lauantai 29. elokuuta 2015

Kaikkien rakastamat proteiinipannarit!

Morjensta!

Moni on varmaan jo kokeillut kokkailla tätä ihanaa terveellistä herkkua: proteiinipannareita! Reseptejäkin löytyy moneen lähtöön ja moneen makuun. Tänään ajattelin kuitenkin jakaa omat suosikkireseptini ja antaa omat vinkkini näiden herkullisten lättyjen paistoon. ;)

Itse en varsinaisesti pidä proteiinipannareita "herkkuna", vaan ne toimivat oikein loistavasti esimerkiksi välipalana tai iltapalaksi! Miksei toki myös makeannälkään. :)

Pidemmittä puheitta reseptit jakoon ja kokeiluun!

1. Suklaiset protskupannarit
Ainesosat:
- 1 banaani
- 2 kananmunaa
- heraproteiinijauhetta (suklaa) 1/2-1dl
- raakakaakaojauhetta 1-3rkl

2. Marjaisat vanilja protskupannarit
Ainesosat:
- 1 banaani
- 2 kananmunaa
- heraproteiinijauhetta (vanilja) 1/2-1dl
- Puhdistamon marjasmoothiejauhetta 1-3rkl

3. Makeat mansikka-banaani protskupannarit
- 2 banaania
- 2 kananmunaa
- heraproteiinijauhetta (mansikka) 1/2-1dl
- mansikoita


Valmistusohjeet ja vinkit:

Vaniljalättujen päällä tuoretta ananasta ja banaania, nam!
Valmistusohje näihin on aika itsestään selvä, mutta jaan ohjeet kuitenkin! Jos vaikka lukijoista löytyy ensikertalaisia lättyjen paistossa. :) Elikkäs yksinkertaisuudessaan kaikki aineet vaan surrur sekaisin blenderissä tai sauvasekoittimella. Sitten pannu kuumenemaan ja pinnalle oliivi- tai kookosöljyä. Isomman lätyn haluavat heittäkää koko satsi kerralla pannulle ja paistakaa miedolla lämmöllä, kunnes lätty on kääntövalmis. Varmimmin saat onnistuneen lopputuloksen, kun pidät pannun päällä kantta (lätty paistuu tasaisemmin). Liian kuumalla pannulla paistaminen voi olla kohtalokasta, tästähän ei siis tietenkään ole omakohtaista kokemusta, kröhöm. :D Lätty palaa alapuolelta samalla, kun päällystä on vielä ihan velliä, eikä lättyä saa käännettyä. En suosittele kokeilemaan. ;) Pienempiä lättyjä voi paistaa heittämällä haluamansa kokoisia määriä "taikinaa" pannulle useampaan kohtaan.

Vinkki! Jos blenderin putsaaminen tuntuu liian vaivalloiselta tai et omista mitään sekoittamiseen soveltuvaa välinettä, onnistuu lättylaikinan teko myös haarukalla! Linttaa vain banaani muusiksi lautasella, riko muusauksen jälkeen kananmunat päälle ja sekoita haarukalla. Lisää lopuksi muut aineet joukkoon. Koostumuksesta ei tule tietenkään yhtä tasaista, mutta ainakin välttyy tiskaamiselta. :D

Kaikkia näitä reseptejä voi ja kannattaakin toki muunnella oman mielensä mukaan! Jos letuista haluaa täyttävämpiä, voi sekaan lisätä esimerkiksi kaurahiutaleita. Tämmöiset letut sopivat myös hyvin esimerkiksi treenin jälkeiseksi palautusateriaksi, sillä kroppa saa niistä tarvittavia proteiineja ja hiilihydraatteja. :)

Itsetehty mansikkarahkatäyte lättyjen päällä, omnomnom<3
Jos taas haluat vähentää rasvan/energian määrää lätyissä, voit vaihtaa esimerkiksi toisen kananmunan kahteen valkuaiseen, tai käyttää kananmunien sijaan pelkkiä valkuaisia. Kannattaa kuitenkin huomioida, että valkuaisilla tehdyt lätyt on yleensä vaikeampi saada pysymään kasassa, varsinkin, jos haluaa tehdä isompia/paksumpia lättyjä. :D Hiukan apuja saat lisäämällä taikinaan psylliumia! Se tekee koostumuksesta helpommin käsiteltävän. Lisäksi psylliumissa on paljon kuitua. Sitä voi siis lisätä halutessaan muutenkin, jos haluaa lisätä pannareiden kuitupitoisuutta. :)

Lisukkeeksi pannarien päälle voi laittaa mitä vaan mieleen tulee! Kannattaa antaa mielikuvitukselle tilaa ja kokeilla rohkeasti uusia makuja! :) Erinomaisesti lättyjen päälle sopivat esimerkiksi marjat, hedelmät, pähkinät, kookoshiutaleet sekä maustamaton jururtti yms. Mitä vaan mieleen juolahtaa! Herkullisen vaahdon voi myös tehdä esimerkiksi maustamattomasta maitorahkasta tai -jugurtista sekä mansikoista. :) Sekoita vaan nämä sauvasekoittimella ja avot, valmiina on ihana mansikkainen vaahto lättyjen kanssa nautittavaksi! Makua voi myös tuunata heraproteiinijauheella, esimerkiksi vanilja sopii oikein hyvin mansikan kanssa.


Herkullista ja terveellistä! Kaikki reseptit ovat sokerittomia sekä gluteenittomia. Reseptit pystyy tehdä myös maidottomana versiona, jos käyttää heraproteiinin sijasta esim. herneproteiinia tai soijaproteiinia. Kaurahiutaleita lisätessäsi voit valita normaalin tai gluteenittoman vaihtoehdon. Itselläni on keliakia, joten käytän aina gluteenittomia tuotteita ruuanlaitossani.

Ei muuta kun herkuttelemaan!


- Teresa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti