lauantai 15. elokuuta 2015

Esittelyssä minä ja blogini, tervetuloa!

Olen jo pitkään haaveillut oman blogin kirjoittamisesta. Jotenkin sitä on vaan tullut lykättyä ja lykättyä, syystä tai toisesta. Kauan pyörittelin mielessä millaista blogia haluaisin kirjoittaa, minkälaisia aiheita käsittelisin sekä minkälaisen ulkoasun sille haluaisin. Kaikkein vaikeinta oli päättää blogin nimi. :D

Nyt kun vihdoin löysin omaan mieleeni täydellisesti sopivan blogin nimen, sai homma viimein alkunsa! :) Nimi kuvaa hyvin aihepiiriä, josta aion jatkossa blogiin kirjoitella. Kirjoittelen siis paljon terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista, ja kuinka niihin voi itse valinnoillaan vaikuttaa. Aristoteleen sanoin: "Health is a matter of choice, not a mystery of chance".

Lisäksi jaan blogissani reseptejä, vinkkejä terveelliseen ruokavalioon sekä treeneihin ja mahdollisesti myös treeniohjelmia. Blogin sisältö tarkentuu, kunhan tässä päästään kunnolla vauhtiin. ;) Toivomuksia saa toki esittää aina jos tulee jotain mieleen!


Kuka minä olen?Nimeni on Teresa, olen 21-vuotias Seinäjoelta kotoisin oleva sporttinen mimmi. Valmistuin ylioppilaaksi keväällä 2013, jonka jälkeen jatkoin opiskeluitani Tampereella Varalan Urheiluopistossa. Syksy liikunnanohjauksen peruskurssilla oli varmasti siihenastisen elämäni parasta aikaa. Sain paljon uusia ystäviä, huikeita kokemuksia ja opin erittäin paljon uusia asioita. Tämä kokemus saikin minut hakemaan liikunnanohjauksen perustutkinnolle, josta valmistun jouluna 2015 liikuntaneuvojaksi. :)

Liikunta on aina ollut lähellä sydäntäni ja mukana arjessa jo pienestä pitäen. Harrastustaustasta löytyy mm. liuta erilaisia tanssilajeja, kuten klassista balettia, showjazzia, hiphoppia ja nykytanssia. Lisäksi olen harrastanut yleisurheilua. Parhaimmillaan treenejä on ollut yli 12h viikossa joskus lukioaikana. :D Tämän lisäksi on tullut käytyä lenkillä useampiakin kertoja viikossa.

Muutto Tampereelle lukion jälkeen oli muutoksen tuuli harrastuksissani. Neljävuotiaasta saakka arjessani mukana ollut tanssiharrastus päättyi, mutta juoksemisen lisäksi aloin käydä kuntosalilla ja erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla. Ei mennytkään kauaa, ennen kuin hurahdin tähän touhuun ihan täysin. :D

Nykyään treenaan kuntosalilla vaihdellen 3-5 kertaa viikossa ja lisäksi ohjaan työkseni ryhmäliikuntatunteja opiskelun ohella. Viimeisen parin vuoden aikana olenkin oppinut paljon näistä kuntosalitouhuista, sillä olen sekä koulussa, että vapaa-ajalla opiskellut paljon treenaamisesta, ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta sekä ravinnosta. Olen myös käynyt kuntosaliohjaaja -kurssin ja pian alkaakin personal trainerin opinnot, siitä myöhemmin lisää. :)

Tässäpä minusta ja blogistani lyhyesti! Mikäli olet kiinnostunut terveyteen, hyvinvointiin, urheiluun sekä ravitsemukseen liittyvistä asioista, tämä blogi on juuri sinua varten! :) Tervetuloa lueskelemaan sekä saamaan vinkkejä oman hyvinvointisi parantamiseksi!

Nauttikaahan viimeisistä aurinkoisista kesäpäivistä!


- Teresa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti