sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Kansalliset voimanostokilpailut JVK:lla
Eilen lauantaina 1.10. kilpailin toista kertaa SVNL:n alaisissa kansallisissa voimanostokilpailuissa. Kilpailuihin valmistautuminen sujui kaiken kaikkiaan hyvin - treenit kulkivat suunnitelman mukaan ja viimeisellä viikolla sain pudotettua painoa paljon stressittömämmin kuin viime kerralla. Toki alkupainonikin oli jo hiukan lähempänä kisapainoa, mikä tietysti helpotti asiaa. Lisäksi viime kerralla pelasin aika paljon varman päälle, jonka vuoksi pudotin painoa enemmän kuin olisi tarvinnut. Tämä sai aikaan hiukan voimattoman olon (todella yllättävää), mutta nyt olo oli kaiken kaikkiaan todella hyvä! Edellisestä kerrasta poiketen uskalsin syödä banaanin ja juoda hiukan vettä ennen punnitusta, mutta kyllä siinä alkoi aika kova nälkä olemaan siitä huolimatta, sillä punnitus alkoi vasta 11.30.. :D Punnituksen jälkeen vaan suolavettä ja puuroa naamaan niin kummasti alkoi olo kohentua!

Olen aina ollut erilaisissa kilpailu- ja esiintymistilanteissa aika kova jännittämään, joten näissä kilpailuissa otin yhdeksi tavoitteekseni koittaa ottaa mahdollisimman rennosti. Väkisinkin aamulla herätessä perhoset lentelivät vatsassa, mutta kilpailun aikana onnistuin kuitenkin olemaan aika paljon rennompi kuin toukokuun kisoissa! Pieni jännitys on hyvästä, mutta liika jännitys vie kyllä voimat - mikä tuli huomattua keväällä. :D


Tuloksiin olen kaiken kaikkiaan tyytyväinen, vaikka maastavedossa olikin kirjaimellisesti jo veto poissa. Tuntui, että kyykyn ja penkin jälkeen kroppa oli ihan makaroonia ja vaikka pää oli mukana suorituksissa, ei voimaa löytynyt enää yhtään. Kyykyssä ylitin itseni täysin ja nostin omat ennätysrautani, samoin kuin penkissä tein uuden kisaennätykseni! Tulokset olivat siis seuraavat:

Kyykky: 125kg
Penkkipunnerrus: 55kg
Maastaveto: 110kg
Yht: 290kg!

Kyykky on edelleen kisatuloksissa maastavetoa edellä, vaikka maastaveto onkin alkanut pikkuhiljaa treeneissä kulkemaan. Kisoissa kyykky vei selvästi voimat maastavedosta, mikä tuntui jo vedon lämmittelyissä. Treeneissä nimittäin nousi vielä 120kg muutama viikko sitten, mutta kisoissa sama paino ei irronnut toisellakaan yrittämällä. Tästä kuitenkin taas viisaampana ja entistä motivoituneempana treenaamaan kohti marraskuun sm-kisoja!

Kaiken kaikkiaan nostoni näyttivät tältä:

Kyykky: 110kg - 120kg - 125kg
Penkkipunnerrus: 50kg - 52,5kg - 55kg
Maastaveto: 110kg - 120kg - 120kg

Lopuksi jaan teille vielä hiukan videomateriaalia kisoista! Videolta löytyy kyykyn ja penkin viimeiset nostot sekä maastavedon toinen nosto, eli ensimmäinen yritys 120 kilolla. Olkaahan hyvät!♥:lla Teresa

(Kuvat: Katja)

2 kommenttia: