lauantai 27. helmikuuta 2016

Inspiraatiota välipaloihin (2/3)
Heipä hei kaikki!

Tämä postaus on jatkoa aiemmalle välipalapostaukselle. Edellisessä osassa jaoin välipalavinkiksi monipuolisen, helpon ja terveellisen välipalalautasen! Niitä onkin tullut tehtyä tässä aika monenä päivänä.. :D

Tämän postauksen välipala on kuitenkin varmasti käytetyin arjessani! Se on nopea valmistaa ja siihen saa lisättyä helposti paljon kasviksia, hedelmiä, marjoja, hyviä rasvoja, kuitua, proteiinia, mitä tahansa.. Lisäksi niistä saa tehtyä kauniita, kun jaksaa vähän panostaa. :)

Kyseessä onkin herkulliset smoothiekulhot!

En jaa tähän mitään tarkkaa ohjetta, sillä tykkään itsekin vaihdella smoothiekulhojen aineksia päivittäin. Suosittelen siis itse kokeilemaan ja testailemaan, mitkä makuyhdistelmät sopivat itselleen parhaiten! Listaan kuitenkin asioita, joiden pohjalta rakennan omat smoothiekulhoni.Terveellinen smoothiekulho (sisältää..)

♥ Vihanneksia: useimmiten käytän vihreitä lehtivihanneksia, jotka sisältävät runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Tavallisimmin käytössäni ovat pinaatti ja lehtikaali. Uutuutena päätin yksi päivä testata smoothiessa punajuurta! Mietin valmistusvaiheessa, että saakohan tuota pinkkiä tavaraa alas, mutta lopputuloksesta tuli yllättävän herkullista! :D (Uskokaa tai älkää. ;))
♥ Hedelmiä: Vaihtelen käytettäviä hedelmiä, mutta tuttuja ja turvallisia vaihtoehtoja ovat banaani, omena ja päärynä. Eksoottisuuttaa smoothieen saa käyttämällä esim. granaattiomenaa, passionhedelmää tai ananasta. Avocadoa lisäämällä smoothieen saa kivan kermaisen koostumuksen.
♥ Proteiinijauhetta: Välipalan (kuten muidenkin päivän aterioiden) olisi hyvä sisältää jotain proteiinipitoista, sillä se auttaa pidentämään kylläisyyden tunnetta ja pitää verensokerin tasaisena. Itse käytän heraproteiinia, mutta toki muutkin proteiinijauheet sopivat joukkoon. Luottomakuni on ollut jo pitkään vanilja, joka sopii loistavasti jokaiseen smoothieen, vaikka muita aineksia vaihtelisi!
♥ Kuitulisä: Haluan varmistaa, että saan päivän aikana riittävästi kuitua. Tämä onnistuu helpoiten lisäämällä jotain runsaskuituista tuotetta smoothien joukkoon. Esimerkiksi psyllium ja sokerijuurikaskuitu sisältävät runsaasti kuitua, jonka lisäksi chian- ja pellavansiemenet ovat hyviä kuidunlähteitä.
♥ Marjat: Marjat ovat oikeita vitamiinipommeja ja maistuvat ihanalta! Marjat sopivat niin smoothien sekaan kuin kulhon pinnalle. ♥
♥ Pähkinöitä/siemeniä: Pähkinät ja siemenet sopivat erinomaisesti smoothiekulhon koristeeksi! Lisäksi ne maistuvat hyviltä ja sisältävät monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka ovat hyväksi terveydelle ja pitävät pitkään kylläisenä.
+ Kookoshiutaleet/-lastut, mct-öljy, marjajauheet, maca...: Näitä ja muita tuotteita käytän silloin tällöin tuomaan vaihtelua! Kookoshiutaleet tai -lastut sopivat hyvin koristamaan smoothiekulhoa, kun taas mct-öljystä saa energiaa, jos esim. syö smoothien ennen treeniä. :) Mct-öljyn keskipitkiä rasvahappoja elimistö pystyy käyttämään suoraan energianlähteenä, eikä se varastoidu kehoon. Lisäksi mct-öljyn sanotaan termogeenisyytensä vuoksi boostaavan rasva-aineenvaihduntaa. Jos tuoreita/pakastemarjoja ei ole saatavilla, saa marjajauheilla tehtyä marjaisia smoothiekulhoja helposti! Itselläni on ollut käytössä mm. puhdistamon marjasmoothiejauhe sekä äidin kotitekoinen mustikkajauhe. ♥ Macaa tai muita superfoodeja käytän satunnaisesti lisänä smoothiessa.
Ps. Kokeile myös tätä vihersmoothiereseptiä, se toimii hyvin myös smoothiekulhona. ;)

♥:lla Teresa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti