tiistai 19. huhtikuuta 2016

Maukas kasvissosekeitto ♥


Testailin eilen uutta kasvissosekeittoreseptiä ja koska lopputuloksesta tuli todella herkullinen, halusin jakaa sen myös teille!

Olen jotenkin hurahtanut näihin sosekeittoihin tässä kevään aikana! Keittoon saa upotettua runsaan määrän kasviksia ja ne ovat herkullisia ja helppoja tehdä. (Alkuperäisen ohjeen tähän reseptiin nappasin täältä, mutta lopulta tämä keitto syntyi aineksista, jota sattui kaapeista tekohetkellä löytymään. :D)


Mausteinen tomaatti-bataattikeitto (kahdelle)

♥ 3 reipasta "siivua" bataattia
♥ 5 isoa tomaattia
♥ 1 keskikokoinen porkkana
♥ 1 suippopaprika
♥ 1 iso sipuli
♥ 2 valkosipulinkynttä
♥ 2 reilua ruokalusikallista kookosmaitoa
♥ voita tai öljyä paistamiseen
♥ runsaasti mausteita, kuten chili, paprikajauhe, valkosipulijauhe, herbamare..
♥ (puolikas kasvisliemikuutio halutessaan)


Pese, kuori ja pilko kasvikset kattilaan (muut paitsi tomaatit) ja paista tilkassa öljyä (tai voissa niinkuin itse tein ;)). Paista kunnes ovat pehmentyneet ja lisää joukkoon tomaatit sekä vettä n. 4-5dl (määrä riippuu siitä, kuinka paksua keittoa haluat) ja murenna kasvisliemikuutio mukaan. Keitä koko setti kypsäksi, jonka jälkeen lisää joukkoon kookosmaito sekä mausteet ja survo tasaiseksi sauvasekoittimella. Maista välillä ja lisäile mausteita tarvittaessa.

Näistä aineksista tulee määrällisesti kahdelle tai vaihtoehtoisesti yhdelle nälkäiselle. :D Itselläni upposi koko satsi kerralla treenin päätteeksi.. Keiton voi syödä sellaisenaan, mutta siihen sopii hyvin lisukkeeksi myös esimerkiksi mausteinen jauheliha!


Ps. Käykäähän kaikki heittämässä kysymyksiä edelliseen postauksen kommenttiboksiin eli tänne!

Pps. Liity blogin seuraajaksi oikeassa sivupalkissa olevasta "Liity tähän sivustoon" -painikkeesta, jotta saat tulevatkin reseptit sekä treeni- ja ravintovinkit pian niiden julkaisemisen jälkeen luettavaksesi! ;) Voit kurkata edellisestä postauksesta, mitä kaikkea blogiini on tulossa lähiaikoina!

♥:lla Teresa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti