lauantai 4. maaliskuuta 2017

TREENIKUULUMISIA + VIDEO!

Marraskuun SM-kilpailuiden jälkeen olen kirjoitellut enemmän hyvinvointiin painottuvista aiheista, joten ajattelin tässä kohtaa avata teille hiukan kuinka treenini ovat viime aikoina kulkeneet ja minkälaisia tavoitteita ja suunnitelmia minulla on tulevaa ajatellen.
Treenini ovat kulkeneet viime aikoina vaihtelevasti - pääosin kuitenkin hyvin ja nousujohteisesti. Penkkipunnerrus on ottanut tuulta alleen varmaankin eniten, minkä uskon johtuvat ennen kaikkea yläkroppaan tarttuneesta lihasmassasta, mutta myös tekniikan kehittymisestä. Joitain viikkoja sitten nostin uuden treeniennätykseni 62,5kg - ja suunta on edelleen ylöspäin!

Maastavedossakin on tapahtunut joitain parantumisen merkkejä. Vaihdoin pitkästä aikaa sumomaastavetoon joulukuun lopulla ja tekniikka on kyllä ottanut tässä muutaman kuukauden treenien myötä paljon parannusta aikaisempaan. Tässäkin nostin uuden ennätykseni 125kg sekä perään boksilta (noin 10cm korkealta korokkeelta, jolloin vetomatka on hiukan lyhyempi) 160kg??? Tämä antaa minulle selvää suuntaa siitä, miten harjoittelua kannattaa jatkaa eteenpäin - kyllä se rauta alkaa vielä maastakin nousemaan!!

Minusta tuntuu. että mitä paremmin maastaveto on kulkenut, sen huonommin kyykky on kulkenut. Kyykky, joka on aina ollut vahvin liikkeeni, alkaa ensimmäistä kertaa tuntua hiukan junnaavan paikallaan. En ole kuitenkaan ottanut tästä mitään paniikkia ja uskon, että olen ollut vain hiukan malttamaton ja mennyt kyykkäilemään viime aikoina liian nopeasti kovien maastavetotreenien jälkeen, jolloin kroppa ei ole vielä päässyt palautumaan kunnolla - mikä on johtanut hiukan heikompiin treeneihin kyykyn osalta.


Kilpailla ajattelin seuraavan kerran maaliskuun lopulla Äänekoskella järjestettävissä kansallisissa kilpailuissa. Sarjani on tänä vuonna vielä sama kuin aikaisemminkin eli alle 23 vuotiaiden nuorten alle 57 kiloisten sarja. Painoa pitäisi taas hiukan pudotella tuonne kolmen viikon päähän (miten aika menee niin nopeesti??), mutta onneksi on kyse vain muutamasta kilosta. :D Mitään isompia tavoitteita kilpailuihin ei ole, kunhan saan taas hiukan lisää kilpailukokemusta sekä tiedon siitä, kuinka treeni ovat tuottaneet tulosta ja miten tästä eteenpäin jatketaan.

Lisäksi olen ihan super innoissani mun tulevasta uudesta harrastuksesta - PAINONNOSTOSTA!! Ilmoittauduin juuri muutama päivä sitten Keljon Viestin järjestämään punttikouluun, jossa pääsen harjoittelemaan viikoittain tempausta ja työntöä, jee!! Oon jo pidempään halunnut päästä harjoittelemaan myös painonnostoliikkeitä ja nyt onnistuin nappaamaan juuri viimeisen paikan kyseiselle painonnostokurssille. Olen ehkä salaa haaveillut myös kilpailemisesta kyseisessä lajissa tulevaisuudessa, mutta katsotaan nyt viekö laji mennessään vai jääkö se tämän kevään kokeiluksi.. :D Punttikoulun lisäksi osallistun tulevana viikonloppuna Suomen Painonnostoliiton järjestämään PAINONNOSTON OHJAAJAKOULUTUKSEEN - en malta odottaa!!

Loppuun jaan teille vielä videon, johon kokosin pätkiä treeneistäni suunnilleen viimeisen puolen vuoden ajalta. Ajattelin, että voisin jatkossa vähintään vuoden välein koota treenivideoitani yhteen - lähinnä omaksi ilokseni, mutta myös teitä varten havainnollistamaan, minkälaisia treenejä sitä tulee tehtyä! Uskon, että näihin on kiva palata joskus myöhemmin! :D

Lisää treenividoita löydät mun instagram -tililtä nimimerkillä Ttteresaa - saa pistää seurantaan! ;)

Jos taas haluat saada tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogini FB -sivusta täällä!

Kertokaa toki mitä tykkäsitte videosta?? :)

♥:lla Teresa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti