sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Krapula ja saamattomuus

Vaikka nukuin tänään aika myöhään, olen ehtinyt saada paljon aikaiseksi. Kävin päivällä ostoksilla ostelemassa sisustusjuttuja erityisesti terassillemme, joka on odottanut koko alkukesän laittamistaan. Pyörähdin ystäväni luona, jolle jätin edellisenä iltana tavaroitani. Olen siivonnut ja laittanut ruokaa. Pistin terassin kuntoon pyyhkien kalusteista pölyt, lakaisten lattian, kantamalla entisten asukkaiden jättämiä kukkaruukkuja ynnä muita tarvikkeita ulos sekä viimeistellyt kalusteet uusilla päällisillä ja pöytäliinoilla, laittamalla kukkia ja mattoja paikoilleen. Olen hiukan venytellyt ja joogannut sekä kirjoittanut tämän postauksen kokonaisuudessaan.


Sunnuntait ovat mitä parhaimpia päiviä touhuta ja tehdä asioita, joita ei ehkä kiireisenä arkena ole kerinnyt tekemään. 

Vielä reilu pari vuotta sitten sunnuntaini kuluivat liian usein sängyssä tai sohvalla maaten biletyspäivästä nuutuneena. Baari-illan jälkeisenä päivänä sai harvoin (eikä saa edelleenkään) paljoakaan aikaiseksi. En varmasti ole ainut?

Kirjoittelin aikaisemmin ajatuksiani alkoholista. Yllätyin positiivisesti postauksen saamasta lukijamäärästä, ja ajattelinkin tänään jatkaa aiheesta, mutta hiukan eri näkökulmasta.


Jo edellisessä postauksessa mainitsin, kuinka pidän ärsyttävänä sitä saamatonta olotilaa, joka seuraa biletysillasta seuraavana päivänä. Kaikki tekeminen tuntuu raskaalta eikä mikään oikein huvita, vaikka olo tekemisen sallisikin (yleensä ei salli). Koen seuraavan päivän menevän "hukkaan", jos (ja kun) en jaksa tehdä mitään, muuta kuin maata sohvalla.. Oletko koskaan miettinyt, että jos otat joka viikko, heität hukkaan kokonaiset 52 päivää vuodessa? (Okei okei, tietysti asia riippuu siitä, kuinka paljon ottaa, mutta ei mennä nyt siihen. :D)

Toki välillä on enemmän kuin ok vain makoilla sohvalla ja mättää niitä (krapula) herkkuja. Itse en kuitenkaan näe (enää) syytä tehdä näin joka viikko - tai edes joka kuukausi. Niin kuin mainitsin, sunnuntaisin on hyvää aikaa hoitaa viikolta jääneitä askareita ja niin olen tehnyt esimerkiksi tänään. Sunnuntai on toki myös hyvä päivä rentoiluun ja makoiluun, mutta eikö sekin ole kivempaa kun on hyvä olo?


Tiedän, että kesällä aurinkoiset kelit, festarit, terassit ynnä muut houkuttelevat nauttimaan alkoholia useammin kuin ehkä muina vuoden aikoina - niin ne houkuttelevat minuakin. Ja kyllä, olenkin nauttinut alkoholia useammin nyt kesällä, kuin esimerkiksi menneenä keväänä ja talvena (kylläpäs nyt tulee rehellistä tekstiä ;)). Tiedän kuitenkin, että syksyllä viikonloput rauhoittuvat.

En kuitenkaan ole käyttänyt, (enkä aio käyttääkään) kesän kaikkia sunnuntaita makoillessa krapulassa. En myöskään ole vain istunut kotona, vaan olen nauttinut kesästä niin paljon kuin mahdollista! Tämä viikonloppu on hyvä esimerkki ihanasta kesäviikonlopusta, ilman sunnuntain saamatonta olotilaa. Olen käynyt kävelyllä ystäväni kanssa, tehnyt herkullista ruokaa useammankin ihanaisen seurassa, seikkaillut Laajavuoren köysiseikkailupuistossa sekä nauttinut rennosta saunaillasta saunasiiderin sekä suklaan ja kirsikoiden kera sekä nauranut itseni kipeäksi. Vaikka on tullut hiukan valvottuakin, on olo näin sunnuntaina ollut virkeä ja aikaansaava - kaikkea muuta kuin baari-illan jälkeen! Kuitenkin olen nauttinut viikonlopusta täysin siemauksin.


Kuinka moni teistä kokee päivien menevän "menevän hukkaan" bilettämisen jälkeen?

♥:lla Teresa

(Kuvat sekä tältä viikonlopulta että menneeltä kesältä♥)

2 kommenttia:

  1. En harrasta bilettämistä, mutta niiden harvojen kertojeb jälkeen, kun on tullut oltua viihteellä, seuraava päivä menee kyllä ihan plörinäksi. Olen myös huomannut, että krapulassa ihmiset mättäävät kaikkea roskaruokaa eivätkä voi tietenkään lähteä liikkumaan, koska se olisi vaarallista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, mitä pidemmälle mennään, sen vähemmän tulee juhlittua. Mun mielestä itse juhliminen on hauskaa, mutta vihaan sitä seuraavan päivän olotilaa! Tuntuu, ettei edes tarvitse ottaa paljoa, niin silti seuraava päivä menee ihan ohitse.. Oot myös oikeassa tuon roskaruoan suhteen, näinhän se usein menee. Olen todennut, että kun pysyy muutamissa miedoissa, lopettaa juomisen tarpeeksi aikaisin ja muistaa juoda paljon vettä ennen nukkumaanmenoa, on silloin seuravaana päivänä toivoa saada jotain aikaiseksi. :D

      Poista