sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Vähän terveellisempi omena-kaurapaistos ♥

Herkullista huomenta!

Kuuden päivän työputki takana ja vihdoin on odottamani vapaapäivä! Ajattelin pyhittää päivän rentoilulle ja makoilulle, sillä vipinää ja säpinää ja kaikenlaista menoa on riittänyt viime aikoina.. Mukavampi aloittaa uusi viikko levänneenä. :) Vapaapäivän kunniaksi ajattelin jakaa teille pitkästä aikaa ihanan reseptin kokeiltavaksi! 

Koska aika on ollut välillä kortilla, ei ole viime aikoina tullut kokeiltua yhtä paljon uusia reseptejä kuin alkukeväästä.. Kiireessä tulee helposti tehtyä tuttuja ja nopeasti valmistuvia ruokia. Olen myös viimeisen kuukauden aikana ollut paljon reissussa, mikä on rajoittanut mahdollisuuttani kehitellä uusia reseptejä. Tänään kuitenkin haluan jakaa teille yhden jo pidemmän aikaa käytössäni olleen herkkureseptin, jota tuli tehtyä pitkästä aikaa eilen iltapalaksi! Tämä herkku sopii hyvin myös jälkiruoaksi, aamupalaksi perinteisen kaurapuuron tilalle tai vaikka treenin jälkeiseksi palautusateriaksi. Ja voin luvata, että se maistuu paremmalta kuin näyttää. ;)


Omena-kaurapaistos vanilja-valkosuklaakastikkeella (2 annosta)

♥ 2 banaania ♥
♥ 1 iso omena ♥
♥ 2dl kaurahiutaleita ♥
♥ kanelia + kardemummaa ja piparkakkumaustetta ♥
♥ 20-30g vanilja-valkosuklaan makuista heraproteiinia ♥
♥ Kookosjuomaa ♥

Muussaa banaanit haarukalla ja lisää banaanimuusin sekaan kaurahiutaleet sekä mausteet. Pilko omena kuutioiksi. Paista banaani-kauramuusia sekä omenakuutioita pannulla tilkassa öljyä tai voita niin kauan, että omenat alkavat olla pehmeitä. Kaada tarjoiluastioihin, sekoita proteiinijauhe ja kookosmaito sheikkerissä ja lisää annoksen päälle. Nautiskele. ♥


Olen usein korvannut omenan myös päärynällä, joka toimii reseptissä myös täydellisesti! Kookosjuoman voi korvata myös maidolla halutessaan ja proteiinijauheeksi voi valita myös maidottoman version. Yhden hengen annos tulee myös kätevästi puolittamalla ainesosat.

Varalassa kanssani opiskelleet saattavat muistaa, että omena-kaurapaistos oli yks suosikki jälkiruoistani koulussa.. :D Joskus piti päästä siis kehittelemään tästä hiukan terveellisempi versio ilman lisättyä sokeria ja tässäpä lopputulos. Suosittelen kokeilemaan!

♥:lla Teresa

Ps. Kuten kuvista ehkä huomaatte, omasta vanilja-valkosuklaakastikkeestani tuli tällä kertaa aika juoksevaa, sillä nestettä lorahti hiukan liikaa.. :D Kannattaakin siis lisätä nestettä ensin mielummin liian vähän, sillä helpompi sitä on lisätä kuin vähentää.. Hyvältähän tuokin maistui, mutta reseptiin sopii paremmin hieman tuhdimpi kastike. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti