maanantai 30. marraskuuta 2015

The best posts of autumn ♥

Hei kaikki ihanat!

Joulu lähestyy jo kovaa vauhtia! Oon ollut ihan joulufiiliksissä viime päivinä, kynttilät koko ajan palamassa ja joululaulut soimassa. :D Joulu on jotenkin ihanaa aikaa, kaikkialla on niin tunnelmallista ja kaupunki on täynnä ihania valoja ja koristeita. En malta odottaa, että pääsen koulun loputtua koristelemaan uutta asuntoa jouluisaksi. ♥ Oon siis muuttamassa valmistumiseni jälkeen Jyväskylään, uusia haasteita kohti. ;)

Bloginikin kerää jo kuukausia taakseen! Syksyn ajan oon saanu jakaa teille ajatuksiani ja toteuttaa itseäni. Ajattelinkin tehdä teille lukijoille tässä vaiheessa koonnin kuluneen syksyn sekä luetuimmista postauksista että omista lemppareistani. ♥


♥ Kaikista suosituin ja luetuin tekstini kertoi voimaharjoittelustaStrong Enough? ♥

♥ Kiinnostavia ruoka-aiheisia postauksia oli useampia syksyn aikana: Top 3 arkiruuatRakastu raakasuklaaseen, Today's food diaryOptimaalisen ruokavalion salaisuus sekä It's time for breakfast! ♥

♥ Tarina viime vuonna tekemästäni uuden vuoden lupauksesta herätti myös kiinnistusta: Uuden vuoden lupauksia. ♥

♥ Jos joku on vasta löytänyt blogiini ja miettii kuka täällä oikein kirjoittelee, löydät tietoa minusta ja blogistani täältä! ♥

♥ Moni taistelee viimeisten koulu- ja työviikkojen parissa ennen joulun ajan vapaita ja lomaa. Tässä postaus, joka kannustaa jokaista nauttimaan myös siitä arjesta, jota elämämme suurimman osan elämästämme: Onni on tässä ja nyt. Lopuksi vielä postaus siitä, miten minä rentoudun. ♥


Tässä koontina suosituimmat tekstit, jos jollain on joku mennyt ohi tai joukossa on uusia lukioita! Otan muuten mielelläni vastaan myös toivepostauksia, jos jollain on jotain mielessä! :) Ehdottakaa rohkeasti kommenttikenttään tai ottakaa muuten yhteyttä! Tällä hetkellä työn alla on postauksia mm. arkiliikunnasta, alkoholin vaikutuksista elimistölle sekä joogan hyvistä vaikutuksista.

Pysykää siis mukana ♥

♥:llä Teresa


torstai 26. marraskuuta 2015

Optimaalisen ruokavalion salaisuus?

Gluteeniton, maidoton, sokeriton, 5:2, paleo, fodmap, viljaton, vhh... Nykyään on ruokavalioita moneen lähtöön. Millaisella ruokavaliolla pysyy terveenä ja hyvinvoivana sekä lisäksi hyvässä kunnossa? Millainen ruokavalio tuo hyvää oloa, energiaa ja jaksamista?


Valitettavasti yhtä oikeaa vastausta näihin kysymyksiin ei ole olemassa.

Se olisikin helppoa, kun olisi joku yksi ruokavaliomalli, joka sopisi kaikille. :D Fakta on kuitenkin se, että mm. erilaiset allergiat ja sairaudet rajoittavat monien ihmisten ruokavalioita. Itse olen keliaakikko, joten kaikki, mitä suustani laitan alas, täytyy olla gluteenitonta.

Kaikilla ei kuitenkaan ole mitään varsinaista rajoitetta, miksi ei joitain ruoka-aineita voisi syödä, mutta jättää ne silti pois ruokavaliostaan. Tällä hetkellä koen, että juurikin alussa mainitsemani gluteenittomuus ja maidottomuus on nyt "se juttu".

Erilaisista ruokavalioista on tullut trendejä. On jotenkin hienoa olla gluteeniton ja maidoton, ja ajatellaan että nyt syödään niiin terveellisesti. Vai syödäänkö?


Yhdelle sopii gluteeniton ruokavalio, toiselle maidoton. Joku ehkä voi parhaiten, kun syö puhdasta paleo ruokavaliota. Joku kokee parhaimmaksi vaihtoehdoksi jättää pois kaiken lisätyn sokerin, viljat tai laktoosin. Joku syö paljon hiilihydraatteja ja toinen vähemmän, enkä väitä, että mikään ruokavalio olisi hyvä tai huono, oikea tai väärä.

Toimivia ruokavalioita on tasan yhtä monta kuin on syöjiäkin. Se mikää sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Jos koet voivasi hyvin ja olosi on terve, todennäköisesti syöt itsellesi sopivalla tavalla. Eikä sen tavan edes täydy olla mikään tietty ruokavalio. Loppujen lopuksi aika pieni osa ihmisistä miettii, että syö jonkun tietyn ruokavaliomallin mukaisesti. :D

Jos taas huomaat päivittäin kehossasi tai olossasi jotain poikkeavaa, kannattaa ehkä miettiä omaa ruokavaliotaan tarkemmin. Vatsakivut, ruoansulatusongelmat, turvotus tai jaksamattomuus ja väsynyt olo voivat olla kehosi tapoja kertoa, ettei kaikki ole kunnossa. Erilaisiin vaivoihinkin kuitenkin tottuu ajan kanssa. Moni voi todeta, että mun kroppa vaan toimii näin.

Kuva.
Väärin. Kehon toimiessa optimaalisesti, olo on virkeä ja energinen, eikä erilaiset kivut ja epämiellyttävät olotilat vaivaa. En väitä, että ruokavalio olisi olisi aina ratkaisu elilaisiin pulmiin, mutta ainakin sillä on iso merkitys edellä mainittuihin asioihin. Jos siis kärsit esimerkiksi erilaisista vatsa- ja suolisto-oireista, pysähdy hetkeksi miettimään, mitä pistät suustasi alas päivän aikana. Onko perusasiat kunnossa ruokavalion suhteen? Syötkö säännöllisesti? Valmistatko ruokasi itse vai syötkö paljon valmisruokia? Syötkö riittävästi kasviksia? Juotko tarpeeksi vettä?

Jos nämä ja muut perusjutut ovat kunnossa, voi sinulla mahdollisesti olla jotain allergioita tai yliherkkyyksiä, jotka vaikuttavat olotilaasi. Laktoosi-intoleranssi on varmasti yleisin vatsavaivojen aiheuttaja, mutta sen lisäksi esimerkiksi viljayliherkkyys on yllättävän yleistä. Jotta tietäisit, mikä/mitkä ruoka-aineet eivät sinulle sovi, kokeile! Kokeile jättää ruokavaliostasi gluteeni, maitotuotteet, lisätty sokeri tai turhat "höttöhiilarit". Kokeile kuitenkin vain yhtä asiaa kerrallaan, jotta jos olosi helpottuu, osaat yhdistää mikä ruoka-aine ei sopinut sinulle. Aina ei tarvitse edes jättää mitään ruoka-ainetta pois kokonaan, vaan pelkkä ruoka-aineen vähentäminen ruokavaliossa voi auttaa.


Rohkaisen kaikkia erilaisten ongelmien kanssa painivia kokeilemaan muutoksia ruokavaliossaan! Eikä aina edes tarvitse olla mitään ongelmaa, jonka vuoksi muuttaa ruokavaliotaan, vaan kokeilla voi myös ihan huvin vuoksi! Pienikin muutos voi olla hyväksi ja tuoda hyvää oloa. Saatat yllättyä, kuinka paljon jokin ruoka-aine voi vaikuttaa olotilaasi. Olen kuullut useita positiivisia kokemuksia ystäviltäni erilaisista kokeiluista sekä toki itse huomannut muutoksia olossani ruokavaliomuutosten yhteydessä.

Ruokavalioissa on kuitenkin yksi huomionarvoinen seikka. Jos jätät jotain ruoka-aineita pois ruokavaliostasi (pidemmäksi aikaa), kannattaa ottaa selvää, mitä ravintoaineita ruoka-aine sisältää. Esimerkiksi gluteenin poisjättäminen vähentää B-vitamiinin saantia, minkä vuoksi sen riittävä saanti elimistölle kannattaa turvata B-vitamiinilisällä. Kannattaa myös ottaa selvää, mitkä raaka-aineet sisältävät runsaasti kyseistä vitamiinia, jotta voit suosia niitä ruokavaliossasi ja saada näin päivittäin tarpeellisen annostuksen tiettyä vitamiinia täyteen.

Aina ongelmat eivät myöskään johdu mistään tietystä ruoka-aineesta, vaan ehkä jonkin ruoka-aineen puuttumisesta! Jos ruokavalio on liian yksipuolinen, saattaa sekin tuoda ongelmia mukanaan. Harvoin muutenkaan mikään yksittäinen ruoka-aine on ongelmien ydin. Kokonaisuus on se mikä merkitsee!

c) Tuuli Kivinen
Mikä on siis optimaalisen ruokavalion salaisuus? Millainen on optimaalinen ruokavalio?

Se taitaa jäädäkin salaisuudeksi.

- Teresa

keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Jooga salitreenin tukena part 1/3: "Helppo aurinkotervehdys"

Jokainen blogiani seurannut on varmasti ymmärtänyt, että omat treenini keskittyvät pitkälti kuntosalitreeneihin. Kannatan kuitenkin monipuolisuutta harjoittelussa.

Kiireisinä aikoina, kuten nyt, treenaaminen jää väkisin hieman tavallista vähemmälle. Silloin haluan keskittyä vain siihen oleelliseen, eli omassa tapauksessani kuntosaliharjoitteluun. Kun taas aikaa on enemmän, tykkään todella paljon myös mm. juosta ulkona, käydä mahdollisuuksien mukaan erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla omien ohjausteni lisäksi sekä liikkua monella muulla tavalla.


Uusin intohimoni on kuitenkin ollut jooga! Tai oikeastaan se ei ole enää edes uusi innostus. :D Ennen työharjoittelua meillä oli koulussa Body & Mind -kurssi, jossa pääsimme tutustumaan joogan eri lajeihin, kuten astanga- ja hathajoogaan. Erityisesti astangajooga oli minun mieleeni. :D

Wikipedia avaa astangajoogan näin: "Astangajooga on urheilullinen ja dynaaminen joogalaji, joka eroaa muista joogalajeista sillä, että se keskittyy samanlaisena toistuvien liikesarjojen suorittamiseen hengityksen tahdissa, ilman välirentoutuksia. Tunnetuin liikesarja lienee aurinkotervehdys. Liikesarjojen lisäksi harjoittajien mukaan tärkeitä ovat hengitysharjoitukset. Astangajooga kehittää joustavuutta, joka mahdollistaa yhä vaativampien liikkeiden harjoittamisen. Tavoitteena on kehon venyminen ja voimistuminen. Tietoisen hengityksen, harjoitusten, katseen meditatiivisen kohdentamisen ja keskittymisen avulla katsotaan kehitettävän kehon ja mielen hallintaa sekä "sisäistä tietoisuutta". Sen avulla pyritään myös terveellisempiin elämäntapoihin ja harmoniseen elämään."

Olenkin siitä lähtien lisännyt joogaa viikoittaisiin liikuntarutiineihini. Mitään jokapäiväistä tästä uudesta harrastuksesta ei ole (ainakaan vielä:D) tullut, mutta kyllä nykyään tulee ainakin pari kertaa viikossa tehtyä pieni joogaharjoitus. Mikään jooga-guru en myöskään ole, mutta koska minulla on perusjutut hyvin hallussa, pystyn treenailemaan itsenäisesti kotona. Ja niin pystytte kohta tekin. ;)

Elikkäs ajattelin kirjoittaa aiheesta pienen postaussarjan! Jokaisessa postauksessa jaan teille yhden erilaisen version aurinkotervehdyksestä, joka onkin varmasti yksi astangajoogan käytetyimmistä liikesarjoista. Kaikki nämä kolme versiota ovat itselläni käytössä joogaillessani. Sarjat sopivat niin aloittelijoille kuin jo kokeneemmillekin joogaajille.

Helppo aurinkotervehdys:


Liikkeet:

SH = Sisäänhengitys
UH = Uloshengitys

1. Nosta kädet ja katse ylös kohti kattoa (SH)
2. Laske hartiat alas (UH)
3. Taivutus oikealle kyljet pitkänä (SH)
4. Palautus keskelle (UH)
5. Taivutus vasemmalle kyljet pitkänä (SH)
6. Palautus keskelle (UH)
7. Taivutus taakse (SH)
8. Taivutus eteen suoralla selällä (kädet sivukautta alas) + kämmenet lattiaan (UH)
9. Ota vasemmalla kädellä oikesta nilkasta kiinni ja kurota oikea käsi kohti kattoa (SH)
10. Palautus keskelle (UH)
11. Ota oikealla kädellä vasemmasta nilkasta kiinni ja kurota vasen käsi kohti kattoa (SH)
12. Palautus keskelle (UH)
13. Ojenna selkä suoraksi niin, että vartalo on vaakatasossa. Kädet vartalon vierelle "kotkan siiviksi" (SH)
14. Palautus alas (UH)
15. Palaa suoralla selällä takaisin pystyasentoon, kädet tulevat sivukautta ylös yhteen (SH)
16. Palauta kädet alas vartalon edestä (UH)

Toista sarja 5 kertaa peräkkäin. Lisää kertoja halutessasi.

Helppoon aurinkotervehdykseen et tarvitse joogamattoa, ja sen voi hyvin suorittaa kotona pienemmässäkin tilassa. Myös ulkona harjoitus toimii hyvin, sillä siinä ei käydä ollenkaan lattiatasossa.


Seuraavassa sarjan postauksessa on siis luvassa toinen ja hiukan haastavampi versio aurinkotervehdyksestä. Lisäksi kerron, millaisia hyötyjä joogaharjoittelusta on.

Muistakaahan kaikki treenailla monipuolisesti ja kokeilla rohkeasti uusia lajeja! Itse joogasta innostuneena varasin lauantaille ystäväni kanssa tutustumistunnin ilmajoogaan! :D En malta odottaa, että pääsen testaamaan uutta lajia!

- Teresa

(Joogakuvat by Riia Talaja)

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

10 Things about Me

En ole muutamaa postausta (minä ja blogini & uuden vuoden lupauksia) lukuunottamatta kirjoitellut paljoakaan itsestäni. Toki jokainen postaus kertoo omalla tavallaan, miltä minun maailmassani näyttää ja mitkä asiat ovat minulle tärkeitä.

Haluaisin kuitenkin jakaa teille muutamia asioita itsestäni, joita ette ehkä vielä tienneet!


10 random facts about me:

Rakastan valkosuklaa&jugurttipäällysteisiä kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä ♥
Vihaan oliiveja.
Tykkään esiintyä yleisön edessä. En voi unohtaa niitä mahtavia fiiliksia tanssinäytöksistä, kun on päässyt esiintymään isolle yleisölle ja näyttämään, mihin kauden harjoittelulla ollaan päästy. :)
Haaveilin pienenä tulevani tanssijaksi.
Mietin kuitenkin vieläkin, mikä haluaisin olla isona. :D
Osaan soittaa poikkihuilua.
Olen huono sanomaan "ei". Esimerkiksi ylimääräisistä työvuoroista olen huono kieltäytymään, vaikka olisi muita kiireitä, esimerkiksi kouluhommia hoidettavana. Tätä pitäisi ihan harjoitella.. :D
Haluan aloittaa uuden harrastuksen. En vielä tiedä mikä se voisi olla, sillä minulla on useampia lajeja, jotka kiinnostaisivat. Tanssin pariin olisi mahtavaa palata, toisaalta haluaisin kokeilla jotain ihan uutta!
Muistelen usein menneisyyttä ja palaan hyviin hetkiin selailemalla vanhoja valokuvia! Kuvat muistuttavat unohtumattomista hetkistä ja hienoista kokemuksista. Usein saa myös päivän naurut, kun muistaa miltä on joskus näyttänyt, miten on pukeutunut tai mitä on joskus tehnyt. :D
Odotan ensilunta! Lumi toisi valoa pimeään marraskuuhun. :)

- Teresa

(Pähkinä- ja oliivikuvat ovat täältä ja täältä, yksi balettikuvista on koevedos Filmiinalta, muut kuvat ovat omia.)

tiistai 10. marraskuuta 2015

Miten minä rentoudun?

Heippa!

Elämäni on tällä hetkellä aika kiireistä ja tekemistä riittää aamusta iltaan. Myönnän, että koen haastavaksi aikatauluttaa tekemisiäni niin, että välillä jäisi aikaa vain olla ja rentoutua. Niinkuin aikaisemmassa postauksessani mainitsin (lue postaus täältä), olen kuitenkin ottanut itselleni tavoitteeksi nauttia viimeisistä kouluviikoistani, ja yksi tärkeä osa sitä on osata rentoutua välillä kiireidenkin keskellä.

Mitkä sitten ovat minun keinojani rentoutua? Olen löytänyt joitain toimivia juttuja, jotka auttavat minua saamaan ajatuksia muualle kaikista tekemättömistä töistä ja deadlineista. Tässä niistä muutamia.


Liikunta
Liikunta toimii aina, kun haluan ajatukset pois kiireestä ja stressistä. Raskaan salitreenin tai porrasjuoksun aikana ei käy mielessäkään, että täytyisi hoitaa hommia. Silloin kun lähden urheilemaan, keskityn olennaiseen ja nautin siitä mitä teen. Liikunnan jälkeinen hyvä olo kropassa tuo myös hyvää oloa pääkopalle.

Ruoanlaitto/leipominen
Kiireessä ruoaksi tulee usein tehtyä samoja tuttuja sapuskoja, sillä tuttuja ruokia on helppo ja nopea valmistaa. Viikonloppuisin kun pahin kiire helpottaa, nautin siitä kun saan käyttää aikaa ruoanlaittoon ja valmistaa jotain uutta ja herkullista. Tykkään kokeilla uusia reseptejä ja maistella uusia makuja. Erityisesti leipominen tuo minulle jonkinlaista tyydytystä ja hyvää oloa. :D Perinteisten pullien ja kakkujen sijaan teen kuitenkin mielummin erilaisia raakaherkkuja!

Ensimmäinen raaka-kakkuni ♥
Teehetki hyvän kirjan parissa tai blogia kirjoitellen
Olen ihan koukussa vihreään teehen, ja sitä tuleekin juotua päivittäin. Iltasella on kiva keittää iso kuppi teetä ja syventyä hyvän kirjan pariin, siitä jos jostain saa kivan rennon fiiliksen. Viimeaikoina lukeminen on jäänyt hiukan vähemmälle, ja olenkin viettänyt teehetkeni koneen ääressä blogia kirjoittamassa. Tälläkin hetkellä teen niin. ;) Koen blogin kirjoittamisen rentouttavana ajanvieteenä, enkä malta odottaa, että pääsen valmistumiseni jälkeen paneutumaan tähän vieläkin enemmän.

Jooga/kehonhuolto
Olen löytänyt syksyn aikana uuden ihanan lajin viikkorutiineihini: joogan! Jooga tekee hyvää niin keholle kuin mielellekin. Kiireettömänä aamuna on ihana aloittaa päivä pienellä joogaharjoituksella omassa olohuoneessa. Nautin myös joogahetkistä illalla ennen nukkumaanmenoa. Joogan lisäksi pyrin venyttelemään/rullailemaan kehoa silloin tällöin. Hyvä olo kehossa välittyy mielellekin.

Tv-sarjojen katselu
Varsinaisesti tv:tä ei tule katseltua koskaan, mutta esimerkiksi netflixistä on tullut katsottua jo useampia sarjoja läpi kaikkine tuotantokausineen. :D Sohvalla löhöily rankan päivän jälkeen, hyvän sarjan ääressä ja kullan kainalossa on yksi suosikki tavoistani rentoutua ♥

Hyvän ystävän kanssa vietetty aika
Tätä kohtaa ei kyllä voita mikään! Varsinkin nykyään, kun iso osa ystävistä asuu muilla paikkakunnilla, heidän kanssaan vietettyä aikaa arvostaa vielä aiempaakin enemmän. Sillä ei ole väliä mitä tehdään, käydäänkö yhdessä kahvilla, shoppailemassa, urheilemassa vai vain istutaan ja jutellaan pöydän ääressä, se on vaan silti ihan parasta ♥ Viime viikolla paras ystäväni kävi luonani Jyväskylässä, minkä lisäksi pääsimme viettämään huippukivoja synttäreitä viikonloppuna. Oli kyllä niin mahtavat juhlat, että unohtui kyllä kaikki muu mielestä! Iso kiitos kaikille mukana olleille ja onnittelut vielä syntymäpäiväsankarille. ;)
Nukkuminen
Iso juttu, mikä auttaa minua selvitytymään arjen kiireistä, on riittävä uni. Tämä ei ole varsinaisesti rentoutumiskeino, mutta ilman riittävää ja laadukasta unta palaisin äkkiä loppuun, joten koin sen olevan mainitsemisen arvoinen tässä postauksessa. Erityisesti arkena tulee kyllä pidettyä kiinni tarpeeksi aikaisista nukkumaanmenoajoista, sillä koen, että yksikin huonosti nukuttu yö vaikuttaa seuraaviin päiviin. Väsyneenä hommia on vaikea saada hoidettua ja on vaikea keskittyä yhtään mihinkään.

Kyky rentoutua on yksi erittäin tärkeä osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Jos jatkuvasti suorittaa ja tekee töitä aamusta iltaan, jossain vaiheessa pää ja kroppa sanoo varmasti itsensä irti. Ihminen jaksaa yllättävänkin pitkään sinnitellä ja taistella tietään eteenpäin, mutta loputtomia työtaakkoja kenenkään elimistöä ei ole luotu kestämään. Kehoaan ja mieltään täytyy oppia kuuntelemaan ja täytyy osata reagoida kehon merkkeihin ajoissa. Kiireen keskellä on hyvä antaa itselleen välillä aikaa tehdä myös niitä ei niin tärkeitä juttuja, semmoisia jotka tuovat itselle sitä hyvää fiilistä ja rentoa oloa.

Mitkä ovat teidän tapojanne rentoutua?

- Teresa

tiistai 3. marraskuuta 2015

Today's food diary & my principles of eating

Iltaa!

Tein tänään niin herkullisen näköistä (ja makuista♥) aamupalaa, että sain siitä idean koota teille mun tän päivän ruokapäiväkirjan kuvien muodossa!

Nykyään mun ruoat vaihtelee aika paljonkin päivistä riippuen. Perus raaka-aineet ovat kuitenkin pitkälti samoja. Pienillä muutoksilla on kuitenkin mahdollista saada aina jotain uutta herkkua aikaiseksi. ;)

Tältä ruokapöydässäni näytti tänään!

8.30 Aamupala: Superherkullinen marjaisa smoothiekulho ♥


12.00 Lounas: Kanaa, bataattiranskalaisia, kesäkurpitsa-sipulihöystöä sekä tuoreita kasviksia ♥


15.30 Välipala: Raikas vihersmoothie, joka sisälsi mm. avocadoa, lehtikaalia sekä vaniljan makuista heraproteiinia ♥


18.00 Päivällinen: Naudan jauhelihaa, bataattiranskalaisia sekä raikasta vihersalaattia ♥


20.30 Iltapala: Pieni annos kaurapuuroa Cookies&cream -proteinbuddingilla, maitorahka sekä mansikoita ja puolikas banaani ♥


Tämän päivän ruoat kuvaavat aika hyvin mun tavallisia ruokailutottumuksia. Valmistan aina ruoat itse, valmisruokia en muista syöneeni useampaan vuoteen. :D Kun ruoat valmistaa itse, tietää tarkalleen mitä ne sisältävät. Monet valmisruuat ovat kyllästettyjä sokerilla, rasvalla sekä erilaisilla lisäaineilla. Sen vuoksi valitsen aina mielummin itse raaka-aineet, jolloin saan valmistaa niistä juuri semmoista ruokaa kuin itse haluan. :) Toki kuten kuvista huomaatte, mistään erikoisesta ruoasta ei ole kyse. :D Jollekin pelkkä jauheliha voi maistua puulta, mutta omasta mielestä esim. noiden mausteisten ranskalaisten kaa sopi kuin nenä päähän! ;)

Ruoan itse valmistamisen lisäksi mulla on muitakin periaatteita, joita noudatan ruokavaliossani. Tässä niistä muutamia:

1. Jokainen ateria sisältää vaihtelevasti kasviksia, marjoja ja/tai hedelmiä. 
2. Jokainen ateria sisältää jotain proteiinin lähdettä.
3. Käytän luonnollisia pehmeitä rasvoja päivittäin. Hyviä lähteitä ovat mm. pellavansiemenet, avocado, pähkinät sekä oliiviöljy.
4. Huolehdin riittävästä kuidun saannista käyttämällä kuitulisiä ruokavaliossani (esim. psyllium, sokerijuurikaskuitu)
5. Juon vettä vähintään 3 litraa päivässä.

Syön näiden periaatteiden mukaisesti, sillä koen näiden tapojen sopivan minulle. En väitä, että ruokavalioni olisi kaikin puolin optimaalinen, mutta tämä tapa sopii minulle. :) Kun syön puhdasta, terveellistä ja ravintorikasta ruokaa, koen voivani hyvin. Ruokavalio on asia, johon haluan panostaa, sillä koen sillä olevan suuri merkitys terveyteen ja yleiseen hyvinvointiin. Mitä mieltä te olette?

- Teresa


maanantai 2. marraskuuta 2015

Onni on tässä ja nyt - osaatko nauttia arjesta?

Välillä sitä huomaa vaan suorittavansa päivästä toiseen. Pitää tehdä koulutehtäviä, hoitaa työkuvioita, siivota, käydä kaupassa ja tehdä sitä, tätä ja tuota. Varsinkin kiireen keskellä sitä helposti miettii vaan miten ehtii hoitaa kaikki tarvittavat jutut määräaikaan mennessä ja miten selviytyy tästäkin päivästä kunnialla iltaan saakka. Oma haasteeni hyvinvoinnissani onkin selvästi tällä saralla: oppia olemaan myös välillä stressaamatta ja ottamaan rennosti kiireisenkin arjen keskellä.

Tällä hetkellä vietän syyslomaani. Lomasta se on kuitenkin aika kaukana, sillä pitäisi kirjoittaa mm. opinnäytetyö, pt-portfolio sekä yrityksen toimintasuunnitelma koulua varten. Otin kuitenkin itselleni tavoitteen lomalle: teen myös niitä kivoja juttuja, mitä on jäänyt kiireen keskellä tekemättä ja ennen kaikkea, olen välillä tekemättä yhtään mitään.Mitä on onni? Onni koostuu arjen pienistä iloista. Onni on sitä, että osaa elää hetkessä ja nauttia siitä mitä tekee. Pystymme kuitenkin itse pitkälti vaikuttamaan siihen, millaista arkea elämme: teemmekö työtä, josta pidämme tai opiskelemmeko sitä, mitä haluamme. Suurin osa elämästämme ajasta koostuu tavallisesta arjesta, siksi siitä kannattaa opetella nauttimaan. Loppujen lopuksi itse valitsemme, millainen arki meillä jokaisella on.

Kuva täältä.
Ajattelinkin ottaa itselleni haasteen loppuvuodelle:

Haastan itseni nauttimaan matkasta kohti liikuntaneuvojan ja personal trainerin ammattia.

Haastan itseni ottamaan kaiken tiedon ja taidon irti viimeisistä opiskeluviikoista. Haastan itseni olemaan itselleni armollinen tehtävien kanssa. Haastan itseni nauttimaan ihanista ystävistä, joita olen opiskeluideni aikana saanut. Haastan itseni nauttimaan yhteisestä ajasta heidän kanssaan. Haastan itseni ottamaan välillä rennosti, vaikka työt painaisivatkin päälle. Haastan itseni olemaan onnellinen tässä arjessa, mitä elän tällä hetkellä.

Kuva täältä.
Siinä onkin haastetta kerrakseen. Joillekin tämä on itsestään selvää, mutta itse koen haastavaksi löytää tapapainon työn ja levon välillä. Olen aina ollut tunnollinen, mikä on toki positiivinen ominaisuus, mutta sekin voi mennä överiksi.. :D Tiedän kuitenkin opiskelevani oikeaa alaa, joten on aika ottaa viimeisetkin tiedot, taidot ja kokemukset irti opinnoista. Olla onnellinen tässä hetkessä ja nauttia tästä arjesta, jota elän tällä hetkellä. Olla onnellinen kaikista pienistä arkipäivän asioista. Olla onnellinen nyt, eikä odottaa onnen saapuvan ammatin mukana tai loman koittaessa. Onni on tässä ja nyt ♥

Mikä tekee teidät onnellisiksi? Tässä lista asioista, joista itse olen onnellinen tällä hetkellä ♥

1. Loma ♥
2. Siisti koti, jossa on vihdoin kalusteet paikoillaan ♥
3. Paras ystävä tulossa kylään ♥
4. Avopuoliso tukemassa kiireiden keskellä ♥
5. Porrasjuoksutreenit auringonpaisteessa ♥

- Teresa