tiistai 8. joulukuuta 2015

Different kind of Anniversary - Powerlifting competition !

Otsikon mukaisesti viikonloppuna vietettiin vuosipäivää (tai oikeastaan puolitoistavuotis päivää jos tarkkoja ollaan :D) avopuolisoni kanssa. ♥ Juhlimiset tapahtui kuitenkin aika eri tyylillä, kun ehkä yleensä vuosipäivää juhlitaan.. :D

Osallistuttiin nimittäin yhdessä voimanostokisoihin!Kyseessä oli siis Jyväskylän Voimaklubin järjestämät Kinkkukisat, jotka oli sitten samalla myös pikkujoulut. :D En oo aikaisemmin kilpaillut muualla kuin muutaman kerran Show-tanssin SM-kisoissa, joten tää oli ihan uus kokemus kaikin puolin!

Voimanostossahan tehdään kolme liikettä, jotka ovat jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastanosto. Normaalisti kisoissa käytetään nostajien sukupuoleen, kehonpainoon ja ikään perustuvia luokka- ja sarjajakoja, mutta nämä kisat vedettiin kuitenkin vähän rennommalla meiningillä. Kisoissa ei siis tarvinnut kummempia lisenssejä tms. osallistuakseen. :) Hyvä tilaisuus siis käydä testaamassa omia rajojaan!


Ne, jotka ovat lukeneet blogiani aiemmin, ovat ehkä törmänneet postaukseen, jossa kerroin loppukesän voimaharjoittelustani. Halusin tietää, kuinka paljon rautaa tää nainen nostaa, ja kokeilin treenatessa sen hetkisiä treenimaksimejani. Voimailujakson jälkeen olen kuitenkin treenaillut vapaammin ilman sen tarkempaa treeniohjelmaa.

Alkuperäinen suunnitelmani oli mennä näihin kisoihin seurailemaan ja kannustamaan poikaystävääni, mutta jonkun aikaa mietittyäni kuitenkin tulin siihen tulokseen että miksen itsekin samalla osallistuisi! :D Hyvällä fiiliksellä vain katsomaan että missä mennään, ja ottamaan viralliset kisatulokset. Eipä siinä ollut mitään hävittävää!


Ja ne tulokset tietysti kiinnostavat, joten tässäpä ne tulee!

Jalkakyykky: 107,5kg
Penkkipunnerrus: 45kg
Maastanosto: 100kg

Kyykyssä tein uuden ennätyksen, vitsi mikä fiilis!! Sain jopa jälkikäteen kommenttia kokeneelta kisaajalta, että olisi ollut varaa nostaa enemmänkin.. :D Penkki meni kirjaimellisesti penkin alle, sillä olin aikaisemmin nostanut treeneissä sen 52,5kg.. :D Isoimmaksi syyksi katson kokemattomuuden, sillä en ollut koskaan kokeillut nostaa pysäytyksellä. Kaikissa nostoissa on siis "käskyt", joiden mukaan nostetaan. Jos tekee jotain liian aikaisin (esim. ottaa askeleen tms.), nosto hylätään. Penkissä lasketaan tanko rinnalle, josta sen saa nostaa vasta kun merkki tulee (pysäytys). Kokeilin tätä ensimmäisen kerran kisoissa, joten ei se ihme ole että jäi tulos vähän vajaaksi.. :D Maastanosto on tullut suhteessa muihin liikkeisiin jäljessä, joten tuo 100kg oli mulle uusi ennätys myös haha. :D Tavallisemmin maasta nostetaan enemmän kuin kyykätään.

Yhteistulokseksi sain siis 252,5kg, mikä teki 289,04kg wilksin pisteissä (= tulokset suhteutettu oman kehon painoon). Kyykkyyn oon erittäin tyytyväinen, mutta penkissä ja mavessa onkin enemmän parannettavaa. Tietääpähän ainakin, mihin keskittyy jatkossa! :) Ja sanotaanko, että valmistautuminen näihin kisoihin ei ollut paras mahdollinen, sillä sairastelin kisoja edeltävät pari viikkoa.. :D

Oon siis ihan tyytyväinen omiin tuloksiini, mutta vitsi oon ylpeä mun ihanan avopuolisoni tuloksista! ♥ 78 kiloisena kyykky 210kg, penkki 137,5kg ja mave 240kg, eli yhteistulos 587,5kg! Kisoissa ei tosiaan oltu eritelty painoluokkia, mutta otettiin kuitenkin kärkisijat naisten ja miesten sarjoissa. ;)

Punaisella näkyy omat ja sinisellä poikaystäväni Erkan tulokset!
Extralajina vedettiin loppuun lisäpainoleuanveto -kilpailu! Pitihän sitäkin sitten vielä kokeilla. :D Ihan ei noussut loppuun asti 6,25kg, joten 5kg jäi tulokseksi. :D

Kaiken kaikkiaan oli todella siisti kokemus! Oon erittäin tyytyväinen että osallistuin, jäi tosi hyvä fiilis. Aloin ihan tosissani harkita kisaamista jatkossa ihan kunnon kisoissa.. :D Noh, katsotaan mitä tuleman pitää. ;)

Tässä vielä loppuun video viimeisestä kyykystä, eli tangossa oli se 107,5kg. Ilme on kyllä sen mukainen, että ei se ihan kahta kättä heittäen ylös tullut. :D No, onneksi se ei kauhean hyvin erotu.. ;)


♥:lla Teresa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti