perjantai 29. huhtikuuta 2016

Q&A -vastauspostaus

On aika julkistaa Q&A -kysymyspostaukseen tulleet kysymykset ja niiden vastaukset! Kysymyksiä tuli odotettua vähemmän, mutta iso kiitos teille, jotka kysymyksiä pistitte tulemaan. ♥ Juuri tämäntyylisiä kysymyksiä odotinkin! Ehkä ensi kerralla saadaan enemmän porukkaa messiin.. ;) Sen pidemmittä puheitta kysymysten ja vastausten kimppuun!

Kuinka usein herkuttelet?

Tämä riippuu vähän siitä, mikä lasketaan herkutteluksi.. Itselleni herkuttelu voi olla perinteisten irtokarkkien syöntiä, raakaherkuista nauttimista tai jopa feta-salaattia. :D Jos puhutaan perinteisestä karkki-sipsi-jäätelö herkuttelusta, niin pystyn laskea tämän kevään herkuttelut yhden käden sormilla, kun taas raakasuklaata (ja taateleita!:D) onkin sitten uponnut hiukan enemmän.. ;) Mutta kuten sanoin, nykyään voin "herkutella" myös esimerkiksi raikkaalla feta-salaatilla tai vaihtoehtoisesti itsetehdyllä banaanijäätelöllä, porkkanasämpylöillä tai pähkinöillä ja mansikoilla. Jos nämä lasketaan, voin sanoa herkuttelevani jopa lähes päivittäin! ;)


Mikä motivoi sua eniten liikkumaan ja syömään terveellisesti?

Aikaisemmin olisin varmaan vastannut tähän, että ulkonäkö.. Nykyään saan kuitenkin ehdottomasti eniten motivaatiota tämän combon tuomasta hyvästä olosta! Olen huomannut, että vatsani reagoi tänä päivänä herkemmin alkoholiin, sokeriin ynnä muuhun (mikä varmaan johtuu siitä, että käytän niitä harvemmin?) minkä vuoksi en tykkää käyttää kyseisiä tuotteita usein.. Arvostan kai nykyään niin paljon miellyttävää oloa kropassa, että on helppo pysyä motivoituneena esim. terveelliseen ruokaan. :D Tänä keväänä liikuntaan olen saanut ekstramotivaatiota uuden kilpailuharrastukseni voimanoston myötä! Eli voisi ajatella, että kun on selkeä tavoite ja mielekäs harrastus, motivoi se tekemään treenaamisesta säännöllistä ja tehokasta. :)

Minkälaisesta ruokavaliosta sun päiväsi koostuu?

Syön yleensä aika perinteisen kaavan mukaan aamupalan, lounaan, välipalan, päivällisen ja iltapalan. Joskus näiden järjestys vaihelee, varsinkin viimeaikoina olen usein syönyt lounaan jälkeen jo päivällisen, sillä työni on iltapainotteista, enkä välttämättä ehdi sielä enää syödä isompaa ateriaa, joten tankkailen sitten päivällä isommat ruoat ja töissä/illalla pienempiä välipaloja tai iltapalaa. :D Syön gluteenitonta ruokaa keliakian vuoksi, mutta muuten minulla ei ole mitään isompia rajoituksia ruokavalion suhteen. Juomana kaikilla aterioilla sekä janojuomana on aina vesi.

Tässä esimerkkinä yhden päivän ruokapäiväkirjani:

8:30 Kookosjuomaan tehtyä kaurapuuroa, jossa päällä mansikoita ja mustikoita (+pieni loraus sokeroimatonta mehukeittoa), 1 kananmuna + 2 valkuaista paistettuna
11:00 Jauhelihaa, riisiä ja kesäkurpitsa-sipuli-myskikurpitsa"höystöä"
14:30 Uunilohta, bataattia ja salaattia (sis. salaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, pinaattia, päärynää ja siemeniä)
17:00 Maitorahka (töissä)
20:30 Pieni annos kaurapuuroa vadelma-valkosuklaan makuisella heraproteiinilla ja mustikoilla

Toisen esimerkkipäivän ruokailut löydät täältä, lisää ajatuksiani ruokavalioista kirjoittelinkin vähän aikaa sitten täällä ja "lautasmallejani" voit käydä kurkkaamassa täältä.


Käytätkö päivisin lähestulkoon samoja ruoka-aineita?

Pakko myöntää, että tulee kyllä käytettyä paljon samoja ruoka-aineita. :D Kasviksia olen vaihellut viime aikoina varmaan enemmän kuin koskaan, mutta muuten tulee kyllä pysyttyä vähän liikaakin samoissa ruoka-aineissa.. Varsinkin kiireessä on helppo ostaa kaupasta ne tutut ja turvalliset ruoka-aineet, joista on sitten helppo tehdä ruokaa. Olen kuitenkin ottanut tavaksi pikkuhiljaa tutustua uusiin ruoka-aineisiin!

Miten usein treenaat päivässä ja viikossa ja millaisia treenejä ne ovat?

Treenimääräni vaihtelevat aika paljon viikoittain, mutta keskimäärin treenaan n. 5-6 päivänä viikossa.. Pyrin siis joka viikko pitämään vähintään yhden lepopäivän, joka on yleensä sunnuntai (tykkään aloittaa uuden viikon levänneenä!). Näihin päiviin mahtuu yleensä 3 salitreeniä ja ryhmäliikuntatuntien ohjauksia 5-8h. Salitreenit ovat tällä hetkellä hermostollisia maksimivoimatreenejä, joissa tavoitteenani on piikkailla suorituskykyni huippuunsa kuukauden päästä oleviin kisoihin. Ohjaamiani ryhmäliikuntatunteja ovat tällä hetkellä Abs&Booty, pumppi, tabata, core, sisäpyöräily ja syvävenyttely. Näiden lisäksi pyrin huoltamaan kroppaa säännöllisellä venyttelyllä ja rullailulla n. 1-3 kertaa viikossa. Käytännössä treenaan yhdestä neljään kertaan päivässä (paitsi tietysti lepopäivinä), ja neljä kertaa täyttyy silloin tällöin, jos käyn aamulla salilla ja illalla on kolme tuntia ohjauksia. :D Voin kertoa, että näinä päivinä myös ruoka maistuu.. ;) Yleensä pyrin tämmöisten päivien jälkeen pitämään lepopäivän, jotta kroppa saa rauhassa palautua. Esimerkkiviikon treeneistäni löydät täältä!


Lenkkeiletkö paljon? Jos lenkkeilet niin kuinka pitkiä matkoja yhteensä?

Tällä hetkellä en lenkkeile juuri ollenkaan, muutamia satunnaisia kävelylenkkejä lukuunottamatta. :D Kuormitukseni on jo näillä treenimäärillä aika suurta, minkä takia saan olla tarkkana riittävän palautumisen kanssa.. Kirjoittelinkin viime viikolla tärkeästä kropan kuuntelusta.

Tykkään lenkkeilystä todella paljon, ja varsinkin nyt keväisten ilmojen saapuessa on kyllä mieli vetänyt lenkkipoluille! Rakastan erityisesti hikisiä porras- tai mäkijuoksutreenejä! :D Tällä hetkellä haluan kuitenkin panostaa kisoihin ja treenata sen mukaisesti, enkä viitsi kuormittaa kroppaa "ylimääräisellä" treenillä.. Kisojen jälkeen ja jumppaohjausten loppuessa toukokuun puolivälin jälkeen uskon, että löydän itseni taas pitkästä aikaa myös lenkkarit jalassa lenkkipoluilta!

Lempi blogit?

Lueskelen todella paljon erilaisia blogeja, mutta kiinnostavimpia minusta ovat (yllättäen) hyvinvointi-, liikunta- ja ruokablogit! Myös muoti-, kauneus- ja lifestyleblogeja lueskelen jonkin verran. :) Tällä hetkellä mielestäni inspiroivimpia blogeja ovat Vilma P.Jo's Secret sekä Ainon tarinoita treenaamisesta! (Eivät ole missään järjestyksessä.)

Tykkäisin lukea myös englanninkielisiä blogeja.. Jos siis tiedät jonkin inspiroivan, näihin aihepiireihin lukeutuvan englanninkielisen blogin (tai kirjoitat semmoista), linkkaa se ihmeessä kommenttiboksiin! ♥


Hyvää vappua kaikille! ♥

♥:lla Teresa

(2. ja 4. kuva: Katja Kosola)

2 kommenttia:

  1. Ihanan motivoiva blogi sulla! <3

    Jään innolla seuraileen, käy kurkkaileen mun blogia :) http://puikoltapudonnut.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos, ihana kuulla! <3 Käympäs heti kurkkailemassa! :)

    VastaaPoista