keskiviikko 14. joulukuuta 2016

TOP 5 Joululahjat treenaajalle

Joko sielä ruudun toisella puolella on kaikki joululahjat ostettuna läheisille? Itselläni alkaa olla lahjat kasassa, kunhan saan vielä nettikaupasta tilaamani lahjan kotiin sekä ehdin käydä ostamassa muutaman viimeisen osan lahjoihini - sitten vain pakettiin ja joulua odottelemaan! Jotenkin se joulu aina yllättää - juurihan vasta oli yli kuukausi jouluun, mutta nyt se kolkuttelee jo ihan oven takana.. No, onneksi on vielä reilu viikko aikaa lahjojen viimeistelyyn!
Ajattelin jakaa kaikille (muillekin) mattimyöhäisille omat lahjavinkkini! Nämä lahjavinkit sopivat erityisesti treenaajille ja hyvinvoinnistaan huolehtiville - ja miksei toki muillekin. Pistä ideat talteen, jos puolisosi, lapsesi, vanhempasi tai ystäväsi on vielä lahjaa vailla - näistä lahjoista treenaaja pitää varmasti! ♥
1. Aktiivisuusranneke / sykemittari
Tämä lahja kelpaisi minullekin! Hiukan tyyriimpi, mutta aktiiviliikkujalle varma lahjavalinta. Nykyään samasta laitteesta saattaa löytyä pelkän sykkeen seurannan lisäksi monia muitakin toimintoja. Moni laite on myös mahdollista yhdistää tietokoneeseen, jolloin päivän aktiivisuustasoa pystyy kätevästi tarkastella halutessaan jälkikäteen. Hyvien ominaisuuksien lisäksi laitteet ovat nykyään todella tyylikkäitä - toisin kuin oma useita vuosia vanha sykemittarini, joka ei loista sitten ulkonäöllään sen enempää kuin toiminnoillaankaan. Vieläköhän ehtisi kirjoittaa kirjeen joulupukille? ;)
2. Kompressiosäärystimet
Suhteellisen edullinen, mutta todella hyödyllinen ostos! Erityisesti juoksua tai ryhmäliikuntaa harrastaville toimiva varuste. Itselläni oli muutamia vuosia sitten ongelmia penikoiden kanssa, jolloin pahimmillaan kivut olivat niin kovat, että seisominen sattui.. Yhdeksi isoimmaksi avuksi (monien kokeiluiden jälkeen) koin juuri kompressiosäärystimet! Säärystimiä löytyy monissa eri väreissä ja ne toimivat kivana asusteena, vaikkei mitään ongelmia säärien alueella olisikaan. 
Vaikka penikat eivät ole oireilleet enää pitkään aikaan, ovat kompressiosäärystimet edelleen aktiivisesti käytössä. Pinkki on ehdottomasti mun suosikkiväri!
3. Treeni- / hyvinvointi- / ravitsemuskirjat
Itse tykkään todella paljon oppia uutta lukemalla, ja tieto myös motivoi minua kokeilemaan uusia juttuja niin treeneissä kuin ruokavaliossakin. Mitä enemmän tiedän, sen motivoituneempi olen. Tässä muutamia inspiroivia kirjoja, joita suosittelen myös muiden tiedonjanoisten joululahjoiksi!
♥ Kaisa Jaakkola - Hormonidieetti
♥ Juha Hulmi - Lihastohtori
♥ Mark Rippetoe - Strong enough?
♥ Frédéric Delavier - Lihaskuntoharjoittelu ja venyttely (toiminnallinen anatomia)
♥ Olli Ilander - Liikuntaravitemus
♥ Timo Haikarainen - Lihaskasvu ja rasvanpoltto  
4. Itsetehty raakasuklaa / granola / muu terveellinen herkku
Itse valmistin viime vuonna äidilleni terveellistä, mutta ihanan rapeaa granolaa, joka sisälsi muistaakseni (muun muassa) kaurahiutaleita, pähkinöitä, manteleita, kookoshiutaleita, siemeniä sekä hiukan kuivattuja hedelmiä. (Valmistus: Kaikki aineet sekoitetaan yhteen, lisätään joukkoon hiukan oliiviöljyä sekä hunajaa ja levitetään uunipellille - paistetaan n. 10min / 175 astetta, jotta ainekset hiukan ruskistuvat - nostetaan kauniiseen lasipurkkiin ja pistetään pakettiin! Kylkeen voi laittaa tarjoiluehdotuksia: nauti jogurtin, rahkan, puuron tai smoothien kanssa!). Itsetehdyt lahjat piristävät varmasti ketä tahansa - eikä pienet leipomukset vie edes kauaa aikaa valmistaa!
Itsetehtyä granolaa / mysliä äidille ♥
5. Lahjakortti treenivaateliikkeeseen
Treenivaatteiden ostaminen voi olla haastavaa - minkä värinen, kokoinen ja näköinen pitäisi olla, jotta se miellyttää varmasti lahjan saajaa? Varmin valinta on ostaa lahjakortti saajan suosikki urheilukauppaan, jolloin hän pääsee valitsemaan itse mieleisensä asusteen tai muun urheilutarvikkeen! 
Napatkaahan tästä viime hetken ideat talteen, jos lahjoja on vielä ostamatta!
Ihanaa joulun odotusta kaikille! ♥
♥:lla Teresa
Ps. Äitille ja iskälle terveisiä: Tässä ei ollut oma lahjatoivelistani. :D Mutta jos kuitenkin klikkasitte tämän postauksen auki siinä toivossa, että löytäisitte täältä mun lahjatoiveita, niin kerron teille pari toivettani: yhdessäoloa, kuulumisten vaihtoa ja hyvää ruokaa, kun saavun kotiin joulun aikaan. ♥
(Ja jos nyt edelleen mietitte, että mitä ihmettä haluan lahjaksi, niin voisin ilahtua esimerkiksi yhdestä näistä: päivittäiset kosmetiikkajutut, kuten kasvovoiteet, kuivashampoot, hajuvedet yms., tuosta Timo Haikaraisen uudesta kirjasta, jonka mainitsin ylempänä, superfoodit ja leivontatarvikkeet, uudet tyynyt, käsipyyhkeet tai joogamatto.♥)

4 kommenttia:

  1. Tosi hyviä vinkkejä ja itse olenkin näitä antanut lahjaksi muun muassa miehelleni! :) Lihastohtori-kirjan ahmi parissa päivässä ja lukee edelleen uudestaam joitain kohtia aina tarpeen tullen :) Omalla listallani oli tänä vuonna sykemittari!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Joo toi sykemittari/aktiivisuusranneke olis kyllä todella jees itellekin käyttöön! :) Kiva kun kommentoit, kivaa joulun odotusta Emma!

    VastaaPoista
  3. Hyviä vinkkejä. Omalla toivelistallani on lahjakortti hierojalle tai jokin liikuntaan/ hyvinvointiin liittyvä verkkovalmennus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että vinkeistä oli hyötyä! Ja kiva kuulla myös sun lahjatoiveita, toivotaan, että pukin pussista löytyy toivomasi<3

      Poista