keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Kansalliset voimanostokilpailut Raumalla 21.5.2016

Viime viikonloppuna osallistuin ensimmäistä kertaa virallisiin voimanostokilpailuihin. Kyseessä oli siis suhteellisen pienet kansalliset kilpailut, joissa päätavoitteeni oli saada sm-rajat rikki, jotta pääsisin osallistumaan marraskuussa nuorten klassisen voimanoston sm-kilpailuihin. Nyt olisikin luvassa koontia kisapäivältä!


Olin ilmoittautunut 57kg painoluokkaan, johon jouduin hiukan pudottamaan painoa. Aloitin pienimuotoisen painonpudotusprojektini noin viikkoa ennen kilpailuita. Vähensin lähinnä hiukan hiilihydraattien saantia, ja sainkin painon sillä putoamaan suhteellisen nopeasti kohti tavoitelukemaa. Kilpailupäivänä halusin pelata varman päälle välttämällä vedenjuontia sekä ottamalla aamupalani mukaan, jotta voisin syödä sen punnituksen jälkeen.. No, jännityksestä huolimatta hujahdinkin helposti painoluokkaani, sillä punnituksessa painoni olikin vain 55,60kg. :D Tietääpä ensi kerralla, että voi syödä sen aamupalan, jos aamupaino on tuota luokkaa. ;)

Punnituksen jälkeen olikin vielä muutama tunti kilpailun alkuun, sillä satuin pääsemään ensimmäisenä punnitukseen. Sain siis syödä rauhassa aamupalaa ja silti jäi vielä aikaa (jännittää:D) ennen kuin tarvi alkaa lämmittelemään. Välissä käytiin testaamassa ja ilmoittamassa telinekorkeudet.

Kilpailijoita oli sen verran, että suoritukset tehtiin kahdessa ryhmässä. Kilpailujärjestys määräytyi jokaisessa nostomuodossa sen mukaan, kuka aloitti alimmasta painosta ja viimeisenä nosti korkeimmalta aloittanut. 


Aloituspainot tuli ilmoittaa punnituksessa. Omat aloituspainoni olivat seuraavat: kyykky 105kg, penkki 45kg ja maastaveto 100kg. Tarkoituksena oli ottaa helpot nostot alkuun, joilla varmistettaisiin rajojen rikkoutuminen ja tulosten saaminen. Kyykky ja penkki tulivatkin todella helposti, mutta maastavedossa joutui todella vetää. Toki tuo oli vähän ennustettavissakin, sillä kuten aiemminkin olen maininnut, maastaveto on tullut aika reippaasti muista liikkeistä jäljessä.

Lopulliset tulokseni varmasti kiinnostavat, ja ne olisivat tässä!

Kyykky 115kg
Penkkipunnerrus: 50kg
Maastaveto 100kg

Kyykyssä kokeilin viimeisellä nostolla 125kg, sillä 115kg tuli suhteellisen kevyesti.. Voin kuitenkin kertoa, että tuo paino alkoi jännittää mua iiihan liikaa! :D Suorituksessa tuntui, että voimat vain valahtivat lattian läpi kesken suorituksen, kun jännitti niin paljon. Olihan tuo uusi painokin, joten eipä se ihme ole. Todennäköisesti jaloissa olisi ollut voimaa, mutta keskivartalo ei jaksanut puristaa loppuun asti. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen, sillä joulukuun Kinkkukisoista tulos nousi 7,5kg. :)

Penkissä lopputulokseksi jäi kyykyn tavoin toinen nostoni, joka oli siis 50kg. Tämä nousi helposti, niinkuin pitikin. Viimeisellä kokeilin 55kg, jonka olin muutaman kerran nostanut treeneissä. Kilpailuissa tanko pitää pysäyttää rinnalle, josta sen saa nostaa vasta kun tuomari antaa merkin. Tämä tuo todella paljon lisähaastetta suoritukseen, mikä näkyikin nostossani. Kädet tärisi hulluna kun videolta katsoi jälkeenpäin, että kyllä sitä tankoa ihan tosissaan ylös työnnettiin, mutta eihän se puolesta välistä ylöspäin (vielä) noussut. :D


Maastaveto on junnannut koko kevään paikoillaan, sillä tekniikassani on ollut todella paljon hakemista. Ensimmäinen suoritukseni 100kg jäi siis tulokseksi, 110kg ei liikahtanut mihinkään.. :D Vaikka olin sen aiemmin treeneissä nostanut! Videoiden perusteella pystyi todeta, että ne pienet jutut, joita oltiin kevään aikana saatu korjailtua tekniikassa, unohtuivat kisatessa ihan täysin.. Nyt olen kuitenkin paremmin kuin koskaan selvillä, mitkä ovat heikot kohtani, joten niihin on helppo kiinnittää huomiota ja panostaa jatkossa! Onneksi sm-kilpailuihin on hyvin aikaa, eiköhän sinne kerkeä hinkata tuon vedonkin kuntoon.

Voimanostokilpailuissa yhteistulos ratkaisee voittajan, ja oma yhteistulokseni oli siis 265kg! Olin sarjani ainoa osallistuja (melkein kaikissa sarjoissa oli vain yksi kilpailija:D) joten sain kultanmitalin kaulaan hahah. :D Sm-raja omassa sarjassani eli nuorissa (alle 23v.) ja painoluokassa 57kg on 197,5kg, joten raja meni rikki helposti. Päätavoite tuli siis saavutettua, eli marraskuussa kutsuvat sm-kilpailut!! Samalla tuli rikottua yleisen sarjan (naisten) raja, mikä on 227,5kg. Voin siis halutessani osallistua myös kyseisen sarjan kilpailuihin, jotka olisivat joulukuussa. Tämä on ihan vakavasti harkinnassa, sillä kilpailu toisi hyvin lisää kokemusta isommista kilpailuista!


Vaikka omissa suorituksissa jäi parantamisen varaa, jäi päivästä hyvä fiilis! Nyt olen jo paljon viisaampi kaikkiin kilpailujuttuihin liittyen, tiedostan omat kehitettävät osa-alueeni (niin liikkeissä kuin lihasryhmissäkin) ja olen yhtä hienoa kokemusta rikkaampi! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

♥:lla Teresa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti