sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Eroon saamattomuudestaKaikilla on välillä päiviä, viikkoja, ehkä jopa kuukausiakin, kun tuntuu, ettei saa mitään aikaiseksi.. Mielessä pyörii hoitamattomia asioita ja deadlinet lähestyvät, mutta silti aloittaminen tuntuu liian vaikealta ja usein tehtävien kasaantuessa aloittaminen hankaloituu entisestään. On kyse sitten koulutehtävistä, työhommista, liikunnallisen elämän aloittamisesta, pääsykokeista, työnhausta, sokerin syönnin vähentämisestä tai siivoamisesta, välillä saamattomuus ottaa vallan.

Yleensä vaikeinta on aloittaminen. Kun saa itseään niskasta kiinni ja vaan aloittaa jostain, homma helpottuu jo kummasti. Kuinka sitten saisit otettua itseäsi niskasta kiinni ja aloitettua? Tässä omat vinkkini saamattomuuden selättämiseen.


1. Kirjoita ylös, mitä sinun täytyy tehdä

To do -listat toimivat aina. Aloittaminen on helpompaa, kun kaikki tehtävät on kirjoitettu ylös. Siitä sitten vain yhtä asiaa kerrallaan hoitamaan ja viivailemaan kohtia yli sitä mukaa kun saat ne tehtyä!

2. Mieti, miksi et ole saanut asioita aloitetuksi

Meinasitko aloittaa sokerittoman syyskuun tai kuntosalilla käymisen? Etkö ole vieläkään aloittanut? Mieti syitä siihen, mikset saa aloitettua projektiasi. Onko sinulla kaapissa aina sokerisia herkkuja "vieraiden varalle"? Pelkäätkö, ettet osaa treenata salilla oikein? 

3. Kun keksit syyn, mieti mitä voisit asialle tehdä

Heivaa herkut kaapistasi - voit hyvin tarjoilla yllätysvieraille jotain myös omaan ruokavalioosi sopivaa! Viinirypäleet, dippivihannekset, tuoreet marjat ja pähkinät ovat hyviä esimerkkejä helpoista ja terveellisistä tarjoiluvaihtoehdoista. Jos edelleen koet tarpeelliseksi saada kahvipöytään pullaa ja keksejä, niitä saa varmasti lähikaupasta tarpeen tullen. Jos taas pelkäät, ettet osaa tehdä kuntosalilla mitään, kysy apua! Jos tuttavapiiristäsi ei löydy kokenutta salitreenaajaa, ota yhteyttä osaavaan personal traineriin. PT opastaa sinut alkuun ja ohjaa sinua treenaamaan tehokkaasti ja turvallisesti. 

4. Toimi 10 minuuttia

Päätä, että aloitat ja jatka vähintään 10 minuuttia keskeyttämättä toimintaasi. Koulu- tai työtehtävien kohdalla 10 minuutin jälkeen alat juuri päästä vauhtiin ja todennäköisesti haluat jatkaa tehtävän tekoa. Parhaassa tapauksessa pääset hyvään "flow" tilaan ja saat tehtäväsi loppuun nopeammin kuin arvasitkaan. 

Kuntosaliharrastusta aloittaessasi mene salille edes 10 minuutiksi. Todennäköisesti olet 10 minuutin jälkeen saanut vasta hiukan hikeä pintaan, mikset siis jatkaisi harjoitustasi hiukan pidempään? Vaivauduit kuitenkin jo paikan päälle. ;)

5. Minimoi häiriötekijät

Laita tv pois päältä, sulje ylimääräiset välilehdet tietokoneelta ja jätä puhelin toiseen huoneeseen. Kuuntele musiikkia - jos se auttaa sinua keskittymään. Syö hiukan ennen töiden aloittamista, ettei nälkä yllätä juuri kun pääset vauhtiin. Etsi rauhallinen paikka työntekoon ja täytä vesilasi viereesi. Kun olosuhteet ovat kohdallaan, on työnteko helpompaa eikä tule turhia keskeytyksiä. Muista kuitenkin pitää välillä taukoja, varsinkin jos työskentelet koneen ääressä. 


Motivoitunutta alkavaa viikkoa kaikille!!

♥:lla Teresa

3 kommenttia:

 1. Näyttääpäs hyvältä sun hiukset näissä kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihanasti kyllä auringonvalo kirkastaa tota väriä! :)

   Poista
 2. Näyttääpäs hyvältä sun hiukset näissä kuvissa :)

  VastaaPoista