiään tai liikuntatapojaan syksyn tullessa vai ovatko kaikki osa-alueet jo mallillaan? :)

♥:lla Teresa

maanantai 15. elokuuta 2016

Thoughts about blogging & The most popular posts

Arvatkaa mitä? Blogini täyttää tänään virallisesti yhden vuoden!!

Jotenkin on vaikea uskoa, että kirjoitin ensimmäisen postaukseni tasan vuosi sitten! :D Toisaalta tuntuu, että aika on mennyt nopeasti, mutta toisaalta taas siltä, että olisin kirjoittanut blogia jo paljon pidempään. :DKuten arvelinkin, huhtikuussa aloittamani uuden työn myötä työmääräni on lisääntynyt aika paljon, mikä on hieman hidastanut postaustahtiani.. En kuitenkaan ole ajatellut ottaa stressiä asiasta, sillä kirjoittelen tätä blogia puhtaasti sen vuoksi, että tykkään siitä! Tykkään siitä, että pystyn jäsennellä päässäni pyöriviä asioita tekstin muotoon, jakaa ideoita ja inspiraatiota esim. reseptien ja treenivinkkien muodossa, tykkään kirjoittaa, valokuvata sekä olla valokuvattavana, tykkään käsitellä itseäni kiinnostavia aiheita sekä tuoda esiin mielipiteitäni ja ajatuksiani, muokata valokuvia, editoida videoita jne.. Blogi on ollut tapa yhdistää monta itselleni mielekästä asiaa, toteuttaa itseäni sekä tuoda iloa blogini lukijoille sekä itselleni. :) En kirjoita blogia työkseni vaan täysin vapaa-ajallani, enkä siksi halua ottaa siitä ylimääräistä stressiä, sillä blogini on yksi tapani nauttia vapaa-ajasta. :)


Ammattibloggaajat (sekä kaikki blogiinsa panostavat bloggaajat) tietävät hyvin, että blogiin saa helposti uhrattua useita tunteja päivässä. Aiheen valinta, tekstin kirjoittaminen, valokuvien ottaminen ja muokkaus vievät paljon aikaa. Haluan pitää blogini postaukset laadukkaina, joten kirjoitan mielummin harvemmin asiaa ja panostan sekä kuviin että teksteihin, kuin julkaisen useammin viimeistelemättömiä väkisin väännettyjä kokonaisuuksia. :D Toki yritän vähän tsempata nyt myös tuon postaustahdin kanssa. ;)

Blogini vuosipäivän kunniaksi ajattelin jakaa teille vielä vuoden parhaita paloja! Tässä siis suosituimpia postauksia vuoden varrelta aihealueittain:

♥ FOOD / NUTRITION ♥


♥ RESIPES ♥

Inspiraatiota välipaloihin 1, 2 ja 3 

♥ SPORT / GYM ♥


♥ POWERLIFTING  ♥


♥ WELLNESS / HEALTH ♥


♥ THOUGHTS ♥


♥ VIDEO ♥♥:lla Teresa

lauantai 13. elokuuta 2016

Se hiukan terveellisempi hampurilaisateria!


Tykkään kokeilla uusia juttuja keittiössä, mutta lähtökohtana on aina terveellisyys, herkullisuus sekä ravitsevuus. Haluan että ruoka näyttää ja maistuu hyvältä, se on kehoa ravitsevaa ja terveellistä sekä kaikin puolin sellaista, mitä kehoni ja mieleni kaipaa.

Tykkään yksinkertaisista ja nopeista ruoista arjen kiireessä, mutta silloin kun minulla on enemmän aikaa, nautin uusien reseptien kokeiluista ja keittiössä hääräämisestä. Viime aikoina ollaan menty kiireiden vuoksi aika yksinkertaisella linjalla, mutta alkukesästä loihdin tämmöisen herkullisen hampurilaisaterian! ♥

Ateria on täynnä makua, mutta se on fiksuista ainesosista koostettu. Upposi ainakin meidän talouteen hyvin. ;) Valmistus vie jonkin verran aikaa, mutta esimerkiksi nyt viikonloppuna jos sattuu löytymään enemmän aikaa ja jos keittiössä viihtyy, kannattaa tätä herkkua kokeilla!


BATAATTIRANSKALAISET
(Yhdestä keskikokoisesta bataatista tulee n. pellillinen ranskalaisia.)

Pistä uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori bataatti tai pese se hyvin, ja leikkaa haluamasi kokoisiksi ranskalaisiksi. Pyri tekemään lohkoista saman kokoisia, jotta ne kypsyvät yhtä aikaa. Huuhtele bataatit kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin pyyhkeen päällä tai talouspaperilla (näin saat rapeamman lopputuloksen). 

Nosta ranskalaiset uunipellille leivinpaperin päälle, lorauta päälle oliiviöljyä ja lisää reilusti mausteita. Sekoita ranskalaisia niin, että mausteet tarttuvat tasaisesti kaikkiin bataatteihin. Mausteiksi sopivat esimerkiksi paprikajauhe, grillimauste, valkosipulijauhe sekä chili. (Vinkki! Voit myös heittää ranskikset pussiin, perään oliiviöljy ja mausteet, jonka jälkeen ravistellaan pussia niin, että mausteet tarttuvat bataatteihin.) 

Paista bataatteja uunissa n. 30-40 minuuttia bataattien koosta ja määrästä riippuen. Välillä kannattaa sekoittaa, etteivät bataatit pala pohjasta. Pyri jättämään bataatit aina mahdollisimman erilleen toisistaan.


JAUHELIHAPIHVIT
(400g jauhelihapaketista tulee n. 3-5 pihviä pihvien koosta riippuen.)

Sekoita 400g jauhelihaa (nauta 10%), runsaasti mausteita (chili, paprikajauhe, grillimauste, valkosipulijauhe, yrttisuolaa tms.), ruokalusikallinen psylliumia sekä yksi kananmuna keskenään. Lisäksi voit halutessasi lisätä mukaan esimerkiksi hienonnettua sipulia. Pyörittele massasta haluamasi kokoisia pihvejä ja esipaista pihvejä pannulla n. 10min niin, että molemmat puolet saavat väriä. Kun bataattiranskalaiset ovat valmiit, nosta jauhelihapihvit uuniin (225) ja anna paistua vielä n. 10min. 

KAURA-PORKKANA-SIEMENSÄMPYLÄT

Hampurilaissämpyät tein samalla ohjeella kuin olen tehnyt aikaisemmin sämpylöitä sellaisenaan syötäväksi! Herkullinen ohje löytyy jo blogistani ja löydät sen täältä! Toimi oikein hyvin myös hampurilaissämpylänä, ja näistä sämpylöistä koko idea hampurilaisateriaan oikeastaan lähtikin. :D Itse tein sämpylät hiukan etukäteen, jotta sain uunin bataattiranskisten käyttöön ja lämmitin ne vain nopeasti mikrossa ennen hamppareiden kokoamista. :) Huom! Tein tuosta ohjeen määrästä vain 3 sämpylää (ohjeessa 4kpl), jotta niistä tuli hiukan isompia ja toimivampia hampurilaisiin.


Hampurilaisen väliin voi jokainen laittaa täytteitä oman makunsa mukaan! Herkullisia mutta terveellisiä täytevaihtoehtoja ovat esimerkiksi avocado, tomaatti ja pinaatti, joita mm. meidän hampurilaisemme sisälsivät. Kylkeen voi halutessaan tehdä raikkaan salaatin kruunaamaan herkullisen aterian!

Herkkuhetkiä viikonloppuun! ♥

♥:lla Teresa


torstai 4. elokuuta 2016

Full-body Tabata workout -video!


Nautin kesällä salitreenin ohella myös ulkona treenaamisesta, ja uskon, että niin nauttii myös moni sielä ruudun toisella puolella. ;) Halusinkin jakaa teille alkukesän suosikkitreenini (puistojoogan ohella) nimittäin puistotabatan!

Tabata on hiit -tyylinen treeni, jossa tehdään aina 20 sekuntia työtä ja liikkeiden välissä levätään 10 sekuntia. Liikkeitä voi valita oman fiiliksen mukaan, mutta suosittelen painottamaan kokonaisvaltaisesti kuormittavia ja sykettä nostavia isoja liikkeitä, kuten hyppyjä ja punnerruksiaIdeana on, että liikkeet tehdään mahdollisimman nopeasti (mahdollisimman monta toistoa 20 sekunnin ainana), kuitenkin hyvällä tekniikalla. 


Liikkeiden määrää ja haastavuutta voi vaihdella oman kuntotason mukaan ja ne voi joko päättää etukäteen tai vaihtoehtoisesti miettiä taukojen (10s.) aikana. Toki treenistä tulee sujuvampi, kun liikkeet ovat valmiiksi mietittyjä (otahan siis videolta liikkeet talteen!). Tabata -treenin voi tehdä joko koko vartalolle tai painottaen esimerkiksi jalkoja. Videon treeni on suunniteltu koko vartalolle (4 liikettä jaloille, 3 liikettä ylävartalolle, 1 liike keskivartalolle), ja se tehdään täysin oman kehon painolla, hyödyntäen leikkipuiston telineitä. Tabata -treenissä voi halutessaan käyttää myös erilaisia välineitä ja treenin voi tehdä myös kuntosalilla.

Lämpimänä päivänä ulkona treenatessa kannattaa muistaa ottaa vesipullo mukaan, sillä ihan kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kertoa, että se tulee varmasti tarpeeseen! :D

Pidemmittä puheitta pistäkäähän video pyörimään!Tabata -treeni koko vartalolle oman kehon painolla

Liikkeet:

1. Boksihypyt
2. Soutu
3. Boksinousut
4. Punnerrus
5. Yhden jalan kyykky (korokkeella)
6. Dipit
7. Askelkyykkyhypyt
8. Jalkojen nostot (vatsarutistus)

Tee kaikki liikkeet peräkkäin rytmillä 20s/10s. Kun olet tehnyt kaikki liikkeet kerran, pidä noin minuutin mittainen palauttelutauko ja muista juoda vettä (erityisesti jos treenaat ulkona). Tee 2-6 kierrosta kuntotasosi ja päivän fiiliksen mukaan. Muista alkulämmittely ennen treeniä ja kevyt loppujäähdyttely treenin jälkeen. Itse lämmittelen aina hölkkäämällä kevyesti puistoon ja tekemällä hiukan avaavia liikkeitä kropalle (n. 10min) ennen treenin aloittamista ja loppuverryttelyksi kävelen/hölkkään kevyesti kotiin (5-10min). Neljällä kierroksella treeniin menee aikaa verryttelyineen n. 40min!


Otettiin video purkkiin yhdellä otoksella, joten siinä mielessä olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. :D Jälkikäteen kuitenkin korjailisin hieman tekniikoitani, dipeissä heilun edes takaisin ja askelkyykkyhypyissä kroppa on todella edessä.. No, saatte kuitenkin pointista kiinni. ;) Lisäksi jouduin ikävästi pyytää pientä poikaa siirtymään hetkeksi kesken kuvauksen, poika oli nimittäin tullut "huoltamaan" penkkiä, hahah. :D (Hän oli myös piirtänyt penkin edessä olevan viivan, penkki oli kuulemma "kiellettyä aluetta" :D♥.)

Psst! Jos haluat välttyä kellon tuijottamiselta treenin aikana, löytyy youtubesta valmiiksi miksattuja musiikkeja, joissa tulee merkki taukojen kohdalla. Pistä siis musat pauhaamaan ja anna musiikin kertoa, koska huilataan ja koska annetaan palaa! Yksi vaihtoehto on myös ladata kännykkään "Tabata timer" -sovellus, joka piippaa aina taukojen kohdassa. Näillä vältät kellon tuijottamisen, ja voit painaa koko 20 sekuntia täysillä!Ps. Jos jotkut liikkeet eivät vielä onnistu, voit korvata ne helpommilla versioilla! :) Boksihyppyjen tilalla voi tehdä kyykkyhyppyjä, yhden jalan kyykyn tilalla peruskyykkyä kahdella jalalla, dipit voi tehdä kädet penkillä selkä penkkiä vasten (kuten esim. jumpissa usein tehdään steppilaudalla) ja askelkyykkyhypyt voi korvata askelkyykyillä. Vatsarutistukset voi tehdä myös leuanvetotangossa, jos tuollaista samanlaista tankosysteemiä ei löydy, toki liike on silloin hiukan haastavampi. :D

Hikisia treenihetkiä! ♥

♥:lla Teresa

maanantai 1. elokuuta 2016

In & Out

Mainitsin yhdessä keväällä kirjoittamassani postauksessa tulevia postausaiheita, joista muutama on jäänyt hiukan unholaan kesän aikana.. Tässä olisi kuitenkin yksi näistä postauksista, nimittäin blogini ensimmäinen In&Out -postaus! Kyseessä on siis mielipiteitäni siitä, mitkä asiat liikuntaan ja ravitsemukseen liittyen ovat tällä hetkellä pinnalla ja mitkä ovat jo menneen talven lumia. Katsotaan, oletteko näistä samaa mieltä. ;)

IN

Raakaherkut & raakaruoka

On raakakakkuja, raakasuklaata ja raakaruokaa.. Olen itsekin valmistanut jo useampia erilaisia raakaherkkuja, muun muassa pari päivää sitten kokeilin valmistaa riisi-suklaata raakaversiona! Raakaherkut ovat valloittaneet niin kauppojen hyllyjä kuin myös kotitalouksien kaappeja, eikä ihmekään, sillä nuo herkut sopivat myös terveystietoiselle! Toki raakaherkut sisältävät yhtä lailla energiaa kuin tavallisetkin herkut, mutta ovat silti paljon parempi valinta monestakin syystä. Raakaherkut eivät nimittäin sisällä lainkaan lisättyä sokeria tai lisäaineita. Lisäksi ne sisältävät paljon kropalle hyviä ainesosia, kuten pehmeitä rasvoja sekä vitamiineja ja antioksidantteja.

Hiit & Tabata -treenit

Hiit (high intensity interval training) ja tabata -treenit ovat jatkuvasti suositumpia liikuntamuotoja niin kuntoilijoiden, laihduttajien kuin urheilijoidenkin keskuudessa. Lyhyet mutta tehokkaat treenituokiot ovat nostaneet viime vuosina päätään, sillä treeni ei vie paljoa aikaa, se kuluttaa runsaasti energiaa, parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa, kohottaa kuntoa sekä polttaa tehokkaasti rasvaa. Erittäin hyviä liikuntamuotoja siis!

Jooga & Mindfulness

Kovatehoisten hiit -treenien ohessa myös toisesta laidasta ovat nousseet kevyemmät harjoittelumuodot. Vastapainoksi kovatehoisille treeneille moni kaipaa nykyään lempeämpiä lajeja, kuten joogaa. Itse(kin) hurahdin joogan maailmaan vuosi sitten, ja samalla tiellä ollaan edelleen. Jooga on kivaa vastapainoa kuormittaville voimatreeneille. Jooga lisää liikkuvuutta ja kehonhallintaa, avaa liikeratoja ja vetreyttää jumissa olevaa kroppaa, rauhoittaa mieltä sekä tuo hyvää oloa. Inspiraatiota joogahetkiisi löydät täältä!

Kasvisruokavalio & veganismi

Maidoton ja gluteeniton -buumi on ollut pinnalla jo pidempään, mutta näiden rinnalle on noussut myös veganismi ja ylipäätään erilaiset kasvisruokavaliot. Vegaanit eivät syö lihaa, kanaa (tai muita lintuja) missään muodossa, eivät kalaa, rapuja tai simpukoita, eivätkä muitakaan eläinperäisiä tuotteita, kuten kananmunia tai maitotuotteita. Jos ryhtyy vegaaniksi, on oltava hyvin tietoinen ravinnosta, sillä kun jättää pois ison liudan ruoka-aineita, voi kroppaan tulla helposti puutostiloja. Itse en usko, että minusta tulee koskaan vegaania, vaikka kasvisruoka mielestäni hyvää onkin. :DOUT

Tasavauhtiset lenkit

Aikaisemmin tasavauhtiset lenkit olivat suosiossa, mutta kuten edellä mainitsin, on niitä alkanut syrjäyttää kovatehoiset hiit- ja tabatatreenit. Aerobista treeniä valittaessa kannattaa muistaa, mikä on tavoitteena ja kuinka paljon muuta kuormitusta on taustalla. Jos haluat polttaa rasvaa tehokkaasti, on nykytietämyksen mukaan intervallityyppiset treenit parempi vaihtoehto, sillä esimerkiksi hiit -treenin jälkeen kroppa polttaa rasvaa vielä pitkään treenin jälkeenkin, kun taas tasavauhtisen lenkin aikana rasva palaa ainoastaan treenin aikana. Lisäksi tasavauhtisen lenkin täytyy olla tarpeeksi pitkä, jotta rasvaa saadaan palamaan. Elimistön pääasiallinen energianlähde ovat hiilihydraatit, joten rasva alkaa palaa vasta kun hiilihydraattivarastot ollaan kulutettu (lähes) loppuun. Jos treeniviikkoosi kuitenkin kuuluu esim. paljon raskaita kuntosalitreenejä, voi tasavauhtinen lenkki olla parempi vaihtoehto. Se nimittäin palauttaa kroppaa raskaammista treeneistä (toisin kuin kovatehoinen hiit -treeni), kunhan muistetaan juosta (tai jopa kävellä) tarpeeksi rauhallisella vauhdilla.

Karppaaminen ja muut "hitti-dieetit"

Karppaamisen kulta-aika oli vuonna 2011, mutta onneksi tästä ollaan vähän viisastuttu (itseni mukaanlukien) ja ollaan ymmärretty, että niillä hiilihydraateillakin on oma paikkansa ruokavaliossa. Karppauksen jälkeen on toki tullut ja mennyt muitakin "hitti-dieettejä", kuten paleo-ruokavalio sekä 5/2. Onneksi nykyään trendi on enemmänkin mennyt kokonaisvaltaista terveyttä, puhdasta ja aitoa ruokaa suosivaan suuntaan erilaisten pussikeittodieettien sijasta (vaikka valitettavasti näihin edelleen turvaudutaan, koska tuloksia pitää saada nyt heti).

Aamuaerobinen

Aamuaerobista on käytetty pitkään tehokkaana rasvanpolttokeinona, ja ymmärtääkseni se kuuluu edelleen joidenkin (ehkä monienkin?) fitness -harrastajien viikko-ohjelmaan dieetillä. Aamuaerobinen tehdään tyhjällä vatsalla ja sen teho perustuu tyhjiin energiavarastoihin (hiilihydraatit), jonka vuoksi keho käyttää enemmän rasvaa energianlähteenä (=keho polttaa rasvaa). Aamuaerobinen ei kuitenkaan ole ainut tapa saada rasvaa palamaan, ja sen haittapuolena on mahdollinen lihasmassan menetys. Energiavajeessa elimistö nimittäin ottaa tarvitsemansa energian tavalla tai toisella jostain, rasvakudoksen lisäksi valitettavasti usein lihaksista.


Mitäs mieltä olette näistä? :) Korostan, että nämä ovat täysin omia mielipiteitäni siitä, mitkä jutut ovat tällä hetkellä pinnalla ja eivät, ei niinkään mitä mielestäni kannattaa tehdä ja mitä ei. :D Joten eihän oteta liian vakavasti. ;)

Ihanaa alkanutta viikkoa! ♥

♥:lla Teresa

(Kuvat 2, 4, 6, 7: Google)