perjantai 25. maaliskuuta 2016

8 hyvää syytä noudattaa terveellisiä elämäntapoja


Nykyään terveelliset elämäntavat kuuluvat yhä useamman arkeen tai ainakin siihen pyritään. Lisätään liikuntaa ja syödään terveellisesti, vähennetään alkoholinkäyttöä ja sokeria. Terveelliset elämäntavat taitavatkin olla nykyään "muodissa" (jos niin voi sanoa) ja sehän on tietysti hyvä juttu!

Ihmisillä on erilaisia syitä noudattaa terveellistä elämäntyyliä. Tässä 8 syytä, miksi minä itse tykkään noudattaa terveellisiä elämäntapoja! Nämä ovat konkreettisia esimerkkejä siitä, mitä terveellinen elämäntyyli voi tuoda mukanaan! :)


1. Hyvä olo. Tämä on varmasti yksi suurimmista syistä, miksi haluan noudattaa terveellisiä elämäntapoja. Kun syön säännöllisesti puhdasta ja ravitsevaa ruokaa, vältän sokeria ja alkoholia, nukun riittävästi ja liikun paljon, oloni on paljon parempi, kuin jos tekisin nämä asiat toisin.

2. Pysyn terveenä. En väitä, ettäkö tämä olisi ainoastaan terveellisten elämäntapojen tulosta, mutta uskon niillä olevan suuri vaikutus kyseiseen asiaan. Silloin harvoin kun olen kipeä, osuu se loma-aikoihin tai viikonloppuun.. Taidan olla siis tunnollinen työntekijä/koululainen, kun ei ikinä tarvitse olla poissa kipeilyn takia. :D Olen kuitenkin huomannut, että sairastelen jatkuvasti entistä harvemmin ja harvemmin, ja uskon terveellisten elämäntapojen olevan ainakin osittain "syyllisiä" tähän. ;)


3. Ihoni pysyy hyvässä kunnossa. Varsinkin sokeri, ja jostain syystä erityisesti suklaa tuntuu olevan semmoinen, joka saa naamani kukkimaan kuin teini-ikäisellä, hahah. :D Terveelliset ruokailutottumukset siis heijastuvat myös ihoni kuntoon, samoin kun vahvoihin hiuksiin ja kynsiinkin. Yleensä tajuan jossain vaiheessa, kun olen pidempään vältellyt erityisesti sokeria, että ihonikin on pysynyt paljon paremmassa kunnossa eikä ikäviä näppyjä ole ilmaantunut aikoihin.

4. Olen energinen. Kun minulla on hyvät rutiinit niin syömisen, nukkumisen kuin liikkumisenkin osalta, koen olevani paljon energisempi, kuin jos nämä asiat eivät ole kunnossa. Yöunet ovat suoraan yhteydessä seuraavien päivien vireystilaani, sillä yksikin huonosti nukuttu yö tuntuu väsymyksenä jopa useamman päivän ajan.. Myös säännöllinen ruokailurytmi ja liikunta tuovat minulle energiaa!


5. Parempi ulkonäkö ja kehonkoostumus. Vaikka pidänkin tärkeämpänä seikkana terveellisten elämäntapojen tuomaa hyvää oloa, on pakko myöntää, että myös ulkoiset muutokset kannustavat elämään terveellisesti. Ajatukseni ovat menneet koko ajan enemmän ja enemmän ulkonäkökeskeisyydestä kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia. Erilaiset dieetit ja projektit ovat jääneet taka-alalle ja nykyään pyrin tasapainoiseen terveelliseen elämäntyyliin sekä suorituskyvyn parantamiseen ulkonäön sijasta. Siitä huolimatta on siistiä huomata muutoksia myös ulkonäössä! Olenkin alkuvuodesta saanut yllättyä, miten rennolla mutta terveellisellä ruokavaliolla voi saada muutoksia aikaan myös ulkoisesti, sillä painoni on pudonnut ihan huomaamatta ja kroppani kiristynyt vaikka en ole todellakaan laskenut kaloreita ja olen nauttinut hyvästä ruoasta ja herkutellutkin. Kivaa terveellisissä elämäntavoissa on se, että vaikka niillä hakisikin yleistä hyvinvointia, seuraa se ulkonäkö kyllä perässä. ;)

6. Itsevarma fiilis. Terveellisten elämäntapojen tuoma hyvä olo, energia, parempi kehonkoostumus ynnä muut seikat tuovat väkisinkin itsevarmuutta. Vai onko jollain itsevarma fiilis baari-illan jälkeen krapulaisena, turvonneena ja väsyneenä? Ei minulla ainakaan.


7. Pidän terveyttä ja hyvinvointia tärkeänä. Koska terveellisillä elämäntavoilla on paljon hyviä vaikutuksia, on niiden vaaliminen minulle tärkeää. Haluan panostaa hyvään ruokaan, maksan mielelläni kuntosalijäsenyyden jne. Vaikka välillä tuntuu, että esim. ruokaan menee paljon rahaa, on se asia mihin haluan rahaa käyttääkin. Ostan sitten vähemmän vaatteita, kosmetiikkaa tai muuta vastaavaa, mikä ei ole prioriteettilistallani yhtä korkealla terveyden ja hyvinvoinnin kanssa.

8. Tykkään terveellisistä elämäntavoista. Olen sitä mieltä, että terveellinen ruoka voi olla todella herkullista. Liikunta on aina kuulunut elämääni juuri siksi, että rakastan sitä. Nautin pitkistä yöunista ja siitä virkeästä olosta hyvin nukutun yön jälkeen. Pidän aikaisista aamuista. Nautin olosta ilman krapulaa.

Mikä motivoi sinua noudattamaan terveellisiä elämäntapoja? :)

♥:lla Teresa

Ps. Hyvää pääsiäistä kaikille!


(Kuvat 1, 2, 5 ja 7: Siiri Murto)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti