torstai 20. huhtikuuta 2017

Onko terveellisesti eläminen kallista?

Kuntosalijäsenyys, uudet lenkkarit, personal trainer, luomulihat, lisäravinteet, superfoodit ja pähkinäsekoitukset - pitääkö terveellisistä elämäntavoista oikeasti maksaa itsensä kipeäksi vai onko mahdollista elää tervellisesti, mutta myös lompakkoystävällisesti?


Monesti väitetään, että esimerkiksi terveellinen ruoka on kallista - eikä tämä väite ole ihan tuulesta temmattu. Onhan se totta, että karkkipussin saa halvemmalla, kuin rasiallisen mansikoita.

Jokainen päättää itse omasta rahankäytöstään. Yleensä rahaa käytetään itselle tärkeisiin asioihin.

Itse käytän suhteellisen paljon rahaa ruokaan. Tämä on ihan tietoinen valinta. Haluan panostaa laadukkaaseen ruokaan, koska syömällä hyvin jaksan paremmin. Hyvin syöminen takaa kehittymiseni urheilussa, vireystilani päivän aikana sekä paremmat yöunet öisin. Laadukas ruoka edistää terveyttäni sekä ylläpitää ja parantaa kehonkoostumustani. Kun syön hyvin, voin hyvin.

Olen myös valmis maksamaan salijäsenyydestä, tarvittaessa uusista treenivälineistä, inspiroivista treeni- ja ruokakirjoista sekä urheiluun liittyvistä valmennuksista ja koulutuksista, koska ne auttavat minua pääsemään tavoitteisiini.

Toisaalta myös säästän monissa asioissa. Syön harvoin ravintoloissa, en osta itselleni usein uusia vaatteita tai asusteita (laukkuja, kenkiä, koruja..), käytän vain tarvittavan määrän kauneudenhoitoon (en käytä ripsienpidennyksiä tai rakennekynsiä, käyn kampaajalla vain muutaman kerran vuodessa, meikkeihin ja hajuvesiin en laita yhtään enempää kuin tarvitsee..), en polta tupakkaa enkä käytä usein alkoholia ja lisäravinteitakin käytän rajallisesti.

Visuaalisena ihmisenä nautin kauniista kodista ja esimerkiksi kukista pöydällä. En kuitenkaan malta ostaa niitä usein, koska ne ovat mielestäni "kalliita". Käytän mielummin rahaa esimerkiksi hyvään ruokaan. :D

Oikeastaan uskon, ettei se terveellinen ruoka ole lopulta niin kallista, kuin ehkä ajatellaan. Kun ostat terveellistä ruokaa, ei rahaa mene tällöin karkkeihin, sipseihin, limsoihin, mehuihin, alkoholiin, energiajuomiin jne. ollenkaan. Oletko koskaan miettinyt, missä kaikessa säästät, kun syöt terveellisesti?

Uskon myös, että jos terveys on sinulle edes sen verran tärkeää, että - no, pysyt terveenä - olet valmis siihen hiukan satsaamaan myös rahallisesti

Terveellinen ruokavalio ei kuitenkaan vaadi koko kukkaron tyhjentämistä kaupan kassalle. Unohda ylimääräiset lisäravinteet, superfoodit ja keskity olennaiseen. Jätä tupakka-aski, saunasiiderit ja lauantaipussi kauppaan ja teet jo näillä pienillä valinnoilla hyvää niin lompakollesi kuin kehollesikin.

Kuvat ovat muutama viikko sitten pitämistäni tupaantuliaisista. Näinä harvoina kertoina kun juhlia pidän, tykkään panostaa tarjoiluihin. Usein ei meidän taloudessa tämmöistä herkkupöytää nähdäkään. :D Valitsin kuvat postaukseen, koska tupariherkkuja ostellessani tajusin, kuinka monissa asioissa säästän arkisilla kauppareissuillani!

Lopuksi olisi kiva kuulla myös teidän mielipiteitänne! Onko mielestänne kalliimpaa syödä terveellisesti kuin epäterveellisesti? Mihin te tykkäätte käyttää rahaa? :)

Aurinkoista kevättä jokaiselle sielä ruudun toisella puolella! ♥

♥:lla Teresa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti