lauantai 27. elokuuta 2016

Sokerivieroitus ja korjausliike syksyyn

Heippa kaikki!

Täällä eletään kiireistä arkea. Syksy on tammikuun ohella varmasti vauhdikkainta aikaa kuntosaleilla, sillä kesän jälkeen ollaan valmiita taas satsaamaan enemmän omaan hyvinvointiin. Syksyllä usein kesän rennompi vaihe ruokailuiden ja treenien osalta vaihtuu motivaatioon ja tavoitteellisempaan treenaamiseen.


Itsekin olen osaltani ottanut kesällä rennommin, mutta järki päässä kuitenkin. Viikonloppuisin on tullut herkuteltua enemmän ja on tullut valvottua ja juhlittua varmasti enemmän kuin muuten koko viimeisen vuoden aikana. Vaikka kesä on tietyllä tavalla mielestäni vuoden parasta aikaa, otan syksyn vastaan mielelläni! On hyvä aika satsata myös siihen omaan hyvään oloon, mikä muodostuu niin aikaisemmista nukkumaanmenoajoista, viikonloppuisin rentoutumisesta juhlimisen sijaan sekä omalla kohdallani myös pienestä sokerivieroituksesta.

Treenaaminen ei omalla kohdalla muutu juuri vuodenaikojen välillä. Treenimäärät ovat samaa luokkaa ympäri vuoden, joten tämän suhteen minulla ei ole tarvetta petrata syksyn saapuessa. Omalla kohdallani haluankin enemmän kiinnittää huomiota riittävään uneen sekä ruokavalioon, ja ruokavaliossa erityisesti herkuttelun vähentämiseen.


Ruokavalioni perusrunko on mielestäni sen verran kohdillaan, että silloin tällöin herkuttelu on enemmän kuin ok. Viime aikoina olen kuitenkin huomannut himoitsevani erilasia herkkuja paljon enemmän kuin aikaisemmin, mikä johtuu varmasti siitä, että niitä on myös tullut syötyä useammin. Puhun tässä lähinnä sokerisista herkuista, kuten jogurttipähkinöistä, suklaasta yms. Myös esimekiksi taatelit ovat maistuneet minulle liiankin hyvin. :D

Ajattelinkin pistää sokeriset herkut itseltäni hetkeksi pannaan, mutta vain siksi, että pääsisin näistä himoista eroon. Kirjoittelin keväällä sokerikoukusta, ja nyt on pakko myöntää, että sokeri on alkanut ottaa mua pitkästä aikaa valtaansa. :D Tiedän, että jo muutaman viikon sokerittomuuden jälkeen ei herkkuja tee enää niin paljon edes mieli. Mutta tähän juuri pyrinkin. Sitten, kun olen päässyt yli joka viikkoisista - jopa joka päiväisistä - sokerihimoista, palaan normaaliin rentoon, mutta terveelliseen ruokavaliooni, joka sallii herkut silloin kun mieli oikeasti niitä tekee. :)


Löytyykö sieltä muita, jotka meinaavat parantaa ruokailutottumuksiaan, unirytmiään tai liikuntatapojaan syksyn tullessa vai ovatko kaikki osa-alueet jo mallillaan? :)

♥:lla Teresa

2 kommenttia:

  1. Mulla liikuntamäärät on samoja ympäri vuoden, mutta tällä hetkellä pitäisi yrittää taas saada herkuttelut rajoitettua viikonloppuihin ja lisäksi pitäisi skarpata nukkumisen kanssa! Tiedän tarvitsevani sen 8h unta yössä, mutta silti tulee nukuttua liian vähän ja se kostautuu työpäivien jälkeen, kun väsymys on usein ihan kamala :/ Päivissä pitäisi olla enemmän tunteja, että saisi nukuttua tarpeeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin sama homma sielä siis! Mäkin koen tarvitsevani vähintään sen 8h, mieluiten jopa 9h unta, että olen virkeä seuraavana päivänä. Tässä ajattelin skarpata, jotta jaksan pitkät työpäivät. :) Oon monesti miettinyt samaa, vuorokaudessa voisi hyvin olla muutama tunti enemmän! Mutta koska lisää tunteja ei ole saatavilla, niin ei auta kun alkaa itse muuttamaan tapojaan niin, että ehtii nukkua tarpeeksi. :D

      Poista