sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Pokemon GO liikuttaa ihmismassoja

Viime viikolla julkaistu ja salaman nopeasti hitiksi noussut Pokemon Go -peli näkyi Suomen katukuvassa jo ennen sen julkaisua Euroopassa. Sen julkaisua jouduttiinkin aluksi viivyttämään yllättävän suuren käyttäjämäärän vuoksi eikä ihmekään, sillä peliä ladattiin jopa enemmän kuin suosittua deittisovellusta Tinderiä ja jo 8. heinäkuuta sillä oli enemmän käyttäjiä kuin Whatsappilla. Peli julkaistiin Suomessa virallisesti eilen.


Mikä ihmeen Pokemon Go?

"Kyseessä on peli, jossa 90-luvulta tutuksi tulleet pokémonit, eli "taskuhirviöt", tallustelevat ympäri katuja, ja pelaajat voivat napata niitä Pokémon-palloonsa sekä kouluttaa. Eli aivan kuten 90-luvun tv-sarjassa. Pelissä käytetään hyväksi lisättyä todellisuutta." (Lähde)


Syy, miksi kirjoitan pelistä hyvinvointiin painottuvassa blogissani, on yksinkertainen. Kuinka monta vuotta onkaan etsitty keinoa saada inaktiiviset ihmiset liikkeelle? Kuinka kauan on yritetty keksiä jotain, mikä innostaisi niin nuoria kuin aikuisiakin liikkumaan? 

Nintendo ratkaisi ongelman yhdessä viikossa!

Pokemoneja löytääkseen on heitettävä lenkkarit jalkaan ja lähdettävä ulos liikkeelle. Eri pokemonit viihtyvät erilaisissa ympäristöissä, minkä vuoksi et voi löytää kaikkia pokemoneja takapihaltasi. Pelissä voi myös löytää pokemonien munia, jotka kuoriutuvat kun olet kävellyt tarpeeksi pitkän matkan. Osa munista kuoriutuu jo kahden kilometrin kävelyn jälkeen, osa vaatii 10km kävelyä. Peli siis houkuttelee liikkumaan kävellen, sillä jokainen kilometri vie sinua eteenpäin pelissä!


Latasin pelin itse tiistaina ja myönnettäköön, että ensimmäisten päivien aikana tuli itsekin käveltyä n. 15km. :D "Pieni iltalenkki" venyi helposti pariin tuntiin pokemoneja jahdatessa! Hyvää palauttavaa treeniä jalkapäivän jälkeen, vai mitä sanotte? ;)

En tiedä, ovatko pelin kehittäjät ajatelleet pelin vaikutusta näin kansanterveydellisestä näkökulmasta. Todennäköisesti Pokemon Go on suunniteltu enemmänkin setelin kuvat silmissä, mutta haittaako tuo, jos se saa kansan liikkeelle?

Hauskaa tässä Pokemon "buumissa" on se, ettei se liikuta vain lapsia ja nuoria. Kaikkein suosituin peli on varmasti parikymppisten keskuudessa! Kaduilla liikkuu siis kaiken ikäisiä "pokemonkouluttajia", sekä miehiä että naisia.

Peli siis houkuttelee kaiken ikäiset kotikoneen äärestä ulos liikkumaan. Ennen liikuntaa harrastamattomatkin saattavat tehdä pitkiä kävelylenkkejä pokemoneja metsästäessään. Näin liikkumisesta on saatu mieleistä myös monille niistä, joille se ei ole aikaisemmin syystä tai toisesta maistunut.


Mitä mieltä te olette Pokemon Go:sta? Oletteko jo testanneet? :D

♥:lla Teresa

6 kommenttia:

 1. Juuri latasin. Nyt testiin. Yksinkertainen keksintö ihmisten liikuttamiseksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppas muuta! Ei sen aina tarvi olla mitään suurta ja ihmeellistä, että toimii.. :D Hauska idea mun mielestä!

   Poista
 2. Mä oon pelannut koko viikonlopun kavereiden kanssa, ja kävellyt lähes 10km :D
  Eipä olisi muuten varmaan tullut käveltyä haha :D

  ❀ Cinderella Days ❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin hyvin on sullakin kertynyt käveltyjä kilometrejä! :D Hahah loistavaa, tossa tulee kyllä liikuttua tosi paljon ihan huomaamatta! :)

   Poista
 3. Kansanterveydelliset vaikutukset ovat ainakin hetkellisesti hyvät tämän pelin johdosta! Hienoa, että sovellus pakottaa liikkumaan, sillä onkin jo ihan liikaa sellaisia pelejä (kuten Wii), joissa "liikutaan", mutta ei kuitenkaan liikuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Toivottavasti innostus liikkumiseen säilyykin. :) Ja tuo on ihan totta, tämä peli todella laittaa liikkumaan, ei vain hiukan heilumaan olohuoneessa. :D

   Poista