perjantai 22. huhtikuuta 2016

Kropan kuuntelua


Heipä hei kaikki!

On hauska fiilis, kun muutama viikko sitten mulla tuli (ensimmäistä kertaa) semmoinen olo, etten keksinyt aihetta, josta haluaisin kirjoittaa.. Blogin alkuajoista lähtien mulla on vaan kiihtyvällä tahdilla pursunnut enemmän ja enemmän postausaiheita mielessä! Ehdin jo miettiä, että nytkö se "alkuinnostus" ja postausinspiraatio loppuu (yli puolen vuoden jälkeen :D), mutta turha oli tuo pelko, sillä ei mennyt montaakaan päivää, kun pääkoppani alkoi taas pukata ideoita ideoiden perään! Nyt tuntuu siltä, että on enemmän ideoita, kun mitä ehdin kirjoitella, mikä johtaa siihen, että luonnoksistani löytyy jo postaus jos toinenkin.. :D Minulle käy nimittäin usein niin, että aloitan kirjoittamaan jostain aiheesta, kunnes keksin uuden (omasta mielestäni) paremman aiheen (tai ajankohtaisemman), jota on sitten pakko päästä kirjoittamaan heti! :D No, eipä tämä haittaa, sillä ei ainakaan luulisi postaustahdin hidastuvan, kun löytyy jo puolivalmiita postauksia valmiina. ;)

Tälläkin hetkellä minulla on useampi keskeneräinen postaus tekeillä, mutta koska tämä aihe on nyt ajankohtainen, päätin kirjoitella tämän tänään!Aloitetaan muutamalla kysymyksellä. Onko jollain teistä ollut joskus pakarat niin kipeät, että istuminen on tehnyt kipeää? Onko jollain vetänyt hermo niin kireälle pakarasta, että se on aiheuttanut säteilevää kipua koko raajaan? Onko sinusta joskus tuntunut siltä, että nostaessasi tavaroita lattialta pakarasi ja takareitesi repeää? :D

Nostan käden pystyyn jokaisen kysymyksen kohdalla! Tein viime viikolla aika tiukan kyykkytreenin, joka meni kyllä toden teolla perille.. Treenin aikana ei tuntunut edes kauhean pahalta, mutta seuraavana päivänä olikin sitten eri juttu.. :D Parin päivän lepokaan ei vielä auttanut, ja koska tällä viikolla minulla olikin ohjauksia yliopistolla yhteensä 6h kahden päivän aikana (tunteina mm. Abs&Booty, Pumppi, Tabata..:D) meni pakarat vielä entistä enemmän jumiin! Jo toisena päivänä ohjauksissa huomasin, että jalka meinaa mennä välillä alta, kun tulee vihlaiseva kipu pakarasta alaspäin koko jalkaan sen lisäksi, että pakaroihin sattui pelkkä kävely ja istuminen, saati kyykyt ja hypyt.. Varmaan pieni tuhedustila päällä ja hermo jumissa?


Kisani lähestyvät ja treeniohjelman mukaan tällä viikolla olisi pitänyt tehdä vielä kyykky ja mave -treenit (penkin pystyin käydä tekemässä). Nyt on kuitenkin se hetki, kun on vain pakko kuunnella kroppaa ja antaa sille mitä se tarvitsee.. Lepoa.

Näillä pakaroilla on turha lähteä kyykkäämään saati vetämään maasta. Eikä siitä treenistä varmaan edes tulisi mitään ja pakarat todennäköisesti menisivät vain entistä pahempaan jamaan.. Aika siis pysähtyä hetkeksi ja antaa koiville aikaa palautua. :)

Eilen kävin tekemässä kevyen kävelylenkin ystäväni kanssa, jonka jälkeen pakaroita jomotteli kotona hetken aikaa hahah. :D Nyt kuitenkin kipu alkaa jo pikkuhiljaa helpottaa, minkä huomaa tässä istuessa kivuitta! Hermokaan ei kiristä enää niin lujasti, sillä vihlaisevaa kipua ei ole enää tullut tänä aamuna, jes!


Mitä kovempaa treenaa, sen enemmän myös palautumisen ja levon merkitys korostuu. Riittävästä palautumisesta on turha lähteä tinkimään, sillä silloin kroppa ylirasittuu, kehitys pysähtyy, suorituskyky laskee.. En siis turhaan lähde vielä rasittamaan kroppaa, sillä kroppa on vasta juuri palautumassa kuntoon. :) Nyt kun malttaa ottaa iisisti, niin pääsee ensi viikolla jatkamaan treenejä ohjelman mukaisesti!

Onko teillä kokemuksia vastaavista tilanteista? Osaatteko tunnistaa, koska kroppanne on palautunut ja valmis uuteen treeniin? Tuleeko usein treenattua, vaikka kroppa olisi vielä kaivannut lepoa? :)

Kuunnelkaa kehoanne ja antakaa sille mitä se tarvitsee. ♥

♥:lla Teresa

Ps. Vielä ehditte käydä lisäämässä kysymyksiä tulevaa Q&A - kysymys/vastauspostausta varten! Käytä tilaisuus hyväksesi ja käy lisäämässä kysymyksesi tänne tai mihin tahansa vanhaan postaukseen! Kaikki tutut ja tuntemattomat mukaan! ;)


(Kuvat: Katja Kosola)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti